Congres Health, Food & Technology

Profiteer tot 1 november van de vroegboekkorting van € 100,-

Inschrijven

Gezonder en vitaler leven

  • 1 december 2021
  • Achmea Congrescentrum
  • ,- (excl. btw)
  • Contact

Gezonder en vitaler leven staat hoog op de agenda in de huidige en toekomstige maatschappij

Dat voeding rechtstreeks van invloed is op gezondheid staat vast, maar welke rol kan technologie spelen bij oa het proces van bewustwording, samenwerking en gepersonaliseerde voeding? Wat heeft echt impact? Met wie kun je samenwerken? Hoe bereik je de maatschappij? Hoe maak je de gezonde keuze makkelijker en toegankelijk voor iedereen? hoe realiseren we duurzame gedragsverandering? En wat zijn de ontwikkelingen op gebied van de drijvende krachten data en technologie?

Antwoord op deze vraagstukken binnen het speelveld voeding, zorg, gezondheid en technologie krijg je gegarandeerd
op het Health, Food & Technology Event!

 

Innovatie, kansen en co-creatie

Op het Health Food & Technology congres ontmoeten bedrijven, overheden, zorginstellingen en kennisinstituten elkaar om te komen tot innovaties, business kansen en co-creatie. Hoor van koplopers wat de laatste (technologische) ontwikkelingen & inzichten zijn en ga samen met andere stakeholders in gesprek.

Je gaat naar huis met nieuwe inzichten, ideeën en waardevolle nieuwe contacten.

Met o.a. de volgende topsprekers:

Chris van Hoof
Vice President R&D at imec, General Manager OnePlanet Research Center

Maaike de Vries
Gezondheidswetenschapper 

 

Dr. Manon van den Berg
Themaleider voeding/diëtist/wetenschappelijk onderzoeker, Radboudumc

Bekijke alle sprekers

Thema's

  • Awareness & Bewustwording
  • Personalised Nutrition
  • Kansen & mogelijkheden van data 
  • Publiek-Private samenwerking
  • Business Modellen in voeding
  • Technology & Innovatie
  • Preventie & Duurzame gedragsverandering

 

Van de makers van: 

Programma Health Food Technology

 

09.00 uur

Ontvangst

09.30 uur

Opening door de Dagvoorzitter
Maaike de Vries

09.35 uur

KEYNOTE
De urgentie van de transitie naar een gezond en duurzaam voedselaanbod

  • Zorgkosten lopen de komende decennia pijlsnel op. Deels door uitblijvende preventieve maatregelen, zoals het garanderen van een gezond voedselaanbod.
  • De overheid en het bedrijfsleven spelen een hoofdrol in de kwaliteit en toegankelijkheid van een gezond en duurzaam voedselaanbod voor alle inkomens. 
  • Hoe kan innovatieve kracht van het bedrijfsleven optimaal ingezet worden voor deze transitie.

Jaap Seidell, Lid raad van bestuur Sarphati Amsterdam/ Hoogleraar Voeding & Gezondheid VU

10.00 uur

Nanoelektronica in de health tech: Chips die goed zijn voor je gezondheid

Chris toont aan dat APPs en AI niet alleen een belangrijk hulpmiddel zijn maar hoe nieuwe technologische innovaties zoals inslikbare sensoren tevens de relatie tussen voeding en individuele gezondheid in kaart kunnen brengen.
Innovaties kunnen een belangrijke rol spelen bij het vroeger opsporen van aandoeningen en bij het geven van meer gepersonaliseerd voedings- en leefstijl advies. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in het OnePlanet Research Center, een innovatiecentrum waar imec, Wageningen Universiteit en Research en Radboud Universiteit en Radboud Medisch Centrum samen innovaties creeren en valideren op vlak van voeding, gezondheid en circulariteit.

Chris van Hoof, Vice President R&D at imec, General Manager OnePlanet Research Center

10.25 uur

Healthy Break

12.35 uur

Healthy Lunch

13.35 uur

Landelijke impact op de zorg met voeding
Alliantie Voeding in de Zorg

13.35 uur

Het belang van Health, Food & Technology – Noodzaak leefstijl te veranderen en droomondernemingen te bouwen in gezonde voeding

Het dagelijks leven is in 80 procent van de gevallen de belangrijkste oorzaak voor een chronische aandoening. Als we deze aandoeningen willen voorkomen en omkeren dan vraagt dat om oplossingen waarbij het dagelijks leven geen zorg veroorzaakt maar zorg wegneemt. Jeroen Kemperman geeft het perspectief van de zorgverzekeraar op het niet alleen betalen en regelen van zorg maar vooral ook op het versterken van gezondheid.

Jeroen Kemperman, senior manager Strategy & Business Development Zilveren Kruis

15.35 uur

Healthy Break

16.05 uur

KEYNOTE DEBAT
ALL AROUND THE TABLE MET BIJDRAGEN VAN O.A.

Nard Clabbers, Chief Science Officer at Happ, Personalised nutrition position paper Lead at Foodvalley, Thought leader in personalized nutrition,  Ecosystems and innovation

Geleid door Maaike de Vries

16.35 uur

KEYNOTE
Global alignment on personalised nutrition 

  • Position paper on personalised nutrition written by 53 authors-editors from all over the globe.
  • Ecosystem-aligned definition on personalised nutrition
  • Joint ecosystem innovation of complementary partners is needed to offer multifaced, data-driven solutions to consumers. 

Judith van der Horst, PhD,  Food & Health lead,  Foodvalley NL
 

17.00 uur

Healthy Borrel & Bites

Dagvoorzitter

img-Maaike de Vries
Maaike de Vries

Gezondheidswetenschapper

Sprekers:

img-Chris van Hoof
Chris van Hoof

Vice President R&D at imec, General Manager OnePlanet Research Center

img-Dr. Manon van den Berg
Dr. Manon van den Berg

Themaleider voeding/diëtist/wetenschappelijk onderzoeker, Radboudumc

img-Jaap Seidell
Jaap Seidell

Hoogleraar voeding & gezondheid, VU

img-Jeroen Kemerman
Jeroen Kemerman

Senior manager Strategy & Business Development Zilveren Kruis

img-Luuk Simons
Luuk Simons

Oprichter Health Coach Programma

img-Robert Jan Koens
Robert Jan Koens

Manager Foodcoach, Jumbo Supermarkten

img-Mirande Groener
Mirande Groener

Strategisch Adviseur, Zilveren Kruis

img-Jack Stroeken
Jack Stroeken

CEO Ekomenu

img-Jovanka Vis
Jovanka Vis

Hoofd kennis en communicatie, lid MT Voedingscentrum

img-Hanno Pijl
Hanno Pijl

Professor, Leiden University Center

img-Judith van der Horst
Judith van der Horst

PhD, Food & Health lead, Foodvalley NL

img-Nard Clabbers
Nard Clabbers

Chief Science Officer at Happ, Personalised nutrition position paper Lead at Foodvalley, Thought leader in personalized nutrition, Ecosystems and innovation

Wie ontmoet je?

Het Health, Food, Technology congres is speciaal ontwikkeld voor diegene die wilt bijdragen aan gezondheid, voeding, technologie en zorg, waaronder:
 
  • Rijk, provincies, gemeenten
  • Ziekenhuizen, zorginstellingen
  • Onderwijs en wetenschap
  • ICT en technologie bedrijven
  • Adviesbureaus
  • Voedingsorganisaties: producenten, retail
  • Gezondheidsorganisaties
  • Farmaceutische organisaties
  • Verzekeraars

Algemene Informatie

Dit 1-daags Congres/Conferentie zal plaatsvinden bij Achmea Congrescentrum te Zeist.
Voor facilitaire vragen en de routebeschrijving zie onderstaande gegevens.

Datum: 1 december 2021
Tijd: 09.00 - 17.00 uur

Locatie: 

Achmea Congrescentrum
Handelsweg 2
3707 NH Zeist

Jouw investering

Tot 1 november 2021   € 299,- (excl. btw) per persoon
Na 1 november 2021    
  € 399,- (excl. btw) per persoon
     
     

De investering voor deelname aan dit event is inclusief koffie en thee, lunch en borrel

 

Opleiding op maat

Zou jij samen met jouw collega's één van onze opleidingen willen volgen, maar dan gericht op de eigen organisatie, situatie en wensen? Dan is Incompany zeker interessant! Samen stellen we een programma op en bepalen we datum/data, dagindeling(en) en locatie.

Waarom Incompany

  • De inhoud van deze opleiding wordt afgestemd op jullie organisatie en leerbehoeften
  • Ga met elkaar in gesprek (ook over lastige situaties)
  • De onderlinge betrokkenheid en motivatie stijgen aantoonbaar
  • Er is individuele benadering en ruimte voor persoonlijke vragen
  • Per opleiding wordt gezocht naar de best passende docent(en)
  • Het hele team is in één keer op hetzelfde kennisniveau
  • Planning van de cursus wanneer het jullie uitkomt
  • Mogelijk: individuele coaching on the job om doelen te complementeren

Vragen of meer informatie?

Lees meer over onze Incompany trainingen of neem vrijblijvend contact op met:

Guusje Verhoeven

Adviseur Incompany trainingen
E-mail: guusje.verhoeven@sbo.nl
Tel: 040 – 2 974 980

Download brochure

Onze privacy-policy

Partners:


Partner worden van Health Food & Technology?

Maak deel uit van dit unieke event met je organisatie

Wil je zelf ook aanwezig zijn dan kun je contact opnemen om vrijblijvend de mogelijkheden door te spreken. Er zijn diverse en opvallende profileringsmogelijkheden om je organisatie marketing, - communicatie,- en PR technisch te presenteren voorafgaande, en tijdens het congres Health Food & Technology. Je kun hierbij denken aan logovermeldingen, advertenties, aanbieden van het ontbijt, de lunch en borrel en andere eye-openers.

Contact

Om te sparren over je mogelijkheden, of voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Igor Dirkx
Business Leader Healthcare
M: 06-29524428

Break Out Sessies 

 

Een kwart van je collega’s is niet fit en te weinig productief (vinden ze zelf). 
Hoe behaal je duurzame winst met Health? 

Goed personeel staat in de top 3 uitdagingen voor werkgevers in de komende jaren. Hoe kunnen we met Health Challenges (met hoogwaardige coaching en feedback) snel grote verbeteringen bereiken, waaronder 4 weken meer productiviteit per persoon per jaar. Hoe we zorgen voor duurzame winst (tot tien jaar follow up) met digitale en persoonlijke ondersteuning. Met ‘best practices’ uit de wetenschap en coachingspraktijk en inzicht in wat de data van > 10.000 coachees ons leren.

Luuk Simons, Oprichter Health Coach Programma


“Personalized Health Care” by “Blended Care”

  • Persoonsgerichte interprofessionele zorg door diëtist en fysiotherapeut
  • De ontwikkeling van blended care- Een co-creatie
  • Inzet van Blended care in de praktijk

Dr. Manon van den Berg, Themaleider voeding/diëtist/wetenschappelijk onderzoeker, Radboudumc


Jumbo Foodcoach - for the happy few & happy many

Sinds in 2014 Gezondheid als een van de disruptieve groeiscenario’s bij Jumbo is geïdentificeerd, zijn er verschillende verkenningen over het onderwerp gedaan, die hebben geleid tot de implementatie van het Jumbo Foodcoach Programma voor klanten en Pro-atleten van PSV, Team Jumbo Visma en TeamNL. Robert Jan zal zijn ervaringen op deze reis delen en laten zien hoe Foodcoach helpt door lekker en gezond eten gemakkelijk toegankelijk te maken voor de happy few.

Robert Jan Koens, Manager Foodcoach, Jumbo Supermarkten


Leefstijlprogramma’s, diëtisten en maaltijdboxen om op gezond gewicht te komen en blijven

Zilveren Kruis en Ekomenu werken samen om mensen te helpen hun leefstijl te veranderen en gezonder te eten: meer groente, minder suiker en minder bewerkt. Gedrag verander je niet door er over te praten en denken maar door mensen te helpen het met kleine stapjes in te bouwen in hun dagelijkse leven. Dat doen Zilveren Kruis en Ekomenu met leefstijlprogramma’s dieetadvies en maaltijdboxen. In deze workshop delen ze hun ervaring en inzichten.

Mirande Groener, Strategisch Adviseur, Zilveren Kruis
Jack Stroeken, CEO Ekomenu


Voeding als onderdeel van de gehele zorgflow

Vindt u ook dat voeding meer verwevenheid verdient in de gehele zorgflow? En erkent u ook het belang van voeding in het (medische) zorgproces? In deze co-productie bieden we u een update vanuit de ziekenhuispraktijk met speciale aandacht voor ondersteunde ICT-oplossingen. Deze sessie wordt je aangeboden door NEXUS-Nederland.

Spreker namens Nexus Nederland


Wat zet wel en niet aan tot gedragsverandering? 

De ervaringen van het Voedingscentrum met apps en tools 

Het voedingscentrum deelt haar ervaringen met apps als “de Eetmeter” de Zwangerschapshap en Kies ik gezond app. Besproken wordt in hoeverre deze aan kunnen zetten tot gedragsverandering en waar zitten de barrieres. 

Jovanka Vis, Hoofd kennis en communicatie, lid MT Voedingscentrum


Gezond eten doe je zo

  • voeding is een belangrijke bron van chronische ziekte
  • sterk bewerkt voedsel speelt de belangrijkste rol
  • ontsteking is een belangrijke mediator
  • biofeedback kan helpen bij aanpassing van ons voedingspatroon

Hanno Pijl, Professor, Leiden University Center

Via onderstaande knop kun je veilig, eenvoudig en snel inschrijven. Verzeker jezelf van deelname door op de onderstaande button te klikken.

 

Leg je deelname vast!
Veilig betalen

Persoonlijk advies nodig?

Wil je meer inhoudelijke informatie? 
Neem vrijblijvend contact op met mij.

040 - 297 27 40 nicole.vonk@sbo.nl

Productaanbod