Blended opzet voor een sterker leerresultaat

Blended leren is de nieuwe manier van leren. Ook bij het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid. Door klassikale bijeenkomsten te combineren met online leervormen wordt het leertraject intensiever, persoonlijker en flexibeler. Het resultaat? Een groter leerrendement.

 

Welke leervormen zijn er?

Je kunt rekenen op een sterke combinatie van online onderdelen en leren op de leslocatie die samen één geheel vormen en ook op zichzelf een meerwaarde bieden. Reken op o.a.:

 1. Face-to-face bijeenkomsten volgens het gebruikelijke lesprogramma
 2. Online onderdelen met o.a.
  - Individuele opdrachten maken (via online tools)
  - Online meetings of webinars volgen
  - Online coaching in een kleine groep en/of individueel
  - Online leeromgeving voor contact met mede-cursisten en docenten (ook na afloop van de training)

Al het lesmateriaal (ook eventuele opname van online sessies) zijn te vinden in onze online leeromgeving.

 

Jouw leerresultaat wordt gegarandeerd door:  

 1. Intensief leertraject, groter leereffect
  De verschillende leervormen versterken elkaar en intensiveren het leertraject. Je hebt meer (korte) contactmomenten waardoor het leereffect groter wordt.
 2. Afstemming op jouw praktijk
  Blended leren maakt opleiden op maat mogelijk wat betreft niveau, tempo en leerstijl. Het lesaanbod wordt nog meer gepersonaliseerd en afgestemd op jouw praktijk en persoonlijke leerdoelen. 
 3. Tijd en flexibiliteit
  Waar je traditioneel een aantal klassieke dagen hebt, heb je nu meerdere leer- en contactmomenten. Omdat een gedeelte van deze sessies online plaatsvindt, bespaar je reistijd en sta je niet in de file. 

 

Wat houdt een online sessie in?

Elke online sessie ziet er natuurlijk anders uit, maar verwacht niet dat je een hele dag achter je scherm zit te luisteren. Ook online en op afstand zorgen we voor een interactief en afwisselend programma. Een online lesdag kan er bijvoorbeeld zo uitzien:

 

Zo ervaren deelnemers onze online sessies!

Opleiding e-learning ontwerper:
'Hi Alfred, ik vond jouw online presentatie over performance support vandaag super interessant! Veel geleerd. Bedankt!'
Viktória Balla-Kamper, Program manager professional courses and events at Hogeschool van Amsterdam | Amsterdam University of Applied Sciences

Cursus Overtuigend Communiceren en Adviseren
'Online training heb ik als positief ervaren en sta zeker open om de andere lesdagen ook online te doen. Zelf denk ik dat het zeker een voordeel is de training met continuïteit af te ronden en er niet een te lange periode tussen te laten zitten (september en oktober is wel erg ver weg nog). Er kan dan altijd na het afronden van de gehele stof gekeken worden inderdaad of een fysieke bijeenkomst nog wenselijk is, toch?!'
Frida Boekee, Managementassistent regio Zuid, Koninklijke Auris Groep

Opleiding Bestuurskunde
Ik vond het een goede lesdag, er kwam veel informatie voorbij, in combinatie met een presentatie uit de eigen praktijk, intervisie en een opdracht. Dat maakte het afwisselend. Om dit soort bijeenkomsten via ZOOM te doen, is natuurlijk alweer het 'nieuwe normaal'
Janine van der Poel, Managementassistent bij Provincie Drenthe

 

Vragen over jouw cursus of opleiding?

Neem contact op met de opleidingsadviseur. Je vindt de contactgegevens op de opleidingspagina.