Op 1 december 2021 heeft het online Health, Food & Technology Event plaatsgevonden
Vanwege de geldende maatregelen en de samenhangende gevoelens in/over de zorgsector was het niet mogelijk om het event fysiek plaats te laten vinden in Zeist. Het Health, Food en Technology Event heeft daarom helemaal online en interactief plaatsgevonden.
Tijdens het online event kon je live meekijken en discussieren, kon je vragen stellen en nam je actief deel aan diverse sessies.
Sfeerimpressie HFT:
Bekijk video met keynote debat over thema Landelijke impact op de zorg met voeding:
Gezonder en vitaler leven staat hoog op de agenda in de huidige en toekomstige maatschappij
Dat voeding rechtstreeks van invloed is op gezondheid staat vast, maar welke rol kan technologie spelen bij oa het proces van bewustwording, samenwerking en gepersonaliseerde voeding? Wat heeft echt impact? Met wie kun je samenwerken? Hoe bereik je de maatschappij? Hoe maak je de gezonde keuze makkelijker en toegankelijk voor iedereen? hoe realiseren we duurzame gedragsverandering? En wat zijn de ontwikkelingen op gebied van de drijvende krachten data en technologie?
Antwoord op deze vraagstukken binnen het speelveld voeding, zorg, gezondheid en technologie kreeg je gegarandeerd
op het Health, Food & Technology Event!
Innovatie, kansen en co-creatie
Op het Health Food & Technology congres hebben bedrijven, overheden, zorginstellingen en kennisinstituten elkaar ontmoet om te komen tot innovaties, business kansen en co-creatie. Van koplopers hoorde je wat de laatste (technologische) ontwikkelingen & inzichten zijn en ging je samen met andere stakeholders in gesprek.

Met o.a. de volgende topsprekers:
Chris van Hoof
Vice President R&D at imec, General Manager OnePlanet Research Center
Maaike de Vries
Gezondheidswetenschapper
Dr. Manon van den Berg
Themaleider voeding/diëtist/wetenschappelijk onderzoeker, Radboudumc
Thema's
- Awareness & Bewustwording
- Personalised Nutrition
- Kansen & mogelijkheden van data
- Publiek-Private samenwerking
- Business Modellen in voeding
- Technology & Innovatie
- Preventie & Duurzame gedragsverandering
Het was een geslaagde dag. Bedankt iedereen en tot 2022!
Online Programma Health Food Technology
09.00 uur
Digitale inloop
09.30 uur
Opening door de Dagvoorzitter
Maaike de Vries
09.35 uur
KEYNOTE
De urgentie van de transitie naar een gezond en duurzaam voedselaanbod
- Zorgkosten lopen de komende decennia pijlsnel op. Deels door uitblijvende preventieve maatregelen, zoals het garanderen van een gezond voedselaanbod.
- De overheid en het bedrijfsleven spelen een hoofdrol in de kwaliteit en toegankelijkheid van een gezond en duurzaam voedselaanbod voor alle inkomens.
- Hoe kan innovatieve kracht van het bedrijfsleven optimaal ingezet worden voor deze transitie.
Jaap Seidell, Lid raad van bestuur Sarphati Amsterdam/ Hoogleraar Voeding & Gezondheid VU
10.00 uur
Nanoelektronica in de health tech: Chips die goed zijn voor je gezondheid
Chris toont aan dat APPs en AI niet alleen een belangrijk hulpmiddel zijn maar hoe nieuwe technologische innovaties zoals inslikbare sensoren tevens de relatie tussen voeding en individuele gezondheid in kaart kunnen brengen.
Innovaties kunnen een belangrijke rol spelen bij het vroeger opsporen van aandoeningen en bij het geven van meer gepersonaliseerd voedings- en leefstijl advies. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in het OnePlanet Research Center, een innovatiecentrum waar imec, Wageningen Universiteit en Research en Radboud Universiteit en Radboud Medisch Centrum samen innovaties creeren en valideren op vlak van voeding, gezondheid en circulariteit.
Chris van Hoof, Vice President R&D at imec, General Manager OnePlanet Research Center
10.25 uur
Healthy Break
10.55 uur
Break Out sessies
> Ronde 1: 10.55 - 11.25 uur
> Ronde 2: 11.30 - 12.00 uur
> Ronde 3: 12.05 - 12.30 uur
12.35 uur
Lunch Break
13.05 uur
Landelijke impact op de zorg met voeding
- Verdient voeding meer verwevenheid in de zorgflow?
- En welke rol speelt ICT hierin?
Aan de hand van concrete projecten en praktijkvoorbeelden nemen we u mee in het drieluik-thema tussen Voeding, Zorg en ICT.
Tom van Loenhout, voorzitter Alliantie Voeding in de Zorg, cardioloog ziekenhuis Gelderse Vallei
Charlotte Verhage, manager Foodservice Meander Medisch Centrum
Leonie Horne, projectcoördinator Goede Zorg Proef Je
13.35 uur
Het belang van Health, Food & Technology – Noodzaak leefstijl te veranderen en droomondernemingen te bouwen in gezonde voeding
Het dagelijks leven is in 80 procent van de gevallen de belangrijkste oorzaak voor een chronische aandoening. Als we deze aandoeningen willen voorkomen en omkeren dan vraagt dat om oplossingen waarbij het dagelijks leven geen zorg veroorzaakt maar zorg wegneemt. Jeroen Kemperman geeft het perspectief van de zorgverzekeraar op het niet alleen betalen en regelen van zorg maar vooral ook op het versterken van gezondheid.
Jeroen Kemperman, Senior manager Strategy & Business Development Zilveren Kruis Achmea
14.00 uur
Break Out sessies
> Ronde 4: 14.00 - 14.30 uur
> Ronde 5: 14.35 - 15.05 uur
> Ronde 6: 15.05 - 15.35 uur
15.35 uur
Healthy Break
16.05 uur
KEYNOTE
Global alignment on personalised nutrition
- Position paper on personalised nutrition written by 53 authors-editors from all over the globe.
- Ecosystem-aligned definition on personalised nutrition
- Joint ecosystem innovation of complementary partners is needed to offer multifaced, data-driven solutions to consumers.
Judith van der Horst-Graat, PhD, Innovation Lead Food & Health / Lead Foodvalley Position Paper Personalised Nutrition
16.30 uur
KEYNOTE DEBAT
ALL AROUND THE TABLE MET BIJDRAGEN VAN O.A.
Nard Clabbers, Lead Foodvalley Position Paper Personalised Nutrition en Chief Science Officer, Happ
Maarten Soeters, Endocrinologist, AMC
Judith van der Horst-Graat, PhD, Innovation Lead Food & Health / Personalised Nutrition position paper lead at Foodvalley
Jeroen Kemperman, Senior manager Strategy & Business Development, Zilveren Kruis Achmea
Geleid door Maaike de Vries
Wie ontmoet je?
- Rijk, provincies, gemeenten
- Ziekenhuizen, zorginstellingen
- Onderwijs en wetenschap
- ICT en technologie bedrijven
- Adviesbureaus
- Voedingsorganisaties: producenten, retail
- Gezondheidsorganisaties
- Farmaceutische organisaties
- Verzekeraars
Algemene Informatie
Dit 1-daags Congres/Conferentie zal ONLINE plaatsvinden!
Datum: 1 december 2021
Tijd: 09.00 - 17.00 uur
Jouw investering
€ 399,- (excl. btw) per persoon
Opleiding op maat
Zou jij samen met jouw collega's één van onze opleidingen willen volgen, maar dan gericht op de eigen organisatie, situatie en wensen? Dan is Incompany zeker interessant! Samen stellen we een programma op en bepalen we datum/data, dagindeling(en) en locatie.
Waarom Incompany
- De inhoud van deze opleiding wordt afgestemd op jullie organisatie en leerbehoeften
- Ga met elkaar in gesprek (ook over lastige situaties)
- De onderlinge betrokkenheid en motivatie stijgen aantoonbaar
- Er is individuele benadering en ruimte voor persoonlijke vragen
- Per opleiding wordt gezocht naar de best passende docent(en)
- Het hele team is in één keer op hetzelfde kennisniveau
- Planning van de cursus wanneer het jullie uitkomt
- Mogelijk: individuele coaching on the job om doelen te complementeren
Vragen of meer informatie?
Lees meer over onze Incompany trainingen of neem vrijblijvend contact op met:

Guusje Verhoeven
Adviseur Incompany trainingen
E-mail:
guusje.verhoeven@sbo.nl
Tel:
+31 40 29 74 980

Bence Berki
Adviseur Incompany trainingen
E-mail:
bence.berki@sbo.nl
Tel:
+31 40 29 74 980
Partners:
Partner worden van Health Food & Technology?
Maak deel uit van dit unieke event met je organisatie
Wil je zelf ook aanwezig zijn dan kun je contact opnemen om vrijblijvend de mogelijkheden door te spreken. Er zijn diverse en opvallende profileringsmogelijkheden om je organisatie marketing, - communicatie,- en PR technisch te presenteren voorafgaande, en tijdens het congres Health Food & Technology. Je kun hierbij denken aan logovermeldingen, advertenties, aanbieden van het ontbijt, de lunch en borrel en andere eye-openers.
Contact
Om te sparren over je mogelijkheden, of voor meer informatie kun je contact opnemen met:
Igor Dirkx
Business Leader Healthcare
M: 06-29524428
Break Out Sessies
10.55 - 11.25 uur:
Stroom A:
Terugblik op deel 1 van de serie ”Voeding, zorg en ICT: een combinatie met ambitie”
Vanmiddag direct na de lunch staat de LIVE-keynote “Landelijke impact op de zorg met voeding” op het programma. In aanloop hiernaartoe bieden we je graag een terugblik op deel 1 van de serie “Voeding, Zorg en ICT” met daarin:
- Goede Zorg Proef Je: waarde voor ziekenhuizen
- Alliantie Voeding in de Zorg: wat doet de Alliantie
- Meander Medisch Centrum: voedingsconcept in praktijk
- Demonstratie: voedingsconcept en ICT
(Niet interactief en biedt de opmaat naar de keynote om 13.35 uur)
Keynote sessie om 13.05 uur met sprekers:
Tom van Loenhout, voorzitter Alliantie Voeding in de Zorg, cardioloog ziekenhuis Gelderse Vallei
Charlotte Verhage, manager Foodservice Meander Medisch Centrum
Leonie Horne, projectcoördinator Goede Zorg Proef Je
Stroom B:
“Personalized Health Care” by “Blended Care”
- Persoonsgerichte interprofessionele zorg door diëtist en fysiotherapeut
- De ontwikkeling van blended care- Een co-creatie
- Inzet van Blended care in de praktijk
Dr. Manon van den Berg, Themaleider voeding/diëtist/wetenschappelijk onderzoeker, Radboudumc
11.30 - 12.00 uur
Stroom A
Een kwart van je collega’s is niet fit en te weinig productief (vinden ze zelf). Hoe behaal je duurzame winst met Health?
Goed personeel staat in de top 3 uitdagingen voor werkgevers in de komende jaren. Hoe kunnen we met Health Challenges (met hoogwaardige coaching en feedback) snel grote verbeteringen bereiken, waaronder 4 weken meer productiviteit per persoon per jaar. Hoe we zorgen voor duurzame winst (tot tien jaar follow up) met digitale en persoonlijke ondersteuning. Met ‘best practices’ uit de wetenschap en coachingspraktijk en inzicht in wat de data van > 10.000 coachees ons leren.
Luuk Simons, Oprichter Health Coach Programma
Stroom B
Gamified leren kan de Zorg transformeren
Wat als slimme Algoritmes kunnen achterhalen wat je nu écht nodig hebt?
Gezondheid gaat over hoe we ons voelen. Met de gamified programma’s van Greenhabit bereiken deelnemers duurzame gezondheidswinst.Techniek wordt ingezet om gepersonaliseerde programma’s te maken. Kijk mee onder de motorkap van Greenhabit en ontdek de kracht van Gamification – Algoritmes en Food recognition.
- Duurzame gedragsverandering
- Algoritmes identificeren kernoorzaken
- Food Recognition for Behavioral Health
Chantal Linders, CEO Greenhabit
12.05 - 12.30 uur
Stroom A:
Personalised nutrition: Van wetenschappelijk onderzoek naar praktische toepassingen
Personalised nutrition komt steeds vaker in het nieuws en is populair. Maar het is veel meer dan voeding dat is afgestemd op je genen, zoals het vaak door de buitenwereld wordt gezien. In deze presentatie wordt een overzicht gegeven wat er wordt verstaan onder personalised nutrition, hoe ver de wetenschap is op dit vlak, hoe je ‘evidence based personalised nutrition’ zou kunnen implementeren voor gezonder en vitaler leven en ook hoe personalised nutrition verbonden kan worden aan voedselproductie technologie.
Suzan Wopereis, Scientist, TNO
Stroom B:
Voedingscentrum: Ervaringen met e-health, wat werkt in de praktijk?
Het Voedingscentrum deelt zijn ervaringen met apps als de Eetmeter, de Zwangerschapshap app en Kies ik gezond? app. Besproken wordt in hoeverre deze kunnen aanzetten tot gedragsverandering en wat mogelijke barrières zijn.
Jovanka Vis, Hoofd kennis en communicatie, lid MT Voedingscentrum
14.00 - 14.30 uur
Stroom A:
Voeding als volwaardig onderdeel van het behandelproces
Marc Somberg, Product specialist Nutrition, ChipSoft
Sroom B:
Jumbo Foodcoach - for the happy few & happy many
Sinds in 2014 Gezondheid als een van de disruptieve groeiscenario’s bij Jumbo is geïdentificeerd, zijn er verschillende verkenningen over het onderwerp gedaan, die hebben geleid tot de implementatie van het Jumbo Foodcoach Programma voor klanten en Pro-atleten van PSV, Team Jumbo Visma en TeamNL. Robert Jan zal zijn ervaringen op deze reis delen en laten zien hoe Foodcoach helpt door lekker en gezond eten gemakkelijk toegankelijk te maken voor de happy few.
Robert Jan Koens, Manager Foodcoach, Jumbo Supermarkten
14.35 - 15.05 uur
Stroom A:
Leefstijlprogramma’s, diëtisten en maaltijdboxen om op gezond gewicht te komen en blijven
Zilveren Kruis en Ekomenu werken samen om mensen te helpen hun leefstijl te veranderen en gezonder te eten: meer groente, minder suiker en minder bewerkt. Gedrag verander je niet door er over te praten en denken maar door mensen te helpen het met kleine stapjes in te bouwen in hun dagelijkse leven. Dat doen Zilveren Kruis en Ekomenu met leefstijlprogramma’s dieetadvies en maaltijdboxen. In deze workshop delen ze hun ervaring en inzichten.
Nisha Alberts, Adviseur Strategy & Business Development Gezond Ondernemen, Zilveren Kruis Achmea
Jack Stroeken, CEO Ekomenu
Stroom B:
Leefstijl en borstkanker
1 op de 7 vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Borstkanker kan diverse oorzaken hebben. Uit meerdere studies blijkt dat ook leefstijlfactoren een belangrijke rol kunnen spelen in het risicoprofiel voor borstkanker. Zo hebben vrouwen met overgewicht na de overgang bijvoorbeeld meer risico op het krijgen van borstkanker. Daarnaast blijkt uit studies dat vrouwen waarbij borstkanker in een vroeg stadium wordt gedetecteerd,
gewichtstoename kunnen ontwikkelen na de diagnose en behandeling van borstkanker.
Deze gewichtstoename vormt een risico op terugkeer van de ziekte. De relatie tussen leefstijl en borstkanker is echter nog onvoldoende bekend. In het Alexander Monro Ziekenhuis, gespecialiseerd in borst(kanker)zorg, is er voor, tijdens en na behandeling van borstkanker aandacht en begeleiding vanuit het Integraal Zorgteam voor een
gezonde leefstijl zoals op het gebied van voeding, beweging en slaap. Het is van groot belang dat er meer aandacht komt voor dit onderwerp.
Emine Goker, Internist-oncoloog, Alexander Monro Ziekenhuis
15.05 - 15.35 uur
Stroom A:
Gezond eten doe je zo
- voeding is een belangrijke bron van chronische ziekte
- sterk bewerkt voedsel speelt de belangrijkste rol
- ontsteking is een belangrijke mediator
- biofeedback kan helpen bij aanpassing van ons voedingspatroon
Hanno Pijl, Professor, Leiden University Center
Vul hier het wachtwoord in wat je per mail hebt ontvangen.
Houd mij op de hoogte
Inschrijven is (nog) niet mogelijk. Via onderstaand formulier houden we je graag op de hoogte.

Persoonlijk advies nodig?
Wil je meer inhoudelijke informatie?
Neem vrijblijvend contact op met mij.