Health, Food & Technology Event
3e editie | 11 december 2019 | WTC Rotterdam

Het platform waar de stakeholders rond gezondheid, voeding, zorg & IT samenkomen

 

 

Sta je tegenover vraagstukken die gaan over voeding, zorg, gezondheid en technologie? Wil je weten hoe je kunt bijdragen aan een gezonde en vitale samenleving?

Tijdens het Health, Food & Technology congres hoor je alles over nieuwe (technologische) ontwikkelingen en kansen om voeding, zorg en gezondheid te verbinden. Het congres brengt innovators uit voeding, zorg en IT samen.

Het programma is sector overschrijdend zodat je leert en ervaart van de hele sector waaronder: gezondheidsorganisaties, zorginstellingen overheden en voedingsorganisaties. Je gaat deze dag naar huis met nieuwe inzichten, ideeën en waardevolle nieuwe contacten.

 

Direct inschrijven!

Official Hosts:


Sprekers 2019 zijn o.a.

Dr. Päivi Sillanaukee,

Permanent Secretary, Ministry of Social Affairs and Health, Finland

Piret Hirv,


Health Technology Division Manager at Tallinn Science Park Tehnopol

Charles Wijnker

Directeur Voeding, Gezondheidsbescherming en Preventie, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Cathy van Beek

Dagvoorzitter Health, Food & Technology Kwartiermaker Duurzame Zorg, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport & voormalig bestuurslid Radboud UMC

Bekijk alle sprekers


Key topics Health, Food & Technology congres zijn o.a.:

 

1. Duurzame gedragsverandering: 

 nudging, branding, bewustwording

2. Huidige en nieuwe technologieën:

apps, virtual reality, artificial intelligence, data

3. Voedingstrends en innovaties:

nieuwe voedingsconcepten, retailing, educatie

 


 Van de makers van Mobile Healthcare 

Raad van Advies

Het programma is samengesteld in nauw overleg met experts uit de voeding, gezondheid en technologie sector (lees het blog).
De volgende adviesraadleden zijn hier o.a. bij betrokken:

  • Jettie Hoonhout, Senior Scientist, Philips
  • Floor Burgers, Adviseur Strategie en Business Development, Zilveren Kruis
  • Inge Mohede, Senior Medical Affairs Manager, Nutricia
  • Pjer Vriens, Policy Consultant eHealth, Gemeente Rotterdam
  • Fred Bergmans, Carezzo
  • Manon van den Berg, Theme leader nutrition, Dietician/researcher, Radboudumc
  • Laura M’Rabet, Business Development Life Sciences, Utrecht Science Park
  • Nard Clabbers, Senior Business Developer Personalized Nutrition & Health, TNO
  • Leonie Braskamp, Consultant, Purpose
  • Eva van der Want, Consultant, Purpose
  • Jan Pieter Meijering, Marketing Communications, i3b
  • Bram Kool, CEO, Sugarvita
  • Klaas de Jong, Account Manager, Nexus
  • Rudolf Scholte, Founder, Quantib
  • Judith van den Bosch, Owner, Pallas Health Research and Consultancy
  • Marije Vroom, CSR Manager, Vermaat Groep
  • Gerda Feunekes, Executive Director, Voedingscentrum
  • Karin de Jager, Senior Beleidsadviseur Gezondheidsbevordering, Gemeente Rotterdam

 

Contact

Meer informatie

Wil je meer informatie over het congres Health, Food & Technology?
Neem dan contact op met onze congresadviseur

Nicole Vonk
Tel: 040 – 2 972 740
E-mail: n.vonk@sbo.nl

Op Health, Food & Technology ontmoet u innovators uit de IT, food en zorg. Samen met de adviesraad wordt er hard gewerkt aan het programma met o.a. de volgende sprekers. Deze wordt binnenkort gepresenteerd.
Download hiernaast de congresbrochure!

Download

Voor een compleet overzicht van het programma raden wij u aan de brochure te downloaden

Download (PDF)

 

Onderstaand programma is van Health, Food & Technology 2018

 

09.00
Ontvangst

09.30
Opening door de dagvoorzitters
Irene Mommers, Programma Manager Diagnose Voeding & Gezondheid, BeBright
Jack Stroeken, Founder Ekomenu

09.45
Gezond eetgedrag stimuleren: inzetten op individu én publieke omgeving
Meer informatie
  • Hoe bereik je iedereen? Ervaringen van het Voedingscentrum, o.a. Eetmeter, Kies Ik Gezond? App, Gezonde Schoolkantine
  • Rol gemeenten bij gezonder maken van de publieke omgeving
  • Internationale versterking door oprichting European Public Health Nutrition Alliance

Gerda Feunekes, directeur Voedingscentrum Nederland

10.05
Eerste wethouder Food van NL
Meer informatie
  • Het onderwerp Food is nieuw voor veel gemeenten. Ede, centraal gelegen in FoodValley, loopt voorop in het maken en uitvoeren van lokaal voedselbeleid. Dat is nieuw, spannend en hard nodig!
  • Inzet op Food levert Ede economische winst op. Het trekt nieuwe bedrijven aan, versterkt onze voedselproducenten, zorgt voor innovatie producten en leidt tot de komst van het World Food Centre in 2020. Hét belevingscentrum voor voedselvraagstukken.
  • Sociaal maatschappelijke winst boekt de gemeente Ede door samen met basisscholen, middelbaar beroepsonderwijs, het Voedselziekenhuis, sociale wijkteams, leefstijlcoaches en tientallen bewoners zich in te zetten voor gezond, lekker en lokaal voedsel en daarmee gezonde en fitte inwoners.

Leon Meijer, Wethouder Food, gemeente Ede

 


10.35
Netwerkmoment met koffie en thee

11.05
Best Practice van een gezonde dorp
Meer informatie
  • GezondDorp streeft naar een samenleving waarin we op een vitale manier oud worden!
  • Aan de basis van het creëren van een gezonde leefstijl staan bewustwording en gedragsverandering.
  • De belangrijkste pijler: GENIET van goede, natuurlijke, seizoensgebonden en nutriëntrijke voeding!
  • GezondDorp kiest voor LCHF: Low Carb Healty Food.
  • GezondDorp genereert "Real Life Evidence" data voor wetenschappelijke validatie van het project in Leende.

Norbert van den Hurk, huisarts en oprichter project GezondDorp

 


11.30
Setting the table
Interview door dagvoorzitter Irene Mommers, Bebright, met het volgende panel van experts:
  • Gerda Feunekes, directeur Voedingscentrum
  • Nard Clabbers, Senior Business Developer Personalized Nutrition and Health, TNO
  • Jaap Seidell, gezondheidswetenschapper Vrije Universiteit Amsterdam
  • Leon Meijer, Wethouder food, gemeente Ede
  • Professor Harm R. Haak, Hoogleraar acute interne geneeskunde Maastricht Universitair Medisch Centrum, HRH Diabetes Games Sugervita
  • Jeroen Kemperman, Senior Manager Strategie Zilveren Kruis
  • Dick Jan Abbringh, Founder Purpose
  • Rob Baan, Eigenaar Koppert Cress
   

12.10
Healthy lunch break

13.10
Bootcamps
3 bootcamps met elk een eigen thema. In elke bootcamp hoort u twee inspirerende sprekers / praktijkcases waarna u met de experts en collega’s kunt discussiëren over de mogelijkheden en uitdagingen behorend bij het thema.
Maak een keuze uit één van de volgende bootcamps:


Bootcamp | Voeding en omgeving

Hoe kun je een verpakking gebruiken om een gezonde keuze te maken?
Meer informatie
  • Op voedingsproducten mag informatie gegeven worden over de gezondheidseffecten die het heeft. Hoe gebruikt men wetenschappelijke gegevens om een dossier te maken over het gezondheidseffect van een product?
  • Een voedingsproduct mag met zo’n claim niet gaan lijken op een medicijn. Voeding kan slechts bijdragen aan het verlagen van risico’s op ziekte. Hoe kan een gezondheidseffect dan helder gecommuniceerd worden naar een consument?
  • Als consument kun je deze informatie zelf gebruiken om een gezonde keuze te maken. Maar hoe doe je dat nu als consument, en hoe kun je daar als arts of diëtist een patiënt in informeren?
Alie de Boer, voedingswetenschapper gespecialiseerd in voeding en levensmiddelenrecht, Maastricht University

 


Diverzio: snijvlak van Agri, Voeding en Gezondheid
Meer informatie
  • Duurzame regionale samenwerking tussen landbouw en de zorg
  • Duurzaam, gezond en lekker eten levert meer op dan het kost Hogere maaltijdtevredenheid, lagere kosten en minder verspilling
  • Impact in de regio door integrale aanpak
  • 2 programma’s: ‘Duurzaam en Gezond Aan Tafel’ en ‘Gezonde Korte Ketens’
Koen Nouws Keij, directeur Diverzio
Irene Mommers, voorzitter bootcamp

 

Bootcamp | Een gezonde samenleving

Jaap Seidell, gezondheidswetenschapper Vrije Universiteit Amsterdam

 


Maatschappelijke beweging die Nederland gezonder en vitaler maakt
Meer informatie

Als onderdeel van het Nationaal Programma Preventie brengt Alles is gezondheid... een maatschappelijke beweging op gang die Nederland gezonder en vitaler maakt, via acties op school, in de wijk, op het werk en in de zorg. Het uiteindelijke doel is een vermindering van de groei van het aantal mensen met een chronische ziekte en het verminderen van sociaaleconomische gezondheidsverschillen tussen groepen mensen. Om die doelstellingen te behalen zal de koers naar een intensievere en meer domeinoverschrijdende samenwerking verder worden ingezet. Initiatieven met een praktische bundeling van kennis en vaardigheden vanuit verschillende hoeken zullen de toekomst gaan uitmaken en nodig zijn om een next level te kunnen bereiken.

Ferry Koper, Accountmanager zorg, Alles is gezondheid... Onderdeel van Nationaal Programma Preventie

 


Menrike Menkveld, voorzitter bootcamp

 

Bootcamp | Gezondheid en technologie

Helping consumers incorporate personalized nutrition into their daily lives
Meer informatie
  • To make technology innovations in the context of healthy nutrition a success, we need to have deep understanding of the consumer experience
  • Healthy nutrition is means for most people changing current behavior, which is not an easy thing to achieve
  • To increase the likelihood of behavior change it is key to understand how people perceive benefits, costs and barriers
Jettie Hoonhout, Senior Scientist, Philips Research Eindhoven

 


Een experimentele en persoonlijke blik op gezondheid, data & technologie
Meer informatie
  • Technologie speelt een grote rol in ons leven en inmiddels ook steeds meer op onze gezondheid. Hoe gebruiken wij deze technologie en hoe beinvloeden we ons gedrag
  • Wat is er allemaal te quantificeren aan voeding & wat voor technologie is er beschikbaar?
  • Hoe gaan we om met de privacy & ethiek die hierbij komt kijken?
Joost Plattel, co-founder, Quantified Self
Nard Clabbers, Senior Business Developer Personalized Nutrition and Health, TNO (voorzitter bootcamp)

 

14.15
Life is a serious game: play for change
Meer informatie
  • Verslaafd raken aan gezond leven
  • Veilig leren leven met diabetes in virtual reality
  • SugarVita is een digitaal gezelschapsspel
  • Wetenschappelijke onderbouwde diabetes simulator voorspelt bloedglucose in SugarVita
  • Coaching apps brengen de verbinding naar de werkelijkheid
  • Diabetes educatie gaat rigoureus veranderen met SugarVita en coaching apps

Professor Harm R. Haak, Hoogleraar acute interne geneeskunde Maastricht Universitair Medisch Centrum, HRH Diabetes Games SugarVita

14.45
Netwerkmoment met koffie en thee

15.15
Workshops ronde 1
Kies een van de 4 workshops die het beste past bij uw praktijk

 

1. Briljante businessmodellen in food voor 8,5 miljoen energieke werknemers en 2 miljoen alleenstaande senioren

Meer informatie
  • Wat zijn de businessmodellen om gezondheid dichterbij te brengen voor iedereen met duurzame, betaalbare en gezonde voeding?
  • Hoe kan voeding helpen om werknemers gezonder te maken in het dagelijks leven op een manier die leuk en verleidelijk is en ook nog geld oplevert?
  • Waarom zijn alleenstaande senioren de grootste groeimarkt in de komende twintig jaar en welke kansen levert dat op in food?
Jeroen Kemperman, Senior Manager Strategie Zilveren Kruis

 

2. Voedingsadvies op maat realiseren - Nutriprofiel

Meer informatie
  • Persoonlijke voedingsadviezen op basis van bloedwaarden van vitamines en de voedingsinname
  • Doel is om meer vitamines uit de voeding te halen, en supplementen effectief toe te passen
  • Adviezen zijn voor patiënten maar zijn ook beschikbaar voor consumenten
  • NutriProfiel ondersteunt de arts en patiënt bij de diagnostiek en advisering over voeding, en draagt hierdoor bij aan herstel en preventie
Michiel Balvers, onderzoeker Ziekenhuis Gelderse Vallei en WUR

 

3. GO! Gezond Onderweg – Succesvolle netwerkaanpak voor kinderen met overgewicht!

Meer informatie
  • Een tweejarig wijkgericht behandelprogramma gericht op leefstijlverandering van kinderen met ernstig overgewicht en hun ouders/gezin
  • Coachen op beweging, voeding en rust
  • Netwerk van organisaties en zorg- en hulpverleners, zoals ziekenhuis, zorgverzekeraar, gemeente, GGD, huisartsen, paramedici, wijkteams. Belangrijke rol voor voedings- en beweegpartners
  • Drie succesvolle pilots in regio Arnhem, een landelijke proeftuin en een serious game om de aanpak te optimaliseren

Marc Rinkes, programmamanager Go! en Karin Ruiter, projectmanager Go!

 

4. Zijn koolhydraten killers?

Meer informatie
  • Waarom suikers en zetmeel niet goed zijn voor mensen met type 2 diabetes
  • Kan je type 2 diabetes genezen door aanpassing van je manier van leven?
  • Een rolmodel vertelt

Hanno Pijl, internist endocrinoloog, hoogleraar diabetologie

 

5. Leefstijl als medicijn bij metabole aandoeningen

Meer informatie
  • Leefstijlziekten zoals diabetes type 2, hoge bloeddruk en verhoogd cholesterol moeten in de eerste instantie behandeld worden met leefstijl in plaats van medicatie
  • Buikomvang zegt veel meer over je gezondheid dan BMI alleen
  • Er is een multidisciplinaire aanpak nodig om de obesitas- en diabetesepidemie tegen te gaan
Tamara de Weijer, huisarts en voorzitter Vereniging Arts en Voeding

15.55
Workshops ronde 2
Kies een van de 3 workshops die het beste past bij uw praktijk

 

1. Van kwetsbaar naar gezond

Meer informatie
  • Hoe groeien we toe naar een gezonde generatie, juist ook onder de kwetsbare groepen?
  • Het goede nieuws is dat er steeds meer kennis, technologie en ervaring ter beschikking komt, waarmee baanbrekende oplossingen kunnen worden ontwikkeld. Welke rol kan technologie spelen?
  • Purpose deelt haar opgedane expertise hoe gezondheid onder kwetsbare groepen kan worden bevorderd

Leonie Braskamp, consultant, verantwoordelijk voor het thema fysieke gezondheid Purpose

 

2. Do-it-yourself measurements for Personalised dietary advice

Meer informatie

In an interactive workshop researchers from TNO and Wageningen Research will explore the possibilities of creating personalised dietary advice based on personalized Do-it-yourself health measurements. The workshop is chaired by Liesbeth Luijendijk, Business Development Manager Personalised Nutrition & Health from Wageningen Research.

Iris de Hoogh, a registered nutrition scientist at the Dutch Academy for Nutrition Sciences (NAV) and an active member of NuGO and NASO (Netherlands Association for the Study of Obesity)
André Borgsma, researcher and consultant at TNO
Liesbeth Luijendijk, business development manager at Wageningen University & Research

 

3. Een gezonde leefstijl voor ouderen, van theorie naar praktijk?

Meer informatie
Gezond eten en voldoende bewegen draagt bij aan een goede gezondheid en preventie van ziekten, ook op latere leeftijd. Echter ouder worden gaat gepaard met lichamelijke veranderingen en aanpassingen in onze leefsituatie die het volhouden van een gezonde leefstijl niet altijd makkelijk maken. Tijdens deze workshop worden voorbeelden gegeven van interventies die een gezonde leefstijl bij ouderen kunnen ondersteunen. Daarna zal een interactieve workshop plaatsvinden over hoe we effectieve leefstijl interventies voor ouderen succesvol kunnen implementeren in de praktijk.

Esmée Doets, Onderzoeker eetgedrag en gezondheid van de oudere consument (Wageningen Food & Biobased Research)

 

4. Hoe pak je ondervoeding bij thuiswonenden aan?

Meer informatie
  • Wat werkt in de aanpak van ondervoeding?
  • Focus op PRE en POST ziekenhuis opname
  • Verhoging bewustwording, bekendheid en begeleiding

Fred Bergmans, Directeur Carezzo Nutrition BV

 

5. Van Pil naar Smaak pa-pil

Meer informatie
  • Voeding als medicijn
  • Vers en onbewerkt eten
  • 80% bewust gezond genieten en 20% bewust ongezond genieten

Jan Dekker, Managing Director FoodFirst Network

16.30
Slotkeynote - Een wetenschappelijke kijk op gezond gedrag
Erik Scherder, hoogleraar Klinische Neuropsychologie verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam (VU). Ook bekend van televisieprogramma’s zoals DWDD University en de Universiteit van Nederland.

17.15
Afsluitend woord door de dagvoorzitters
Irene Mommers, Programma Manager Diagnose Voeding & Gezondheid, BeBright
Jack Stroeken, Founder Ekomenu

17.25
Borrel + healthy snack

Dr. Päivi Sillanaukee,

Permanent Secretary, Ministry of Social Affairs and Health, Finland

Piret Hirv,


Health Technology Division Manager at Tallinn Science Park Tehnopol

Wendy van Lippevelde,

Senior researcher, Research groep Health Promotion, Public Health Department, Faculty of Medicine, Universiteit Gent

Charles Wijnker,

 
Directeur Voeding, Gezondheidsbescherming en Preventie, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

 


Gerda Feunekes


Directeur Voedingscentrum

Lees het interview met Gerda: Kennis en verleiding vergroten kans op gezond eetgedrag

Inge Mohede


Senior Medical Affairs Manager, Nutricia

Manon van den Berg

Dr. Manon van den Berg, Themaleider voeding/diëtist/wetenschappelijk onderzoeker, Radboudumc


Datum en locatie

11 december 2019

WTC Rotterdam
Beursplein 37
3011 AA Rotterdam
Routebeschrijving

 

Je investering

 

  Tot 1 augustus Vanaf 1 augustus
Zorginstellingen, gezondheidszorg, patiëntenverenigingen, onderwijs, wetenschap, overheid* € 199,-* € 299,-*
Food fabrikanten, food service, consultants & adviseurs, farmaceuten, zorgverzekeraars, retail ICT-(toe)leveranciers € 599,- € 699,-

Dit bedrag is inclusief koffie, thee, lunch en borrel na het congres.
Daarnaast ontvang je toegang tot een waardevolle digitale syllabus die je als naslagwerk kunt gebruiken

*Je inschrijving is pas definitief na goedkeuring door de organisatie. Wij controleren of je aan de gestelde criteria voldoet.

*Opdrachtgevers via partners betalen €99,-


Bestemd voor:

Het Health, Food & Technology congres is ontwikkeld voor iedereen die wilt bijdragen aan gezondheid, voeding, technologie en zorg, waaronder:

    • Rijk, provincies, gemeenten
    • Ziekenhuizen, zorginstellingen
    • Onderwijs en wetenschap
    • ICT en Technologie bedrijven
    • Adviesbureaus
    • Brancheorganisaties
    • Voedingsorganisaties, producenten, retail
    • Gezondheidsorganisaties
    • Farmaceutische organisaties
    • Verzekeraars

Een greep uit de aanwezigen in 2018:
Gemeente Utrecht ⚫︎ Gemeente Ede ⚫︎ Gemeente Helmond ⚫︎ HAS Den Bosch ⚫︎ Meander Medisch Centrum ⚫︎ Provincie Noord-Brabant ⚫︎ Rijnstate ziekenhuis ⚫︎ St. Anthonius Ziekenhuis ⚫︎ UMC Utrecht ⚫︎ Radboud UMC ⚫︎ VU Amsterdam ⚫︎ Wageningen Universiteit ⚫︎ Ziekenhuis Gelderse Vallei ⚫︎ Rabobank ⚫︎ Maastricht UMC ⚫︎ Achmea ⚫︎ Zilveren Kruis ⚫︎ Albron ⚫︎ TNO ⚫︎ Carezzo ⚫︎ Voedingscentrum | Philips


Tijdschema 

09.00 uur |Ontvangst

09.30 uur | Start programma

13.00 uur | Healthy lunch

17.00 uur | Borrel & healthy bites



Contact

Jessie Vossen
Programma Manager

Floor Jentjens
Sr. Project Coördinator

Igor Dirkx
Business Leader Healthcare
06 - 29 52 44 28

 


Contact

Meer informatie

Als congresadviseur maak ik deel uit van het ‘Health, Food & Technology’ team. Graag informeer ik je over het event of over de kortingsregeling wanneer je met meerdere collega’s het congres wilt bezoeken.

Heb je vragen, suggesties of interesse in deelname? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op, ik denk graag met je mee!

Nicole Vonk
Tel: 040 - 2 972 740
Email: n.vonk@sbo.nl




Official hosts 2019

Partners 2019 zijn o.a.:


Partner worden van Health, Food & Technology 2019?

Maak deel uit van dit unieke event met je organisatie

Ontmoetingen en netwerken

De netwerkmarkt op Health Food and Technology Event is bij uitstek de plek om elkaar te ontmoeten. Ben je op zoek naar een oplossing of heb je expertise in huis die je wil delen? De netwerkmarkt biedt dé gelegenheid om kennis uit te wisselen en in een rustige en ontspannen setting je netwerk te vergroten. Dit event biedt een platform om deze hoogwaardige marktspecialisten te ontmoeten.

Ook deelnemen als partner?

Wil je zelf ook aanwezig zijn op de netwerkmarkt, dan kun je contact opnemen om vrijblijvend de mogelijkheden door te spreken. Naast aanwezigheid op de netwerkmarkt zijn er ook aanvullende en opvallende profileringsmogelijkheden om je organisatie marketing, - communicatie,- en PR technisch te presenteren voorafgaande, en tijdens het Health Food and Technology Event. Je kunt hierbij denken aan logovermeldingen, advertenties, aanbieden van het ontbijt, de lunch en borrel en andere eye-openers.

Contact

Om te sparren over je mogelijkheden, of voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Igor Dirkx
Business Leader Healthcare
T: 040-2974872 | M: 06-29524428


Partners 2018:


                                


 

Via onderstaande knop kun je veilig, eenvoudig en snel inschrijven voor dit congres. Verzeker jezelf van deelname door op de onderstaande button te klikken.

 

Leg uw deelname vast!
Congres Health, Food & Technology

Download de Brochure

Voor een compleet overzicht van het programma raden wij je aan om de brochure te downloaden. Ter informatie: Congres Health, Food & Technology start op 11 december 2019 in WTC Rotterdam!

Congres Health, Food & Technology

Heb je een vraag? Neem voor meer informatie contact op met:

  • Nicole Vonk
  • Per telefoon: 040–2972740
  • Via een e-mail: n.vonk@sbo.nl

Onze privacy-policy

Inlogcode: