Klantenservice

Heb je een vraag over onze opleidingen of congressen? Bekijk hier onder de meest gestelde vragen, 
bel ons op 040 - 2 974 980 of mail naar klant@sbo.nl


 

 

Meest gestelde vragen:

Ik heb nog geen goedkeuring, kan ik een vrijblijvende plaats reserveren?Natuurlijk, dat is geen probleem. Je kunt vrijblijvend een plek reserveren voor de opleiding of het congres van jouw keuze. Dit kan via de website, maar als je liever persoonlijk contact hebt, kun je ook telefonisch contact opnemen met onze klantenservice. Je vindt hun contactgegevens op de website van de opleiding of het congres.
Je reservering blijft geldig totdat je besluit om je in te schrijven of de reservering te annuleren. Mocht het maximum aantal plaatsen voor de opleiding bijna bereikt zijn, dan nemen we contact met je op. Op die manier heb je de kans om je reservering om te zetten in een inschrijving of deze te annuleren. Het is allemaal heel flexibel!

Kan ik mijn reservering annuleren?Absoluut, je kunt je reservering op elk moment kosteloos annuleren als je besluit om deze niet om te zetten in een inschrijving. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice. De contactgegevens vind je op de website van de opleiding of het congres. Zij zullen je verder helpen met het annuleringsproces.

Hoe zet ik mijn reservering om in een aanmelding?
Als je klaar bent om je reservering om te zetten in een inschrijving, kun je dit doen door te klikken op de link in de bevestigingsmail van je reservering. Dit zal je naar de website leiden waar je de noodzakelijke stappen kunt volgen om je in te schrijven.

Als je liever persoonlijk hulp hebt, kun je telefonisch contact opnemen met onze klantenservice. Je vindt hun contactgegevens op de website van de opleiding of het congres. Ze staan klaar om je te helpen met het omzettingsproces.

Tot wanneer kan ik me aanmelden voor een opleiding?
Je kunt je aanmelden voor een opleiding tot één dag voor de eerste lesdag, op voorwaarde dat er nog plaats beschikbaar is. Het is echter belangrijk om te weten dat onze opleidingen vaak snel volgeboekt zijn, omdat we de groepen bewust klein houden. Daarom raden we je aan om niet te lang te wachten met aanmelden om teleurstelling te voorkomen.

Ik heb me ingeschreven, maar niets meer gehoord. Gaat de opleiding wel door?
Geen zorgen, als je niets hebt gehoord, dan gaat de opleiding of cursus zoals gepland door. We houden ons aan de regel: geen nieuws is goed nieuws. Mocht er een wijziging zijn, zoals een annulering, dan nemen we uiterlijk een week voor de start van de bijeenkomst contact met je op.
Als je nog vragen hebt of als je je zorgen maakt, voel je dan vrij om contact op te nemen met onze klantenservice. Je vindt hun contactgegevens op de website van de opleiding. Ze staan klaar om je te helpen en eventuele twijfels weg te nemen.

Hoe en wanneer ontvang ik mijn deelnamebevestiging?
Na inschrijving ontvang je binnen enkele minuten een e-mail met daarin de bevestiging vanuit het online ticketsysteem “Paydro”. Heb je geen e-mail ontvangen? Het kan zijn dat deze in je ongewenste mailbox terecht is gekomen. Staat de financiële administratie van jouw organisatie met een eigen mailadres vermeld op de factuur? Dan beschikken zij over de bevestiging, factuur en deelnameticket(s).

Ik ben verhinderd. Kan ik mijn inschrijving wijzigen (of overboeken) naar een andere datum?
Ja, dat is mogelijk. Neem voor het wijzigen of overboeken van je inschrijving contact op met de klantenservice. De contactgegevens staan op onze website. Voor meer details kun je ook de algemene voorwaarden bekijken.

Ik ben verhinderd. Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Zeker, het is mogelijk om je inschrijving te annuleren als je verhinderd bent. Als je dit doet tot één maand voor de bijeenkomst, dan kan dat kosteloos. Je dient wel altijd een e-mail te sturen. Bij vragen neem contact op met onze klantenservice. Je vindt de contactgegevens op onze website. Maar let op, als je binnen één maand voor de bijeenkomst wilt annuleren, dan gelden er andere voorwaarden. Die kun je terugvinden in artikel 13 ('Annulering') van onze algemene voorwaarden

Ik ben verhinderd. Kan mijn collega in mijn plaats komen?
Absoluut, jouw collega mag zeker in jouw plaats deelnemen aan het congres of de opleiding als je verhinderd bent. Om dit te regelen, dien je even contact op te nemen met onze klantenservice. Zij kunnen je helpen om de deelnameregistratie aan te passen. De contactgegevens van de klantenservice vind je terug op de website van de opleiding of het congres.

Ik kan helaas niet alle dagen van de opleiding volgen. Wat nu?
Dat is geen probleem. We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om alle lesdagen bij te wonen. In veel gevallen kun je de gemiste dag inhalen of is er materiaal beschikbaar om zelfstandig de gemiste inhoud door te nemen. Neem contact op met onze klantenservice om de mogelijkheden te bespreken. De contactgegevens vind je op de website van de opleiding. Zij kunnen je adviseren over de beste manier om de gemiste informatie in te halen.

Kan ik een module of de hele opleiding doorschuiven?
Of je een module of de hele opleiding kunt doorschuiven, hangt af van de specifieke opbouw en voorwaarden van de opleiding. Het is het beste om contact op te nemen met onze klantenservice voor meer informatie en om de mogelijkheden te bespreken. Zij kunnen je informeren over de procedures en eventuele opties die beschikbaar zijn om de module of opleiding naar een latere datum te verplaatsen. Je kunt de contactgegevens van de klantenservice vinden op de website van de opleiding of het congres. Aarzel niet om contact met hen op te nemen, ze staan klaar om je te helpen!

Ik heb een inhoudelijke vraag over een opleiding of congres.
Heb je een specifieke vraag over de inhoud van een opleiding of congres? Onze klantenservice staat voor je klaar om je te helpen. Zij kunnen je doorverbinden met de juiste opleidings- of congresadviseur die je inhoudelijke vragen kan beantwoorden. Je vindt de contactgegevens van onze klantenservice op de website bij de betreffende opleiding of congres. Aarzel niet om contact met ons op te nemen, we helpen je graag verder!

Is groepskorting mogelijk?
Wil je met meerdere collega’s deelnemen aan een congres, opleiding of cursus? Wij verwelkomen jullie natuurlijk graag! Neem contact op met de congres- of opleidingsadviseur voor een aantrekkelijke groepskorting. De contactgegevens vind je op de website van de opleiding, cursus of het congres. Voor een cursus of opleiding kan een incompany-training interessant zijn!

Kunnen we met meerdere collega’s tegelijk aanmelden?
Ja, dit is mogelijk. Wanneer alle deelnemers op één factuur vermeld mogen worden, selecteer je het benodigde aantal tickets. Er verschijnen dan invulvelden voor elk ticket; voer hier de namen in van de deelnemers. Wil je liever aparte facturen? Meld dan alle collega’s individueel aan.

Wanneer moet de factuur betaald zijn?
De betaling van de factuur moet uiterlijk op de datum van de eerste lesdag of de eerste congresdag voldaan zijn. Zorg ervoor dat je deze deadline in de gaten houdt om eventuele problemen te voorkomen.

Mocht je vragen hebben over de factuur of de betaling, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Je vindt hun contactgegevens op de website van de opleiding of het congres. Ze zijn er om je te helpen!

Is het mogelijk om per factuur te betalen of kan het direct online?
Zeker, je hebt de mogelijkheid om te kiezen tussen betalen per factuur of direct online (via iDeal of Creditcard) als je factuuradres in Nederland is. Bij het invullen van je gegevens is er een veld "po nummer" waar je een inkoopnummer of kostenplaats kunt vermelden. Deze informatie zal dan op de factuur worden weergegeven.

Als je factuuradres echter buiten Nederland is, dan kun je alleen via een online betaling (iDeal of Creditcard) betalen.

Als je problemen ondervindt of vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Je kunt hun contactgegevens vinden op de website van de opleiding of het congres. Ze zijn er om je te helpen!

Kan ik een (aangepaste) factuur ontvangen? Kan de factuur later nog aangepast worden?
Ja, zeker! Het is mogelijk om de gegevens op je factuur te wijzigen. Dit kun je doen via de "selfservicelink" die je kunt vinden in de bevestigingsmail van je inschrijving. Let op: wanneer je de factuurgegevens wijzigt, ontvang je een creditfactuur en een nieuwe, aangepaste factuur.

Daarnaast kun je ook zonder creditfactuur je persoonlijke gegevens aanpassen via dezelfde link. Als het e-mailadres van je financiële afdeling is ingevoerd bij 'extra factuuradres', dan zal alleen deze afdeling de bevestiging, de factuur en deelnameticket(s) ontvangen. Zij kunnen deze dan aanpassen of intern aan je doorsturen, zodat je het zelf kunt aanpassen.

Als je problemen ondervindt of vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Je kunt hun contactgegevens vinden op de website van de opleiding of het congres. Ze zijn er om je te helpen!

Ik heb geen bevestiging / factuur ontvangen, wat nu?
Vanuit het online ticketsysteem “Paydro” worden de bevestigingen verstuurd met daarbij de factuur en de deelnameticket. Heb je geen e-mail ontvangen? Controleer dan je ongewenste mailbox.
Kun je de bevestiging niet vinden? Neem dan contact op met de congres- of opleidingsadviseur. De contactgegevens vind je op de website van de opleiding, cursus of het congres.

 

Hoe kan ik me het beste voorbereiden / Wat verwachten jullie van mij?
Iedere opleiding vergt een andere vorm van voorbereiding. In de online leeromgeving van de cursus of opleiding wordt dit toegelicht. Alle deelnemers ontvangen +/- 10 werkdagen voor aanvang een persoonlijke inlogcode voor de online leeromgeving. Vind jouw cursus of opleiding binnen 10 dagen plaats en heb je de toegangsgegevens niet ontvangen? Neem dan contact op met de opleidingsadviseur. De contactgegevens vind je op de website van de opleiding of de cursus.

Moet ik mijn laptop meenemen?
Of het noodzakelijk is om een eigen laptop of tablet mee te nemen, hangt af van de specifieke opleiding. Als het nodig is, vermelden we dit in de online leeromgeving (ELO). Maar zelfs als het niet expliciet nodig is, ben je altijd vrij om je eigen laptop of tablet mee te nemen als je dat wilt. Wees gerust, op al onze locaties is gratis Wi-Fi beschikbaar.

Hoe laat begint de les / opleiding? Waar moet ik zijn?
De exacte aanvangstijden van de lessen of opleidingen worden vermeld op de website van de opleiding, cursus of het congres. Je kunt deze informatie vinden onder het tabblad "Informatie". Daarnaast wordt het tijdschema ook vermeld in de brochure en de online leeromgeving.
Als je moeite hebt om de juiste informatie te vinden of als je verdere vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Je vindt hun contactgegevens op de website van de opleiding. Ze zijn er om je te helpen en kunnen je voorzien van de juiste informatie over de aanvangstijden en locatie van de lessen.

Ik heb geen boek gehad? Pakketje gemist? Wat nu?
Als je geen boek hebt ontvangen of denkt dat je mogelijk een pakketje hebt gemist, neem dan direct contact op met onze klantenservice. Zij kunnen je helpen bij het achterhalen van de status van je boeklevering en eventuele verdere stappen nemen om ervoor te zorgen dat je het benodigde materiaal ontvangt. Je vindt de contactgegevens van de klantenservice op de website van de opleiding. Aarzel niet om contact met hen op te nemen, ze zijn er om je te helpen!

Wat is de studiebelasting van de opleiding die ik wil gaan volgen?
Bij een aantal van onze opleidingen is de studiebelasting zichtbaar onderaan op het tabblad “Informatie” op de website, in andere gevallen kan de opleidingsadviseur je hier meer over willen vertellen. De contactgegevens vind je op de website van de opleiding of de cursus.

Waar kan ik de aanvangstijden met betrekking tot mijn opleiding vinden?
De aanvangstijden staan vermeld op de website van de opleiding, cursus of het congres onder het tabblad “Informatie”. Het tijdschema wordt ook vermeld in de brochure en in de online leeromgeving.

Waar kan ik de routebeschrijving vinden?
De eventlocatie en de routebeschrijving staan vermeld op de website van de opleiding, cursus of het congres onder het tabblad “Informatie”. Deze informatie is ook te vinden in de online leeromgeving.

Wanneer komt het lesmateriaal?
Het lesmateriaal wordt doorgaans door onze docenten vóór of na de opleidingsdag beschikbaar gesteld binnen de Online Leeromgeving. Dit stelt je in staat om het materiaal te raadplegen en voor te bereiden op de les.

Als je het lesmateriaal niet kunt vinden of als je verdere vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Je vindt hun contactgegevens op de website van de opleiding. Ze staan klaar om je te helpen en eventuele vragen of problemen met betrekking tot het lesmateriaal op te lossen.
 

Ik sta in de file, ik moet eerder naar huis, wilt u dit doorgeven?
Zeker, als je onverhoopt vertraging hebt of eerder moet vertrekken, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Je kunt dit het beste direct melden bij de klantenservice. Zij kunnen de nodige stappen ondernemen en indien nodig je afwezigheid melden bij de docent of de organisator van het evenement. De contactgegevens van de klantenservice vind je op de website van de opleiding of het congres.

Ik ben ziek. Waar moet ik dit melden en wanneer kan ik de cursusdag inhalen?
Het is belangrijk dat je dit zo snel mogelijk meldt bij de klantenservice, zodat zij de nodige stappen kunnen ondernemen. De contactgegevens van de klantenservice vind je op de website van de opleiding of het congres. Wat betreft het inhalen van de cursusdag, dit hangt af van de specifieke regels van de cursus of opleiding. Onze opleidingsadviseur zal contact met je opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Waar en bij wie kan ik mijn allergieën voor de lunch doorgeven?
Als je speciale dieetwensen of allergieën hebt, laat ons dit dan alstublieft, uiterlijk één week vóór aanvang van de opleiding of het congres, weten. We willen ervoor zorgen dat de lunch voor iedereen geschikt is. Je kunt je allergieën of dieetwensen melden bij de klantenservice. De contactgegevens vind je op de website van de opleiding of het congres. Zij zullen ervoor zorgen dat deze informatie wordt doorgegeven aan de cateraar.

Wanneer ontvang ik mijn certificaat?
In de meeste gevallen ontvang je je certificaat op de laatste lesdag of kort daarna. Dit kan variëren afhankelijk van de specifieke vereisten van de opleiding. Als er bijvoorbeeld een beoordelingscomponent is die na de laatste lesdag plaatsvindt, kan het zijn dat je certificaat wordt verstuurd zodra deze beoordeling is voltooid en verwerkt. Als je specifieke vragen hebt over wanneer je jouw certificaat kunt verwachten, neem dan contact op met de klantenservice. De contactgegevens vind je op de website van de opleiding of het congres.

Ik ben mijn certificaat kwijt, kan ik een nieuwe krijgen?
Natuurlijk! Als je jouw certificaat kwijt bent, kun je contact opnemen met onze klantenservice. Zij kunnen je verder helpen met het verkrijgen van een nieuwe kopie van je certificaat. Je vindt de contactgegevens van de klantenservice op de website van de opleiding. Aarzel niet om contact met hen op te nemen en jouw situatie uit te leggen. Ze zullen je graag ondersteunen bij het verkrijgen van een nieuw certificaat.
 

Waar kan ik mijn naam- of adresgegevens aanpassen?
Wijzig hier je gegevens of bel onze klantenservice, tel: 040 - 2 974 980.

Hoe kan ik mijn interesse in vakgebieden wijzigen waarover ik wel / niet geïnformeerd wil worden?
Wijzig hier je gegevens of bel onze klantenservice, tel: 040 - 2 974 980.
Heb je een e-mail ontvangen? Klik op de link “Afmelden of wijzig gegevens” onderin de mail om te wijzigen welke informatie je van ons ontvangt.

Kan ik via Zoomlink meekijken/luisteren op een fysieke lesdag?
Tijdens fysieke lesdagen is het helaas niet mogelijk om online deel te nemen of via een Zoomlink mee te kijken of te luisteren. De fysieke lessen zijn specifiek ontworpen voor de aanwezige deelnemers op de locatie.

Als je niet in staat bent om naar de locatie te komen, raden we je aan contact op te nemen met onze klantenservice. Ze kunnen je informeren over eventuele alternatieve opties, zoals het verplaatsen van je deelname naar een andere datum of het bieden van online studiemateriaal. Je kunt de contactgegevens van de klantenservice vinden op de website van de opleiding. Ze staan klaar om je te helpen en eventuele vragen of zorgen op te lossen.

Ik zit in Zoom maar ik hoor/zie niks. Wat nu?
Als je in Zoom zit maar niets hoort of ziet, zijn er een paar dingen die je kunt controleren:

 • Geluid: Controleer of je luidsprekers of koptelefoon correct zijn aangesloten en ingeschakeld. Zorg er ook voor dat het volume van je apparaat en Zoom zelf niet gedempt of te laag is ingesteld.
 • Microfoon: Als je wilt praten in Zoom, zorg er dan voor dat je microfoon correct is aangesloten en niet gedempt is. Klik op het microfoonpictogram in Zoom om te controleren of je microfoon is ingeschakeld.
 • Camera: Als je wilt dat anderen je kunnen zien, controleer dan of je camera correct is aangesloten en niet geblokkeerd is. Klik op het camerapictogram in Zoom om te controleren of je camera is ingeschakeld.
 • Internetverbinding: Een zwakke of instabiele internetverbinding kan problemen veroorzaken met audio en video. Controleer of je internetverbinding stabiel is en probeer zo nodig opnieuw verbinding te maken met Zoom.

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met de klantenservice. Voor de contactgegevens verwijzen we je naar de website van de opleiding of het congres. Zij kunnen je verder assisteren bij het oplossen van het probleem.
 

Veel gestelde vragen over ZOOM:

 1. Mijn werkgever staat niet toe dat ik de ZOOM software gebruik op mijn zakelijke laptop, wat nu?

  Als oplossing hiervoor heb je 2 keuzes: De eerste is het gebruiken van een ander device zoals je smartphone of privé laptop. Daarnaast is een ZOOM sessie ook rechtstreeks (zonder download of app) in de webbrowser te volgen. Let op dat je minder functionaliteiten hebt.
  Je gaat hiervoor naar https://euroforum.zoom.us/ en dan naar Join a meeting.
  Uitleg van ZOOM lees je hier: https://support.zoom.us/hc/en-us/articles/201362593-Launching-Zoom-from-a-web-browser
 1. Is SBO verantwoordelijk voor schade die ontstaat door het gebruik van ZOOM?

  We geven geen garanties met betrekking tot de werking van de online tools die gebruiken voor onze producten. Daarnaast spreken wij af met onze deelnemers dat SBO niet aansprakelijk kan worden gesteld voor claims die voortvloeien uit het gebruik van online tools.
 1. Kan ik ZOOM ook gebruiken zonder dat ik een app / plugin / software moet installeren?

  Ja, een ZOOM sessie kun je ook rechtstreeks (zonder download of app) in de webbrowser te volgen. Let op dat je minder functionaliteiten hebt.
  Je gaat hiervoor naar https://euroforum.zoom.us/ en dan naar Join a meeting.
  Uitleg van ZOOM lees je hier: https://support.zoom.us/hc/en-us/articles/201362593-Launching-Zoom-from-a-web-browser
 1. Kan ik ZOOM gebruiken op mijn smartphone?

  Dat kan! Ga in je app store / Google Play store naar de ZOOM app. (ZOOM meetings). Vanuit daar kun je ook een sessie volgen.
 1. Zijn de online lessen van SBO ook met een andere tool dan ZOOM te volgen?

  Een online lesdag wordt bij SBO met ZOOM aangeboden. Er zijn echter uitzonderingen, waar een andere tool wordt gebruikt. Je docent of opleidingscoördinator neemt contact met je op om de online tool te bespreken.
 1. Kan ik ook meedoen met ZOOM zonder dat ik een account moet aanmaken?

  Ja, je kunt een ZOOM meeting in, zonder registratie bij ZOOM. Ga daarvoor naar  https://euroforum.zoom.us/ en dan naar join a meeting.

Bekijk de handleiding (pdf)

Staat jouw vraag hier niet bij?
Heb je een specifieke vraag over een congres, opleiding of cursus? Neem dan contact op met de congres- of opleidingsadviseur. De contactgegevens vind je op de website van de opleiding, cursus of het congres. Heb je een algemene vraag of opmerking? Neem dan gerust contact met onze klantenservice, tel: 040 - 2 974 980.

 

Nieuwe werkgever? 

Ben je veranderd van werkgever? Is je organisatie verhuisd, je naam of adres nog wel juist vermeld?

Geef hier je wijzigingen door

 

Algemene voorwaarden congressen en opleidingen

Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) is onderdeel van Euroforum B.V. gevestigd te Eindhoven. Daar waar Euroforum staat, lees Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid. Deze

algemene voorwaarden (205,1 KB)

zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Eindhoven onder nummer 17075223.

Privacy Statement

We nemen je privacy erg serieus, lees hier hoe we dat doen: Privacy statement

Algemene voorwaarden sponsoring

Het document is hier te downloaden: Algemene Voorwaarden Sponsoring (PDF)

Algemene voorwaarden Incompany

Het document is hier te downloaden: Algemene Voorwaarden Incompany (PDF)

Disclaimer

De tekst op deze website is met grote zorg samengesteld en mag op generlei wijze worden overgenomen of gekopieerd. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor informatie die onvolledig of onjuist is opgenomen.