The (Next) Student

Congres over communicatie met de (aankomende) student

13 & 14 november 2018 | Jaarbeurs (Beatrixgebouw) Utrecht

Op de hoogte gehouden worden van nieuwe ontwikkelingen?

Wens je meer informatie over een eventuele nieuwe editie?
Laat dan je gegevens achter en wij je dan graag.

Wil je, naast dit event, ook op de hoogte blijven van onze praktische werktips, events en opleidingen op je vakgebied?

Onze privacy-policy

The (Next) Student 

Wat was het een leuke dag, het congres The (Next) Student in de Jaarbeurs in Utrecht! Veel enthousiaste deelnemers en sprekers gingen met elkaar aan de slag om de student journey te verbeteren. Op onze LinkedIn pagina hebben we een aantal foto's geplaatst van deze dag.

Wij gaan weer aan de slag met het programma voor volgend jaar! Heb je tips, ideeën of wil je meedenken? Neem dan contact op met Mariska Korewijk.

 
Hét congres over de communicatie met de aankomende en huidige student!

Speciaal bestemd voor Marketing- en communicatieprofessionals, docenten, decanen, studieloopbaanbegeleiders
en opleiders werkzaam in het MBO, HBO en WO.

De juiste student op de juiste plek. Als onderwijsinstelling hoor je dit voortdurend. Het medialandschap verandert constant, maar ook de voorwaarden om te studeren. Het leenstelsel heeft ervoor gezorgd dat de student extra zorgvuldig zijn studie uitkiest. Moeilijk om te kiezen op deze jonge leeftijd, zo blijkt ook uit het percentage uitvallers. 1 op de 3 studenten houdt het voor gezien het eerste studiejaar. Volgens een grove schatting van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) kost dit ongeveer 6 miljard per jaar. Er is nog een grote slag te slaan om deze student de juiste studiekeuze te laten maken. Communicatie met de (aankomende) student speelt hierbij een centrale rol. Dit is dan ook precies waar het congres The (Next) Student over gaat!

Download de brochure!


Daarom wil je erbij zijn:


 • Visionaire & praktijksprekers: bepaal jouw koers en hoor wat werkt en wat niet.
 • Inspiratie van zowel binnen- als buitenland: hoe gaan andere onderwijsinstellingen om met vraagstukken rondom werving & selectie & studiekeuze & studiesucces.
 • Diversiteit: Kies uit de vele werkvormen die op het congres de revue passeren en bepaal zelf waar jij behoefte aan hebt.
 • Podcasts: kun je niet kiezen? Geen probleem! Na het congres zijn diverse experts nog aan het woord en terug te beluisteren via onze podcasts.

Bekijk de bootcamp!Maak kennis met onze sprekers


Hilde Roothart

Trendonderzoeker & creatief strateeg bij Trendsactive

Rita de Wilde

Senior Marketeer bij Universiteit Twente

Ivette Kleijngeld

Projectadviseur Expertisepunt LOB vo-mbo bij MBO Raad

Harry Rorije

Onderwijsinnovator Lerarenopleiding Hogeschool Utrecht

Bekijk alle sprekers


Inspireer en leer: • Vernieuwde opzet met zeer uiteenlopende werkvormen die bij jouw leerbehoefte passen.
 • Nog meer casus specifiek op het MBO & HO gericht.
 • Ask your questions sessies met scholieren uit het VMBO, HAVO en VWO.
 • Op zoek naar meer verdieping? Volg dan de bootcamp!

Je ontmoet marketing- en communicatiemedewerkers, docenten, decanen, studieloopbaanbegeleiders, opleidingsmanagers en andere aanverwante functies in het MBO, HBO en WO!Terugblik 2018

Samen kijken wij terug op 2 zeer geslaagde en inspirerende dagen.


Wist je dat....?

65% van de kinderen die vandaag naar de basisschool gaan gaat uiteindelijk een baan zullen aannemen die nu nog niet bestaat.

Bron: bloovi.be

70 % van de havo- en vwo-leerlingen die eindexamen moeten doen, het lastig vindt de juiste opleiding te kiezen. Een kwart stopt in het eerste jaar, één op de vijf stapt over naar een andere studie

Bron: DutchcowboysDocenten bepalen mede het studiesucces van studenten.

Bron: Staat van het Onderwijs


De partners van 2019


The Next Student is hét jaarlijkse congres over de communicatie met de aankomende en huidige student. Met verschillende werkvormen en sprekers is dit het grootste en meest inspirerende congres voor het MBO, HBO en WO. Verbeter de student journey in jouw onderwijsinstelling!


Download de brochure voor het vernieuwde programma!


Download

Voor een compleet overzicht van het programma raden we je aan de brochure te downloaden

Download (PDF)

Lieselore
van Dijkhuizen

Inspirerende dagvoorzitter

Biografie
Lieselore van Dijkhuizen voert haar dagvoorzitterschap met passie uit. Haar bedrijf, GoedID.com, staat voor goede ideeën en goede identiteit. Ze houdt ervan om te inspireren en te motiveren. Door haar enthousiasme weet ze mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te zetten. Ze gaat voor écht contact en motiveert om op een ontspannen manier met elkaar in verbinding te komen.

The Next Student & Lieselore Lieselore heeft een groot hart voor de onderwijssector. Na de HAVO koos Lieselore voor de PABO. Dit leek een logische keuze. Ze speelde haar hele kindertijd al schooltje. Maar eenmaal op de PABO kwam ze erachter dat ze kinderen heel leuk vindt maar niet de hele dag 30 tegelijk. Interesse in onderwijs & onderwijsvernieuwing is altijd gebleven. De juiste student op de juiste plek is een actueel onderwerp voor haar met twee dochters die op dit moment in de fase zitten om deze belangrijke keuze te maken. Graag draagt ze op het congres The Next Student haar steentje bij in haar rol als dagvoorzitter.

Als dagvoorzitter heeft ze samengewerkt met onder andere Achmea, Carlton Hotel Collection, Linda Op Locatie / UCB , Gemeente Veenendaal / Rhenen, AON, NWO Nederlands Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek, ASTRIN en NIB Nederlands Instituut voor de Bouw.


Prof. Dr. Juliette Walma van der Molen

Professor and Director of the Center for Science Education and Talent Development Universiteit Twente

Harry
Rorije


Hogeschool Utrecht

Karl
Raats


Creativiteitsexpert

Hilde
Roothart


Trendonderzoeker & creatief strateeg bij Trendsactive

Hermien Miltenburg

Voorlichter oudercommunicatie Wageningen University and Research
Beluister de podcast

Ivette
Kleijngeld

Projectadviseur bij het Expertisepunt LOB

Pascal
Appel

Technische Universiteit Eindhoven

Biografie
Pascal is sinds 2017 verantwoordelijk voor de social media kanalen van de Eindhoven University of Technology (TU/e), en in die rol voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om studiekiezers te bereiken en te helpen bij hun studiekeuze.

Rita
de Wilde

Senior Marketeer bij Universiteit Twente

Biografie
Rita is Senior Marketeer en projectleider Student Journey. Ze monitort de klantreis van aankomende studenten en applicants, jaagt organisatie brede verbeterinitiatieven aan en coördineert lopende verbeterinitiatieven van oriëntatie tot inschrijving. Periodiek modereert Rita zg. ‘customer feedback sessies’ waarbij ze in gesprek met (nieuwe) studenten bestaande input verrijkt met kwalitatieve feedback.

Bjorn
Teeuwen

Radboud Universiteit
Nijmegen

Biografie
Bjorn Teeuwen houdt zich namens twee van de zeven faculteiten op de Radboud Universiteit in Nijmegen bezig met het communiceren met eigen studenten en gebruikt daarvoor steeds meer verschillende vormen van communicatie. In deze presentatie licht hij zijn ervaringen toe die hij de laatste jaren heeft opgedaan, bespreekt hij de kanaalkeuzes die gemaakt worden en geeft hij inzicht in de manier waarop hij probeert in te spelen op trends en hypes. Verder is hij freelancer op het gebied van communicatie voor verschillende organisaties in en rondom Nijmegen waarbij hij zich vooral richt op de doelgroep jongeren en studenten.

Mariëlle
van Schie

Head account and strategy Flirt Creativity

Alma
Feenstra

Directeur Marketing &
Communicatie mboRijnland

Biografie
Directeur, bestuurder en raadslid. Altijd betrokken, mens- en resultaatgericht. Sociologe van huis-uit, gebruikmakend van de mooie toolbox communicatie. Expert op het gebied van reputatie, merkenbouw, crisiscommunicatie en verandermanagement zoals gedragsverandering in organisaties. Ruime ervaring in het onderwijs, zowel in de lijn (academie directeur) als ook in de staf (directeur Marketing en Communicatie). Verder een ervaren strateeg, moderator, trainer, woordvoerder en voormalig directeur corporate communicatie bij de Nederlandse Publieke Omroep.

Robin
de Leeuw

Student

Kees
Posch

CRM Specialist bij Universiteit Twente

Biografie
Kees werkt als CRM specialist bij de Universiteit Twente. Vanuit deze rol ondersteunt hij de student journey vanuit een technisch perspectief. Met een data-driven mindset is hij gedreven in het automatiseren van processen om zo te kunnen focussen op wat belangrijk is voor de student.

Thijs
van de Reep

Social Media Manager
Hogeschool van Amsterdam

Mirjam
Groenestein

Adviseur Marketing & Communicatie
Hogeschool van Amsterdam

Marijn
van Dongen

Projectleider mbo/hbo Platform Talent voor Technologie

Miek
Crouzen

Psycholoog & Trainer Youngworks

Mis het niet!

Vorig jaar ontmoeten 250 onderwijsexperts elkaar tijdens de 3e editie van The (Next) Student! Wil jij erbij zijn dit jaar? Schrijf je in en wij houden je op de hoogte. 

Ja, ik meld me aan!

Data en locatie

28 november 2019

Jaarbeurs Utrecht
Beatrixgebouw – MeetUp
Jaarbeursplein 6
3521 AL Utrecht

Routebeschrijving

  

Wie ga je ontmoeten?

 • Marketing- en communicatiemedewerkers
 • Studieloopbaanbegeleiders
 • Docenten
 • Opleidingsmanagers
 • Decanen

En alle andere aanverwante functies in het MBO, HBO en WO!

 

Inschrijven

 

Donderdag 28 november 2019 € 499,-

Deze prijs is exclusief BTW en inclusief koffie, thee, en lunch. 

Kom je met 3 personen of meer? Dan krijg je € 75,- korting per persoon op de toegangsprijs. Neem hiervoor contact op met Mariska Korewijk.

Ja, ik meld me aan!

 

 

Informatiemarkt

The Next Student is een mooi moment om jouw organisatie te profileren door middel van een stand op onze informatiemarkt. Wil je deelnemen aan de informatiemarkt op het congres The Next Student? In de link hieronder kun je zien welke mogelijkheden er zijn. Neem voor deelname contact op met programmamanager Jose Kolk via j.kolk@sbo.nl.

Download dan hier onze PDF.


De partners van 2019


Student meets Professional

Op het congres gaat de student in gesprek met de onderwijsprofessional. In het onderwijs werken we hard aan innovatie, maar wat merkt de student hier eigenlijk van? Of misschien nog wel belangrijker, wat vindt de student van de innovatieve ideeën? Luister hier naar verschillende gesprekken omtrent het thema gepersonaliseerd onderwijs!

Hermien Miltenburg

Oudercommunicatie & voorlichter Wageningen University 

Studiekeuzevoorlichting voor laaggeletterde ouders

Beluister de podcast

Marjolein
de Jong

Jongerenspecialist Young Inspiration

Studentparticipatie: leer studenten van nu anders betrekken

Beluister de podcast

James
Smith

Youngworks

Hoe daag ik mezelf en mijn studenten uit om met talentontwikkeling aan de slag te gaan?

Beluister de podcast

Rob
Speekenbrink

Oprichter Communicatiebureau Noscura

Hoe een chatbot scholieren helpt bij het kiezen voor ROC West-Brabant

Beluister de podcast

Annejet Lont

Bestuurslid van de Landelijke Studentenvakbond

Wat nemen studenten wel/niet mee in hun studiekeuze?

Beluister de podcast

Rutger Kappe

Lector
Studiesucces

Hoe haal je alles uit
je studie?

Beluister de podcast

Simone Marks

Marketing- en communicatieadviseur

Hoe je weg te vinden in het huidige studieaanbod

Beluister de podcast

Meld je aan voor de bootcamp

Naast de plenaire lezingen die je gezamenlijk volgt, sluit je tijdens iedere sessieronde aan bij dezelfde bootcamp waar je met maximaal 15 deelnemers aan de slag gaat met 1 vraagstuk gedurende deze dag. De bootcamp vindt plaats tijdens de sessierondes. Je kunt dan niet deelnemen aan andere sessies.

Je dient je bij inschrijving apart aan te melden voor de bootcamp. Je ontvangt aan het einde van de bootcamp een certificaat van deelname, een waardevolle aanvulling op jouw CV!

Wil je een bootcamp volgen? Vink dit aan bij jouw inschrijving voor het congres. VOL = VOL.

Ja, ik meld me aan!

 

 

Bootcamp - 28 november

 

Effectief doorstromen door middel van loopbaankeuzes - Door Ivette Kleijngeld, Projectadviseur bij het Expertisepunt LOB

Wil je leerlingen vanuit jouw rol als docent, decaan of marketing- en communicatiemedewerkers effectief door laten stromen naar jouw vervolgopleiding? Neem dan deel aan deze bootcamp, waarin succesfactoren worden uitgelegd die studenten leren (studie)loopbaankeuzes maken. Je onderzoekt of en hoe je deze succesfactoren in jouw doorstroomprogramma hebt opgenomen. Daarnaast zoomen we in op het loopbaandossier wat de leerlingen in het vmbo hebben opgebouwd en welke functie deze kan hebben in het doorstroomprogramma. 

 

Via onderstaande knop kun je veilig, eenvoudig en snel inschrijven voor dit congres. Verzeker jezelf van deelname door op de onderstaande button te klikken.

 

Leg je deelname vast!
 The (Next) Student

Download de Brochure

Voor een compleet overzicht van het programma raden wij je aan om de brochure te downloaden. Ter informatie: The (Next) Student start op 28 november 2019 in Jaarbeurs Utrecht!

 The (Next) Student

Heb je een vraag? Neem voor meer informatie contact op met:

Wil je, naast dit event, ook op de hoogte blijven van onze praktische werktips, events en opleidingen op je vakgebied?

Onze privacy-policy

Inlogcode:

Heb je vragen?

Wil je meer weten over het congres, het programma en het aanmeldproces? Of wil je juist meewerken aan het programma? Neem dan contact op met onze congresadviseur of programmamanager.


Mariska Korewijk

Congresadviseur

m.korewijk@sbo.nl

📞040 - 297 27 51

Jose Kolk

Programmamanager

j.kolk@sbo.nl