Congres The Next Student

 • Met keuze uit twee thema's: 'Marketing & Communicatie' en 'Studentenwelzijn'
 • Bouw jouw eigen programma! Kies uit 19 verschillende sessies
 • Incl. gratis boek: 'Van stress naar succes' - Mirjam Pol
 • Gratis e-book over Jongerenwelzijn en Marketing Communicatie ontvangen?
Vraag het gratis e-book aan!

Profileer je als onderwijsinstelling onderscheidend op het gebied van marketing, communicatie & studentsucces in het MBO & HO

 • 7 september 2022
 • Jaarbeurs Utrecht - Mediaplaza
 • ,- (excl. btw)
 • Contact

Hét congres voor het werven én het begeleiden van de huidige student!

De invloed van marketing en communicatie binnen het onderwijs wordt steeds groter. Jongeren zijn voortdurend online te vinden en baseren veel keuzes die ze maken op informatie verkregen via social media kanalen of online platformen. Hoe beweeg jij als onderwijsinstelling mee met alle technologische ontwikkelingen en hoe profileer jij je onderscheidend van andere scholen? Een interne én externe marketing- en communicatiestrategie is hier essentieel!

Ook studentenwelzijn en studiesucces is het afgelopen jaar hoog op de agenda komen te staan. Het is belangrijk studenten te begeleiden in het vergroten van hun welzijn, zodat zij hun talenten optimaal kunnen benutten en het aantal uitvallende studenten wordt verkleind. Hoe begeleid jij jouw studenten gedurende hun studieverloop? Wat kun jij nog meer doen om het studentenwelzijn en studiesucces te verhogen op jouw school?

Dit en nog vele andere vraagstukken komen aan bod tijdens dit unieke congres op 7 september 2022 in de Jaarbeurs Utrecht.

Vraag het gratis e-book aan!

Met 8 interessante artikelen over Jongerenwelzijn en Marketing & Communicatie. Een greep uit het e-book:

 • 5 tips voor het aanpakken van studiestress
 • Eerlijk zijn over moeilijkheden - inzicht van een student
 • Studenten werven met een student journey strategie
 • Hoe profileer je een opleiding?
Vraag het (gratis) e-book aan

 

Het programma bestaat uit de volgende thema's:

Kennispartners van de Next Student:

08:45 | 

Ontvangst

09:00 | 

Opening door dagvoorzitter

Karim Amghar, TV & Radio presentator NTR, Docent MBO en HBO en auteur

09:25 | 

Keynote | Grip op de mini-samenleving

Iliass El Hadioui, Stads- en onderwijssocioloog, wetenschappelijk docent, programmaleider De Transformatieve School en lid van de Onderwijsraad

Thema: Studentenwelzijn

Wat zijn de effecten van een (super-) diverse buitenschoolse leefwereld op de schoolcultuur in een stedelijke omgeving? Waar hebben studenten in deze scholen behoefte aan? Iliass spreekt in deze keynote in het bijzonder over het switchgedrag van studenten tussen de binnenschoolse en buitenschoolse leefwerelden. Vervolgens laat hij zien hoe jongeren, ondanks de mis-match tussen de leefwerelden, veerkrachtigheid kunnen ontwikkelen en komen tot het geloof in eigen kunnen (self-efficacy) om de schoolladder te ervaren als hun ladder en deze te beklimmen. Wat is hierin de rol van de school?

10:00 | 

Maak één keuze uit twee keynote speeches

Keynote | Een nieuwe kijk op studiestress: wat kan je hier als school aan doen?

Toske Andreoli, Filosoof en schrijver

Thema: Studentenwelzijn

Steeds meer studenten hebben het zwaar, zo bleek ook al vóór corona en het noodgedwongen digitale onderwijs. Ze zijn overspannen, neerslachtig en eenzaam, hebben concentratieproblemen en angstaanvallen. Hoe komt dit? Het aanbod van cursussen als ‘Burn-outpreventie’, 'Timemanagement' of ‘Lekker in je vel’ is groot, op social media lezen ze dat je gezond moet eten, wandelen en mediteren voor 'mentale veerkracht'. Maar ligt het wel aan de studenten zelf? Wat hebben studenten eigenlijk van hun omgeving nodig om goed te kunnen studeren en lekker in hun vel te zitten? Toske neemt je tijdens haar keynote mee in een nieuwe kijk op studiestress.

Keynote | Ga voor merkbaar, dan voor meetbaar!

Charlotte de Lange, Marketingmanager, AFAS Software

Thema: Marketing & Communicatie

Niet elke marketingactiviteit kan je volledig doormeten. Maar is dat ook belangrijk? Of is het realiseren van een merkbaar resultaat al een doel op zich? In deze keynote neemt Charlotte je mee hoe in zij het softwareproduct van AFAS elke dag weer zo goed mogelijk op de kaart zet. Hierbij kijkt zij verder dan de standaard marketing middelen.  De ruggengraat van AFAS marketing activiteiten is namelijk sponsoring. AFAS gebruikt sport, muziek, theater en nog veel meer. Benieuwd naar het out of the box denken en de gedachte die achter de verschillende sponsorschappen zitten?

10:30 | 

Koffiepauze

11:00 | 

Inspiratiesessie

Inspiratiesessies

Word volledig bijgepraat over een actueel onderwerp door een échte expert aan de hand van een proefschrift, boek of casus.

12:00 | 
12:30 | 

Lunchpauze

13:15 |

 

Best Practice Tafelsessies, Inspiratiesessie of Praktijklabs

Maak een keuze uit:

 • Best Practice Tafelsessies (2x 30 min.): Ga in kleine groepjes van 10-15 personen in gesprek met de tafelleider om kennis en ervaring uit te wisselen. De tafelleider introduceert eerst kort zijn of haar thema of project.
 • Inspiratiesessie (1x 60 min.): Word volledig bijgepraat over een actueel onderwerp door een échte expert aan de hand van een proefschrift, boek of casus.
 • Praktijklab (1x 60 min.): Een interactieve sessie, onderbouwd door theorie.

14:15 | 

Praktijklabs

15:45 | 

Keynote | Wat kunnen we leren van de toekomst, om vandaag mee aan de slag te gaan?

Tom Palmaerts, Trendwatcher Trendwolves

Thema: Marketing & Communicatie & Studentenwelzijn

Ben jij klaar voor de toekomst? Twijfel je over het antwoord? Dat is oké. Het leven gaat soms zo snel, dat de toekomst ons doet duizelen. Maar, hoe worden we dan wel futureproof? Tom Palmaerts reist al jarenlang de wereld rond met één doel: mensen zin doen krijgen in de toekomst.  

Wat zijn de grote trends bij jongeren en hoe kan je hier op inspelen vanuit marketing en begeleiding? Zijn onze jongeren wel futureproof? Zijn wij wel futureproof? Wat kunnen we leren van de toekomst, om vandaag mee aan de slag te gaan? 

16.15 | 

Borrel en lekkere warme snack

Dagvoorzitter:

img-Karim Amghar

Karim Amghar
TV & Radio presentator NTR, Docent MBO en HBO en auteur

Keynote sprekers:

img-Iliass El Hadioui

Iliass El Hadioui
Stads- en onderwijssocioloog, wetenschappelijk docent, programmaleider De Transformatieve School en lid van de Onderwijsraad

Iliass is stads- en onderwijssocioloog en is als wetenschappelijk docent verbonden aan de Department of Psychology, Education and Child Studies van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Verder is hij programmaleider binnen het cultuurveranderings- en professionaliseringsprogramma De Transformatieve School. Ook is hij lid van de Onderwijsraad.

img-Toske Andreoli

Toske Andreoli
Filosoof en schrijver

Toske is filosoof en schrijver. Ze schreef het boek De mooiste tijd van je leven? Een nieuwe kijk op studiestress. In 2019 won zij de Hoger Onderwijs Scriptieprijs van de Landelijke Studentenvakbond met haar masterscriptie over studentenwelzijn. Andreoli studeerde psychologie en filosofie in Groningen en werkte als journalist en onderzoeker in het hoger onderwijs.

img-Charlotte de Lange

Charlotte de Lange
Marketingmanager AFAS Software

Charlotte is als marketingmanager New Business verantwoordelijk voor het genereren van leads voor haar branche: MKB en Accountancy. Zo gebruikt ze verschillende middelen om haar doelgroep heel direct te bereiken en gaat er veel aandacht naar het merk AFAS in het algemeen. En juist die combinatie maakt het leuk! 

img-Tom Palmaerts

Tom Palmaerts
Trendwatcher, Trendwolves

Tom is trendwatcher, bekroonde keynote spreker en managing partner bij Trendwolves, een fullservice trend- en marketingbureau met een focus op jonge consumenten en moderne gezinnen. Hij werkt voor organisaties als Barry Callebaut, Avient, BASF, Toerisme Oostende en Devan.

Sprekers:

img-Theo Bakker

Theo Bakker
Onderzoeker en directeur Onderwijs, Kennis & Communicatie aan De Haagse Hogeschool

Theo is directeur van de dienst Onderwijs, Kennis & Communicatie aan De Haagse Hogeschool. Hij studeerde theologie, informatiekunde en management consulting. Voorjaar 2022 verwacht hij zijn promotieonderzoek af te ronden naar autisme bij de sectie Klinische Ontwikkelingspsychologie van de VU.

img-Mirjam Pol

Mirjam Pol
Studentendecaan bij De Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten en auteur

Mirjam werkt als studentendecaan bij de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Daarnaast schrijft ze meerdere boeken, waaronder: Van Stress naar Succes - Praktische wegwijzer voor studenten (2022), Nog Slimmer! Succesvol studeren aan de hogeschool (2021) en Nog Slimmer! Succesvol studeren aan de universiteit (2021).

img-Guus Pastijn

Guus Pastijn
Marketing- en communicatieadviseur M-fuel, trainer, coach en auteur

Guus Pastijn (‘Gouden Loeki’ winnaar) werkte als mediastrateeg en managing director bij reclame- en mediabureaus. Tien jaar geleden kwam hij in contact met het onderwijs. Guus verzorgt inspirerende bijeenkomsten voor schooldirecteuren op het gebied van onderwijsmarketing. Ook schreef hij het spraakmakende boek ‘Mijn school als merk’.

img-Piet Hein Coebergh

Piet Hein Coebergh
Lector PR & Transparantie en auteur, Hogeschool Leiden

Piet Hein is lector aan De Hogeschool Leiden en docent aan de Erasmus Universiteit. Hij promoveerde op het communiceren van strategie en werd daarna organisatieadviseur op het snijvlak van verandering en communicatie. Ook schreef hij acht boeken over hoe communicatie bijdraagt aan organisatiesucces.

img-Rosemarie Moonen

Rosemarie Moonen
Consultant Marketing en Studiesucces Fontys Hogeschool

Rosemarie is ruim 30 jaar werkzaam als onderwijsmarketeer in het hoger onderwijs. Haar aandacht gaat uit naar het ondersteunen van succesvolle studieloopbanen van jongeren. Voor het repareren en liefst voorkomen van (door scholieren en studenten ervaren) drempels in de onderwijsketen kijkt ze vooral naar een betere afstemming tussen opleidingen en het creëren van realistische ervaringen

img-Kirsten Cuppen

Kirsten Cuppen
Docent van het jaar 2021, Docente Nederlands, Loopbaanbegeleider en mentor

Na 8 jaar gewerkt te hebben in het basisonderwijs, 2 jaar in het Voortgezet Onderwijs, is Kirsten nu voor het zesde jaar werkzaam in het MBO. Ook geeft ze parttime les op de lerarenopleiding in Tilburg.
In 2021 is Kirsten leraar van het jaar MBO geworden, stond ze in de top 50 van de Global Teacher Prize heeft ze het Talentenpaspoort mee ontwikkeld.

img-Menno Thijssen

Menno Thijssen
CEO Edumundo

Menno is CEO en founder van EdTech scale-up Edumundo en zet zich actief in om het hoger onderwijs te vernieuwen en te verbeteren. Hij heeft Edumundo tijdens zijn eigen introductieweek opgericht en zet zich nu in om de introductie van studenten te verbeteren.

img-Stéfanie van Tuinen

Stéfanie van Tuinen
Programmamanager Toptraject bij ROC van Twente

Stéfanie is programmamanager van het Toptraject en ze geeft leiding aan de projectleiders in de sectoren (vmbo-mbo-hbo), is onderzoeker en procesbegeleider. Daarbij onderhoudt ze alle contacten met stakeholders en informeert hen op basis van (wetenschappelijk) onderzoek.

img-Elke Tijhuis

Elke Tijhuis
Projectleider MBO en HBO bij Toptraject en Hoofddocent Verpleegkunde bij Hogeschool Saxion

Elke is projectleider van het Toptraject bij de Hogeschool Saxion waarbij ze met het 100 dagen programma de aankomende hbo-student nog voor de poort van het hbo extra ondersteuning biedt. Ook is ze Hoofddocent Verpleegkunde binnen Hogeschool Saxion.

img-Chantal Gorissen

Chantal Gorissen
Onderzoeker en Beleidsmedewerker Fontys Hogeschool

Chantal werkt als onderzoeker bij de dienst Studentenvoorzieningen van Fontys Hogescholen. Zij houdt zich bezig met institutional research op het gebied van studiesucces met als belangrijkste thema’s, studiekeuze, instroom, studentenwelzijn, uitvalsredenen en studierendement.

img-Babs Asselbergs

Babs Asselbergs
Creative Changemaker & CX Activator BlommaBerg

Babs helpt teams en organisaties op een actieve, verfrissende en creatieve wijze bij het laten leven van klantbeleving en het activeren van medewerkers. Met als doel het zelf en samen met collega's nog beter te doen voor klanten en leuker voor zichzelf. Samen met Nienke Bloem is zij founder van de CX Game, één van de creatieve werkvormen die Babs inzet om met teams en klantbeleving aan de slag te gaan.
 

img-Nasser al Kamouchi

Nasser al Kamouchi
Marketing strateeg en mede-oprichter Whello

Nasser is één van de oprichters van online marketingbureau Whello en heeft jarenlange ervaring aan zowel de klant- als bureauzijde. Een echte hands-on specialist met actuele kennis over onderwijs marketing. 

img-Annet Scheringa

Annet Scheringa
Expert Businesstorytelling en eigenaar, TheStoryConnection

Annet, eigenaar van TheStoryConnection, is expert business storytelling. Ze werkt met de verbindende kracht van (authentieke) verhalen in communicatie, leiderschap en organisatieontwikkeling. Ze is auteur van vier boeken over werken met verhalen binnen organisaties. Het boek Storylistening stond op de shortlist voor managementboek van het jaar 2021. 

img-Joris Schuurman

Joris Schuurman
Adviseur en Partner Youngworks

Joris is expert op het gebied van jongeren, studiekeuze, arbeidsmarkt en het optimaliseren van voorlichting. Hij is verantwoordelijk voor onderzoek- en adviestrajecten voor overkoepelende organisaties zoals het ministerie van OCW en Platform Talent voor Technologie. En past inzichten toe in trainingen en adviestrajecten voor roc’s, hogescholen, en universiteiten.

img-Rob Speekenbrink

Rob Speekenbrink
Mede-oprichter Noscura

Rob Speekenbrink is ruim 22 jaar actief in de wereld van online communicatie waarvan het grootse deel voor onderwijsinstellingen. 
Hij werkt graag aan processen die online communicatie in een complexe organisatie eenvoudiger, doeltreffender en leuker maken. Daarbij vormt monitoring (luisteren naar je stakeholders), interactie (praten met je stakeholders) en content creatie een spannend en waardevol geheel. 

img-Yvonne van Sark

Yvonne van Sark
Adviseur en partner Youngworks

Yvonne werkt als adviseur en partner bij Youngworks waar ze scholen, werkgevers en non-profitorganisaties adviseert over het bereiken van en communiceren met jongeren. Ze verzorgt als trainer vele workshops, presentaties en adviestrajecten over diverse thema’s als het puberbrein, motivatie en talentontwikkeling. Ook is ze auteur van de boeken ‘Puberbrein binnenstebuiten’, ‘Motivatie binnenstebuiten en ‘Opgroeien terwijl de wereld in brand staat’. 

img-Thomas Smulders

Thomas Smulders
Co-Founder, CPO & COO Uni-Life

Thomas Smulders is als Third Culture Kid in het buitenland opgegroeid en toen naar Nederland gekomen om te studeren en zijn eigen cultuur te ervaren. Na een bachelor in internationaal bedrijfskunde heeft hij tijdens zijn masters Uni-Life opgezet met Joep Annega. Hij wilde ervoor zorgen dat andere studenten geen kansen, activiteiten of ervaring missen en daardoor een completer studentenleven leiden. Uni-Life is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke partner van diverse universiteiten.

img-Joep Annega

Joep Annega
Co-Founder & CEO Uni-Life

Joep Annega groeide op in negen verschillende landen voordat hij internationaal bedrijfskunde in Nederland ging studeren. Tijdens zijn studie merkte hij dat veel studenten moeite hadden om onderdeel te worden van de studentengemeenschap. Tegelijkertijd realiseerde hij zich dat universiteiten weinig data hadden over het welzijn en de betrokkenheid van studenten. Na een aantal stages bij grote Fortune 500-bedrijven besloot hij een businessplan te schrijven om het probleem aan te pakken!

img-Irene de Vos

Irene de Vos
Head of Strategy Omnicom Mediagroup

Irene is in haar rol als Head of Strategy bij OMD samen met haar team verantwoordelijk voor het vergroten van business impact middels media voor klanten. Zij heeft ervaring aan zowel klant- als bureauzijde, het samenbrengen van data; technologie en creatie loopt als een rode draad door haar carrière. Als Socioloog, Marketeer en Strateeg is ze altijd op zoek naar de nieuwste innovaties en inzichten om gedrag te verklaren en voorspellen.

img-Laura Metwally

Laura Metwally
Adviseur en trainer ECIO

Laura werkt als adviseur aan verschillende inclusievraagstukken richting het onderwijs. Als religiewetenschapper en interculturele communicatieprofessional kan zij vanuit verschillende invalshoeken vraagstukken benaderen. Thema’s waar zij zich mee bezighoudt zijn: internationale inclusievraagstukken, studentenwelzijn, mentaal welzijn, studenten met psychische klachten en cultuursensitiviteit.
 

img-Ellen van Veen

Ellen van Veen
Adviseur ECIO

Ellen werkt als adviseur op het gebied van inclusief onderwijs en studentenwelzijn. Haar projecten zijn vooral gericht op flexibele leerroutes, studentenparticipatie en internationalisering. Met haar analytische blik en verbindende karakter zet ze abstracte ideeën om in concrete plannen.

img-Richard Beijer

Richard Beijer
Consultant Direct Marketing en CRM bij Fontys Hogescholen

Richard werkt als Consultant bij de Dienst Marketing & Communicatie. Hierin is zijn rol het ondersteunen van 28 opleidingsinstituten van Fontys bij marketing en communicatie naar scholieren, studenten, professionals, het werkveld en andere stakeholders. Zijn specialisaties zijn Customer Relationship Management, Direct Marketing en Customer Journey Mapping.

Wie ontmoet je?

 • Marketing- en communicatiemedewerkers
 • Studieloopbaanbegeleiders
 • Studentenwelzijncoördinatoren
 • Instroomcoördinatoren
 • Docenten
 • Opleidingsmanagers
 • Decanen

En alle andere aanverwante functies in het MBO, HBO en WO!

Data en locatie

Data: 7 september 2022

Locatie: Jaarbeurs - Mediaplaza
Jaarbeursplein 6
3503 RM
Utrecht

Mariska Korewijk
Persoonlijk congresadvies

Kom je met 3 personen of meer dan krijg je 10% groepskorting. Neem hiervoor contact met mij op: 

Mail: mariska.korewijk@sbo.nl
Telefoonnummer: 040 – 2 972 751.


Kun je helaas toch niet komen door Corona of omdat je moet invallen voor een collega? Dan mag een collega komen met jouw ticket!


 

Opleiding op maat

Zou jij samen met jouw collega's één van onze opleidingen willen volgen, maar dan gericht op de eigen organisatie, situatie en wensen? Dan is Incompany zeker interessant! Samen stellen we een programma op en bepalen we datum/data, dagindeling(en) en locatie.

Waarom Incompany

 • De inhoud van deze opleiding wordt afgestemd op jullie organisatie en leerbehoeften
 • Ga met elkaar in gesprek (ook over lastige situaties)
 • De onderlinge betrokkenheid en motivatie stijgen aantoonbaar
 • Er is individuele benadering en ruimte voor persoonlijke vragen
 • Per opleiding wordt gezocht naar de best passende docent(en)
 • Het hele team is in één keer op hetzelfde kennisniveau
 • Planning van de cursus wanneer het jullie uitkomt
 • Mogelijk: individuele coaching on the job om doelen te complementeren

Vragen of meer informatie?

Lees meer over onze Incompany trainingen of neem vrijblijvend contact op met:

Guusje Verhoeven

Adviseur Incompany trainingen
E-mail: guusje.verhoeven@sbo.nl
Tel: +31 40 29 74 980

Bence Berki

Adviseur Incompany trainingen
E-mail: bence.berki@sbo.nl
Tel: +31 40 29 74 980

Download het e-book incl. brochure

Onze privacy-policy

Download het e-book incl. brochure

Onze privacy-policy

Persoonlijk advies nodig?

Wil je meer inhoudelijke informatie? 
Neem vrijblijvend contact op met mij.

040 - 2 972 751 mariska.korewijk@sbo.nl

Productaanbod

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van vakgebied Onderwijs

Onze privacy-policy