Break Out Sessies 

 

10.55 - 11.25 uur:

Stroom A: 

Terugblik op deel 1 van de serie ”Voeding, zorg en ICT: een combinatie met ambitie”

Vanmiddag direct na de lunch staat de LIVE-keynote “Landelijke impact op de zorg met voeding” op het programma. In aanloop hiernaartoe bieden we je graag een terugblik op deel 1 van de serie “Voeding, Zorg en ICT” met daarin: 

(Niet interactief en biedt de opmaat naar de keynote om 13.35 uur)

Keynote sessie om 13.05 uur met sprekers: 

Tom van Loenhout, voorzitter Alliantie Voeding in de Zorg, cardioloog ziekenhuis Gelderse Vallei
Charlotte Verhage, manager Foodservice Meander Medisch Centrum
Leonie Horne, projectcoördinator Goede Zorg Proef Je

Stroom B:

“Personalized Health Care” by “Blended Care”

Dr. Manon van den Berg, Themaleider voeding/diëtist/wetenschappelijk onderzoeker, Radboudumc


11.30 - 12.00 uur

Stroom A

Een kwart van je collega’s is niet fit en te weinig productief (vinden ze zelf). Hoe behaal je duurzame winst met Health? 

Goed personeel staat in de top 3 uitdagingen voor werkgevers in de komende jaren. Hoe kunnen we met Health Challenges (met hoogwaardige coaching en feedback) snel grote verbeteringen bereiken, waaronder 4 weken meer productiviteit per persoon per jaar. Hoe we zorgen voor duurzame winst (tot tien jaar follow up) met digitale en persoonlijke ondersteuning. Met ‘best practices’ uit de wetenschap en coachingspraktijk en inzicht in wat de data van > 10.000 coachees ons leren.

Luuk Simons, Oprichter Health Coach Programma

Stroom B

Gamified leren kan de Zorg transformeren

Wat als slimme Algoritmes kunnen achterhalen wat je nu écht nodig hebt? 
Gezondheid gaat over hoe we ons voelen. Met de gamified programma’s van Greenhabit bereiken deelnemers duurzame gezondheidswinst.Techniek wordt ingezet om gepersonaliseerde programma’s te maken. Kijk mee onder de motorkap van Greenhabit en ontdek de kracht van Gamification – Algoritmes en Food recognition. 

Chantal Linders, CEO Greenhabit


12.05 - 12.30 uur

Stroom A: 

Personalised nutrition: Van wetenschappelijk onderzoek naar praktische toepassingen

Personalised nutrition komt steeds vaker in het nieuws en is populair. Maar het is veel meer dan voeding dat is afgestemd op je genen, zoals het vaak door de buitenwereld wordt gezien. In deze presentatie wordt een overzicht gegeven wat er wordt verstaan onder personalised nutrition, hoe ver de wetenschap is op dit vlak, hoe je ‘evidence based personalised nutrition’ zou kunnen implementeren voor gezonder en vitaler leven en ook hoe personalised nutrition verbonden kan worden aan voedselproductie technologie. 

Suzan Wopereis, Scientist, TNO

Stroom B:

Voedingscentrum: Ervaringen met e-health, wat werkt in de praktijk?  

Het Voedingscentrum deelt zijn ervaringen met apps als de Eetmeter, de Zwangerschapshap app en Kies ik gezond? app. Besproken wordt in hoeverre deze kunnen aanzetten tot gedragsverandering en wat mogelijke barrières zijn.

Jovanka Vis, Hoofd kennis en communicatie, lid MT Voedingscentrum


14.00 - 14.30 uur

Stroom A:

Voeding als volwaardig onderdeel van het behandelproces

Marc Somberg, Product specialist Nutrition, ChipSoft

Sroom B:

Jumbo Foodcoach - for the happy few & happy many

Sinds in 2014 Gezondheid als een van de disruptieve groeiscenario’s bij Jumbo is geïdentificeerd, zijn er verschillende verkenningen over het onderwerp gedaan, die hebben geleid tot de implementatie van het Jumbo Foodcoach Programma voor klanten en Pro-atleten van PSV, Team Jumbo Visma en TeamNL. Robert Jan zal zijn ervaringen op deze reis delen en laten zien hoe Foodcoach helpt door lekker en gezond eten gemakkelijk toegankelijk te maken voor de happy few.

Robert Jan Koens, Manager Foodcoach, Jumbo Supermarkten


14.35 - 15.05 uur

Stroom A:

Leefstijlprogramma’s, diëtisten en maaltijdboxen om op gezond gewicht te komen en blijven

Zilveren Kruis en Ekomenu werken samen om mensen te helpen hun leefstijl te veranderen en gezonder te eten: meer groente, minder suiker en minder bewerkt. Gedrag verander je niet door er over te praten en denken maar door mensen te helpen het met kleine stapjes in te bouwen in hun dagelijkse leven. Dat doen Zilveren Kruis en Ekomenu met leefstijlprogramma’s dieetadvies en maaltijdboxen. In deze workshop delen ze hun ervaring en inzichten.

Nisha Alberts, Adviseur Strategy & Business Development Gezond Ondernemen, Zilveren Kruis Achmea
Jack Stroeken, CEO Ekomenu

Stroom B:

Leefstijl en borstkanker

1 op de 7 vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Borstkanker kan diverse oorzaken hebben. Uit meerdere studies blijkt dat ook leefstijlfactoren een belangrijke rol kunnen spelen in het risicoprofiel voor borstkanker. Zo hebben vrouwen met overgewicht na de overgang bijvoorbeeld meer risico op het krijgen van borstkanker. Daarnaast blijkt uit studies dat vrouwen waarbij borstkanker in een vroeg stadium wordt gedetecteerd,
gewichtstoename kunnen ontwikkelen na de diagnose en behandeling van borstkanker.
Deze gewichtstoename vormt een risico op terugkeer van de ziekte. De relatie tussen leefstijl en borstkanker is echter nog onvoldoende bekend. In het Alexander Monro Ziekenhuis, gespecialiseerd in borst(kanker)zorg, is er voor, tijdens en na behandeling van borstkanker aandacht en begeleiding vanuit het Integraal Zorgteam voor een
gezonde leefstijl zoals op het gebied van voeding, beweging en slaap. Het is van groot belang dat er meer aandacht komt voor dit onderwerp.

Emine Goker, Internist-oncoloog, Alexander Monro Ziekenhuis


15.05 - 15.35 uur

Stroom A:

Gezond eten doe je zo

Hanno Pijl, Professor, Leiden University Center