69894 healthHealth, Food & Technology

We staan aan de vooravond van een Tech revolutie in Food. Cross-overs tussen voeding, technologie en big data versnellen innovatie op het gebied van duurzame, veilige en gezonde voeding.

Health, Food & Technology (HFT) gaat in op actuele technologische ontwikkelingen, toepassingen en kansen om voeding en zorg te verbinden. Doel is om innovators uit IT, food en zorg samen te brengen.

 

Bekijk het programma Reserveer vast uw plaats!


 

 

Van de makers van Mobile Healthcare

 


Doel van het Health, Food & Technology Event

Tijdens deze dag laten we voorbeelden zien van organisaties die van (alledaagse) data, waardevolle kennis maken op het gebied van gezondheid en nieuwe technieken toepassen. Ook besteden we aandacht aan technologie-investeerders die via toepassingen ook de foodmarkt betreden.

Het Health, Food & Technology Event wordt een jaarlijks terugkerend platform!


Thema's van Health, Food & Technology

De thema’s van het congres Health Food & Technology zijn:

1. Technologie / data
  • Verkrijgen eerlijke voedingsinformatie en invloed op gezondheid
  • Impact data op onderzoek naar voeding, gezondheid en gedrag
  • Snel inzicht in persoonlijke waarden door revolutie in technologie
2. Gepersonaliseerde voeding
  • Combinatie data en kennis maakt voedingsadvies nog persoonlijker
  • Fysieke gesteldheid en sociale omgeving bepalend voor voedingskeuze
  • Gezonde leefstijl individu logisch gevolg van integratie apps en wearables 
3. Verandering van gedrag en verandering van de omgeving
  • Creëren bewustwording hele keten op verantwoording gezonde keuze
  • Mindset individu en omgeving cruciaal voor verandering  
  • Empower het individu in juiste keuze gezond gedrag

Download de congresbrochure


Sprekers

Menrike van Menkveld

Manager Alliantie Voeding, Gelderse Vallei

Emely de Vet

Professor Health Communication and Behavior Change, Wageningen Universiteit

Egge van der Poel

Academic director programma waardecreatie met big data analytics, TIAS School for Business and Society en clinical data scientist bij Erasmus MC

Wouter van der Kam

Raad van Bestuur, Zaans Medisch Centrum

Bekijk alle sprekers



Gratis boek voor alle deelnemers

Alle deelnemers aan het Health, Food & Technology event ontvangen gratis het boek 'Briljante business modellen in food' van Jeroen Kemperman, Jeroen Geelhoed en Jennifer op 't Hoog.

 

Inschrijven


Partners 2017

                             


Contact

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het congres Health, Food & Technology?
Neem dan contact op met onze congresadviseur

Suzanne van Kol
Tel: 040 – 2 972 797
E-mail: s.van.kol@sbo.nl

Op Health, Food & Technology ontmoet u innovators uit de IT, food en zorg. Hieronder vindt u het programma óf download hiernaast de congresbrochure!

Download

Voor een compleet overzicht van het programma raden wij u aan de brochure te downloaden

Download (PDF)

9.00 uur |  Ontvangst @ iZone

De expo biedt een podium voor innovatieve bedrijven uit de foodketen. De innovatiemarkt presenteert de meest innovatieve creatieve ideeën op het gebied van Health, Food & Technology. 

 

9.30 uur | Opening

Opening en welkom door Norbert Hoogers, voorzitter divisie Zorg & Gezondheid, Zilveren Kruis.

 

9.40 uur | Verleiden tot gezond gedrag

  • Hoe maken we keuzes voor voeding?
  • Wat is er veranderd in de omgeving?
  • Wat kunnen we eraan doen?
  • Welke interventies (nudging) kunnen we toepassen? 

Door: Prof. Dr. Emely de Vet, gespecialiseerd in Gezondheidscommunicatie, Wageningen Universiteit & Research

Sneak preview video van Emely de Vet: Hoe voorkomen we dat we weer een hele zak chips leeg eten?

 

 

 

10.00 uur | Voeding en gezondheid; een digitale verbinding?

  • Beleid rond voeding en gezondheid; voor de gehele bevolking maar ook steeds meer het individu
  • Productaanbod, omgeving en consumenteninformatie; twee componenten om de consument te geleiden naar een gezondere keuze
  • Ontwikkelingen rond voeding; preventie en zorg (gezondheid, overgewicht, chronische ziekten)

Door: Henk Reinen, MT lid directie Voeding, Gezondheidsbescherming en Preventie (VGP), Ministerie VWS

 

10.20 uur | Voeding top of mind bij managers, bestuurders en directie van zorginstellingen

Ziekenhuis Gelderse Vallei, het nr. 1 voedingsziekenhuis van Nederland, richt zich op het verbeteren van gezondheid en kwaliteit van leven door te sturen op optimale voeding tijdens opname en in de transmurale zorg van haar patiënten. Hoe krijgen de speerpunten van het ziekenhuis ‘Voeding & Bewegen’, ‘Topsport & Sport’ draagvlak, vorm en inhoud?

Door: Tom van Loenhout, cardioloog Ziekenhuis Gelderse Vallei en voorzitter Alliantie Voeding in de Zorg

 

10.40 uur | Setting the table

Interview door dagvoorzitter Philip Idenburg, managing partner bebright, met het volgende panel van experts:

  • ZORG | Dr. Miranda Ernst, oncoloog chirurg, Alexander Monro Ziekenhuis
  • BIG DATA/ICT | Nicky Hekster, technical leader healthcare and lifescience, IBM Benelux
  • OVERHEID | Henk Reinen, portefeuillehouder Voeding, Gezond Gedrag, Tabak, Kennis en Onderzoek van dedirectie Voeding, Gezondheidsbescherming en Preventie, Ministerie van VWS
  • ZORGVERZEKERAAR | Jeroen Kemperman, Senior Manager Strategy, Programs, Investments and Lessons, divisie Zorg & Gezondheid Zilveren Kruis
  • VOEDING | Prof. Ellen Kampman, Persoonlijk Hoogleraar Voeding en Kanker Wageningen Universiteit & Research
  • ONDERWIJS | expert volgt

 

11.30 uur: Pauze @ iZone

 

12.00 uur | Sessies: table talks en breakout sessies

Als deelnemer maakt u uw keuze tussen programmaonderdeel A of B

A. TABLE TALKS

Vanuit elke schakel in de keten laten we zien welke initiatieven worden genomen. U kiest een tafel naar keuze. Na een presentatie van het thema, initiatief of case van een expert kan men discussiëren en verder brainstormen over het onderwerp met de expert en overige deelnemers. 

B. BREAKOUT SESSIES

Tijdens een breakout sessie deelt een van onze experts zijn inhoudelijke kennis, case en/of visie over diverse onderwerpen.

12:00 uur – 12:35 uur:  Ronde 1
12:35 uur – 13:30 uur:  Lunchpauze
13:30 uur - 14:15 uur:  Plenair
14:15 uur – 14:50 uur:  Ronde 2
15:00 uur – 15:35 uur:  Ronde 3 

Table talks of breakout sessies:

          1. Hoe test je gezondheidseffecten van voedingsconcepten? - Door: Raymond Pieters, projectleider en Laura M'Rabet, projectmanager, SIA RAAK Project Diagrams, Hogeschool Utrecht & iLab
            • Wat komt er kijken bij het testen van gezondheidseffecten van voedingsconcepten?
            • Welke modellen kunt u hiervoor gebruiken?
            • Hoe identificeert u goede biomarkers?
          2. Voeding op maat in de zorgpraktijk - Door: Ir. Menrike Menkveld-Beukers, manager Alliantie Voeding, Gelderse Vallei en experts uit voedingswetenschap en ziekenhuiszorg
            Alliantie Voeding in de Zorg is al tien jaar actief in onderzoek, innovatie en toepassing om met goede voeding en bewegen de gezondheid van patiënten te bevorderen.
            • Resultaten van voedingsadvies voor, tijdens en na de behandeling
            • Naar meer toepasbare kennis en effectieve tools voor preventie in de zorg en thuis
            • Multidisciplinair samenwerken en uitrollen
          3. Integrale gezondheidszorg en uitdagingen van complementaire zorg (o.a. voeding) - Door: Dr. Miranda Ernst, oncoloog chirurg, Alexander Monro Ziekenhuis
            • Wat is integrale gezondheidszorg?
            • Resultaten pilot voedingsconsulent bij borstkankerpatiënten
            • Vormen en uitdagingen van complementaire zorg (o.a. voeding)
              • Hoe komt u tot gepersonaliseerd advies?
              • Hoe krijgt u de patiënt gemotiveerd?
              • Welke zorg is verzekerd?
          4. Onderzoek naar technologie en kennis om gepersonaliseerde voeding en gezondheidsadvies op grote schaal mogelijk te maken - Door: Nard Clabbers van TNO i.s.m. Wageningen Universiteit & Research
          5. Better nutrition for you - Door: Rob Beudeker, theme director nutrition and health, personalised nutrition, TiFN
          6. Aanpassingen in voeding & leefstijl dragen bij aan de behandeling van chronische ziekte - Door: Dorien Bax, Reuma patiënt, Vitaal met Reuma 
            • Klachten verminderen door aanpassingen
            • Verplicht onderdeel van de behandeling?
            • Waarom mensen lastig te motvieren om gedrag te veranderen?
          7. Sessie door Kars Hazelaar, directeur, Opella 
          8. Goede voeding (voor, tijdens en na behandeling) als onderdeel van het primair proces - Door: Leonie Braskamp, consultant en verantwoordelijk voor het thema fysieke gezondheid Jeroen de Lange, senior consultant en verantwoordelijk voor Patiënt Journey’s en inrichting zorgpaden, Purpose
            • Vergroten patiënttevredenheid
            • Zelf regie voeren; instrument teruggeven aan de patiënt
            • Ondervoeding eerder in het proces signaleren en behandelen
            • Kwaliteit van leven voor de patiënt verbeteren
          9. Smart Food Intake – Door: Karin Zimmermann, programmaleider, Food, Nutrition and Health Research Infrastructure (FNH-RI)
            • Better insight in what, where and why of food consumption
            • Need for more advanced methods for food intake and its determinants
            • To improve the collection of reliable, accessible and up-to date data by developing a flexible modular system, based on the 2-hour recall methodology

In dit project zijn de partners Friesland Campina, Unilever, Danone en Philips betrokken.

 

13.30 uur | Vitaal met Reuma

Dorien is patiënt en heeft zelf de afgelopen jaren veel geëxperimenteerd met voeding en levensstijl in relatie tot reuma. De afgelopen 2 jaar leeft ze medicijn vrij door de balans in voeding en levensstijl en voelt zich weer vitaal.

Door: Dorien Bax

 

13.45 uur | Een gezamenlijk klantconcept van Albert Heijn en Zaans Medisch Centrum in Zaandam

  • De strategie van een pas gebouwd ziekenhuis
  • Van ziekenhuis naar beterhuis
  • De ingrediënten voor een gezonde samenwerking van en voor Nederland

Door: Wouter van der Kam, Raad van Bestuur, Zaans Medisch Centrum en Johan de Visser, Manager Sustainable Retailing, Albert Heijn

 

14.15 uur: Vervolg Table talks en break out sessies

15.35 uur: Thee pauze @ iZone

 

16.00 uur | Hoe Big Data de zorg ongelijker maakt. En waarom dat goed is.

  • Hoe zorgen de ontdekking van kosmische achtergrondstraling en het higgsdeeltje voor betere zorg?
  • Voor voedsel geldt hetzelfde als voor Big Data: garbage in, garbage out
  • Meer Big Dating in de gezondheidszorg

Door: Egge van der Poel, academic director programma waardecreatie met big data analytics, TIAS School for Business and Society en clinical data scientist bij Erasmus MC

Lees de visie van Egge in het blog: Big Data zorgen voor ongelijke zorg

Sneak preview van Egge van der Poel, Tedx
 

 

16.30 uur | KEYNOTE: Shift Happens: Langer leven, eerder dood?!

Voedsel en technologie als medicijn voor vooruitgang en welzijn

Door: Ruud Veltenaar, inspirator van transformatie, filosoof, friskijker en bijzonder hoogleraar. Ruud behoort met een gemiddelde score van 9,1 tot de best beoordeelde sprekers in de markt en de inhoudelijke reacties en commenteren zijn louter positief.

Sneak preview video van Ruud Veltenaar: de inspirator van transformatie

16.50 uur: Borrel & bites @ iZone

Download de congresbrochure

Het programma uitprinten? Download de congresbrochure! 

 

Downloaden


Programma in ontwikkeling

Heeft u suggesties? Neem contact op met congresmanager Marloes Hogervorst


Adviesraad

Bij de opzet van dit congres is de adviesraad betrokken, bestaande uit:

  • Laura M'Rabet, iLab Utrecht
  • Chantal Poiesz, Whats your Challenge
  • Natasja van der Leley, Koppert Cress
  • Martijn Rol, Rabobank
  • Menrike Menkveld - Beukers, Gelderse Vallei
  • Theo van Brussel, Foodstep
  • Steffen van Beek, Foodclicks
  • Irene Mommers, Bebright
  • Nard Clabbers, TNO
  • Letteke Boot, Ministerie van VWS
  • Irene Mommers, Bebright
  • Wouter Middel, WMI2Advice
  • Rob Hogervorst, Febo
  • Jeroen Kemperman, Zilveren Kruis
  • Philip Idenburg, Bebright
  • Minke Siemensma, Provincie Noord Brabant
  • Nicky Hekster, IBM
  • Jos van der Wijst, BG advocaten

Uw dagvoorzitter

Philip Idenburg
Managing Partner BeBright & Initiator Diagnose healthcare innovation program

Sprekers

Menrike Menkveld

Manager Alliantie Voeding, Gelderse Vallei

Emely de Vet

Professor Health Communication and Behavior Change, Wageningen Universiteit

Egge van der Poel

Academic director programma waardecreatie met big data analytics, TIAS School for Business and Society en clinical data scientist bij Erasmus MC

Lees de visie van Egge in het blog: Big Data zorgen voor ongelijke zorg

Wouter van der Kam

Raad van Bestuur, Zaans Medisch Centrum


Henk Reinen

MT lid directie Voeding, Gezondheidsbescherming en Preventie (VGP), Ministerie VWS

Nard Clabbers

Senior Business Developer Personalized Nutrition and Health, TNO

Dr. Miranda Ernst

Oncoloog chirurg, Alexander Monro Ziekenhuis

Dorien Bax

Patiënt


Ruud Veltenaar

Inspirator van transformatie, filosoof, friskijker en bijzonder hoogleraar

Prof. Ellen Kampman

Persoonlijk Hoogleraar Voeding en Kanker Wageningen Universiteit (WUR)

Karin Zimmerman

Smart Food Intake, Food, Nutrition and Health Research Infrastructure (FNH-RI)



Sprekers gezocht

Heeft u suggesties? Neem contact op met congresadviseur: Marloes Hogervorst

Datum en locatie

15 juni 2017

Congrescentrum Achmea Zeist
Handelsweg 2
3707 NH Zeist
Routebeschrijving


Gratis boek voor alle deelnemers

Alle deelnemers aan het Health, Food & Technology event ontvangen gratis het boek 'Briljante business modellen in food' van Jeroen Kemperman, Jeroen Geelhoed en Jennifer op 't Hoog.


Voor wie?

Primaire doelgroep, toegangsprijs €399,-

Health, Food & Technology faciliteert kennisoverdracht, nieuwe business kansen, interactie en samenwerking voor professionals werkzaam in:

  1. Zorginstellingen: Cure, Care, GGZ
  2. Directie en Management van Patiëntenverenigingen: kanker, diabetes, hartfalen
  3. Onderwijs en wetenschap: Universiteit Wageningen, HAS
  4. Overheid

In een van de volgende functies:

  • Functies: C-Level/topmanagers, directie, RvB, artsen, innovatie managers, business analisten, marketing (technology) managers, marketing (intelligence) managers.

Secundaire doelgroep, toegangsprijs €799,- voor:

  1. Food Fabrikanten, zoals: Unilever, Mars, Friesland Campina, Nestlé, Danone.
  2. Food Service (o.a. catering/leveranciers aan zorginstellingen)
  3. Overige doelgroepen

Nieuwsbrief & proefabonnement

 

Exclusief: 40% korting op full-pack abonnement ICT&health

Deelnemers aan Health, Food & Technology hebben de mogelijkheid om exclusief gebruik te maken van de 40% kortingsactie op een full-pack jaarabonnement van het toonaangevende ICT&health.
U betaalt dan slechts € 100 i.p.v. € 168 per jaar. Het abonnement gaat in per 1 juli 2017.


Gratis proefexemplaar VMT 

Voedingsmiddelen, management en technologie. Al ruim 125 jaar hét vakmedium voor de foodprofessional. U kunt nu GRATIS een proefexemplaar van VMT ontvangen, inclusief de e-nieuwsbrief.


Gratis proefexemplaar Voeding Nu

Al ruim 75 jaar hét vakmedium over voedsel, voeding en gezondheid. U kunt nu GRATIS een proefexemplaar van Voeding Nu ontvangen, inclusief de e-nieuwsbrief.

U kunt bovenstaande via het inschrijfformulier aanvragen


Contact

Marloes Hogervorst
Programma Manager

Floor Jentjes
Project Coördinator

Igor Dirkx
Sr. Projectmanager
040 - 2 974 872 / 06 - 29 52 44 28

 


Contact

Meer informatie

Als congresadviseur maak ik deel uit van het ‘Health, Food & Technology’ team. Graag informeer ik u over het event of over de kortingsregeling wanneer u met meerdere collega’s het congres wilt bezoeken.

Heeft u vragen, suggesties of interesse in deelname? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op, ik denk graag met u mee!

Suzanne van Kol
Tel: 040 - 2 972 797
Email: s.van.kol@sbo.nl



Belastingvoordeel

N.B. Betaalt u dit programma (gedeeltelijk) zelf? Maak gebruik van het belastingvoordeel en vraag tot bijna 50% van de studiekosten terug van de Belastingdienst! Meer informatie en tips

Partners 2017

                         

 

 

Mis je nèt de verdieping achter het nieuws? Onderbouwing op basis van wetenschappelijk onderzoek? Wat het werkelijk betekent voor jou in de praktijk? Of heb je behoefte ideeën en ervaringen te spiegelen aan branchegenoten? Voeding Nu zorgt daarvoor!

Voeding Nu is het vakmedium op het gebied van voeding en gezondheid. De unieke combinatie van het magazine, de website, de nieuwsbrieven en evenementen maken Voeding Nu tot een autoriteit en volwaardig gesprekspartner voor professionals. De informatie van Voeding Nu is een evenwicht tussen wetenschap en de toepassing ervan in de praktijk en draagt bij aan de meningsvorming in Nederland over voeding en gezondheid. Abonneer je nu op Voeding Nu: www.voedingnu.nl/abonneren


Deel uitmaken van dit unieke event met úw organisatie? 

 

Ontmoetingen en netwerken

De netwerkmarkt op Health Food and Technology Event is bij uitstek de plek om elkaar te ontmoeten. Bent u op zoek naar een oplossing of heeft u expertise in huis die u wilt delen? De netwerkmarkt biedt dé gelegenheid om kennis uit te wisselen en in een rustige en ontspannen setting uw netwerk te vergroten. Dit event biedt een platform om deze hoogwaardige marktspecialisten te ontmoeten.

Ook deelnemen als partner?

Wilt u zelf ook aanwezig zijn op de netwerkmarkt , dan kunt u contact opnemen om vrijblijvend de mogelijkheden door te spreken. Naast aanwezigheid op de netwerkmarkt zijn er ook aanvullende en opvallende profileringsmogelijkheden om uw organisatie marketing, - communicatie,- en PR technisch te presenteren voorafgaande, en tijdens het Health Food and Technology Event. U kunt hierbij denken aan logovermeldingen, advertenties, aanbieden van het ontbijt, de lunch en borrel en andere eye-openers.

Contact

Om te sparren over uw mogelijkheden, of voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Igor Dirkx
Sr Projectmanager
T: 040-2974872 | M: 06-29524428

 

 

Via onderstaande knop kunt u zich veilig, eenvoudig en snel inschrijven voor dit congres. Verzeker u van deelname door op de onderstaande button te klikken.

 

Leg uw deelname vast!
Congres Health, Food & Technology

Brochure Download


Inlogcode: