Health, Food & Technology Event

Het platform waar de stakeholders rond gezondheid, voeding, zorg & IT samenkomen

 Tijdens het Health, Food & Technology event op 11 december 2019 kregen we alles te horen over nieuwe (technologische) ontwikkelingen en kansen om voeding, zorg en gezondheid te verbinden. Het congres bracht innovators uit voeding, zorg en IT samen.

Hou mij op de hoogte

Sprekers 2019

Dr. Päivi Sillanaukee,

Permanent Secretary, Ministry of Social Affairs and Health, Finland

Piret Hirv,


Health Technology Division Manager at Tallinn Science Park Tehnopol

Charles Wijnker

Directeur Voeding, Gezondheidsbescherming en Preventie, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Cathy van Beek

Dagvoorzitter Health, Food & Technology Kwartiermaker Duurzame Zorg, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport & voormalig bestuurslid Radboud UMC

Bekijk alle sprekers


Key topics Health, Food & Technology Event 2019 waren o.a.:

 
1. Duurzame gedragsverandering: 

 nudging, branding, bewustwording

2. Huidige en nieuwe technologieën:

apps, virtual reality, artificial intelligence, data

3. Voedingstrends en innovaties:

nieuwe voedingsconcepten, retailing, educatie


Impressie Health Food & Technology Event 2019


 

Programma Health, Food & Technology 2019

 

09.00
Ontvangst

09.30
Opening door de dagvoorzitters
Cathy van Beek, Kwartiermaker Duurzame Zorg, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport & voormalig bestuurslid Radboud UMC.
En welkom namens official host Gemeente Rotterdam - Sven de Langen, Wethouder Volksgezondheid, Zorg, Ouderen & Sport

09.50
Keynote: Toekomstbeeld van voeding en gezondheid
  • Ambities en samenwerking in de sector
  • Het verschil maken in de samenleving

Charles Wijnker, Directeur Voeding, Gezondheidsbescherming en Preventie, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

10.15
Keynote: gezondheid, voeding & technology: de nieuwe gouden driehoek?
  • Gezondheid, voeding en zorginnovaties: de combinatie met technologie
  • Voorbeelden van impactvolle technologische innovaties
  • Hoe maken we gedragsverandering persoonlijk?

Lucien Engelen, CEO Transform.Health & Edge Fellow, Deloitte Center for the Edge

10.35
Healthy Break

Break out sessies

Ronde 1: 11.05 - 11.35

1. “Gezond010; het akkoord"
Afgelopen maanden heeft de gemeente Rotterdam met meer dan 50 partners gewerkt aan de nieuwe ambities voor Gezond010: het akkoord. Want een gezonde basis en omgeving, een vitale wijkinfrastructuur en gezond gedrag is voor alle Rotterdammers belangrijk. Gezondheid is immers niet voor iedereen vanzelfsprekend. We willen in deze sessie benadrukken dat Health, Food & Technology samenkomen in onze ambities.

Pjer Vriens, Beleidsadviseur Gezondheid & eHealth
Jan Pons, Ondernemer in de zorg, e-health en ICT, Senior onderzoeker Digital Business en Projectleider, de Rotterdamse eHealth agenda
Jan-Willem Kruijt, Beleidsmedewerker Gezondheidsbevordering, Gemeente Rotterdam
2. Creatieve oplossingen voor het voorkomen van overgewicht
  • Gamification voor gezonde leefstijl
  • Healthy Story Telling
  • Eetgedrag monitoren met eHealth
  • Virtual agents helpen ouderen met gezond voedingspatroon
Simone de Graaf, Programmamanager van deze 4 projecten binnen het programma Create Health, ZonMW
Ronde 2: 11.35 - 12.05

1. Naar extra gezonde jaren door gezonde voeding en een vitale leefstijl
  • Hoe voorkomen letterlijk en figuurlijk beter dan genezen wordt
  • Samenwerken aan gezondheid in een breder ecosysteem dan verzekeren en zorg
  • Vertaling naar leefstijlprogramma’s en inbedding in financieringsmogelijkheden
Jeroen Kemperman, Senior Manager Strategy & Business Development, Zilveren Kruis
Ronde 1: 11.05 - 11.35

1. Optimale voeding rondom ziekenhuisopname: hoe doen we dat?
  • De rol van voeding voor, tijdens en na de behandeling in het ziekenhuis
  • Wat geef je patiënten aan voeding mee voor en na een ziekenhuisbezoek
  • Secundaire preventie door middel van gezonde voeding
Manon van den Berg, Themaleider voeding/diëtist/wetenschappelijk onderzoeker, Radboud UMC
Barend Heeren, Programma Manager, REshape Innovation Center, Radboud UMC
Ronde 2: 11.35 - 12.05

1. Gezonder eten bij een chronische aandoening – signaleren, motiveren, activeren
  • In gesprek met patiënt over persoonlijke voedingsbehoefte
  • Learnings inzet Eetscore in het ziekenhuis, de eerste lijn en door de diëtist
  • Van succesvol implementatieproject naar bestendiging in e-health en Preventie Coalitie
Menrike Menkveld-Beukers, directeur Alliantie Voeding in de Zorg en Wageningen Universiteit
Anne Slotegraaf, projectleider Eetscore bij Alliantie Voeding in de Zorg en Wageningen Universiteit

 


2. Gezonde Eetomgeving, hoe?
  • Het belang van een gezonde omgeving
  • Handvatten om een gezonde eetomgeving te creëren: wat kan in welke setting?
  • Inspirerende praktijkvoorbeelden en ervaringen met schoolkantines
Gerda Feunekes, Directeur, Voedingscentrum
Ronde 1: 11.05 - 11.35

1. Gezondheidseffecten in kaart brengen met kunstmatige intelligentie
  • De ontdekkingstocht door 150.000 wetenschappelijke artikelen naar de gezondheidseffecten van voedingssupplementen
  • Wat zijn de effecten van voedingsmiddelen op gezondheid?
Joost Vos, Founder/Content Analytics Architect, TXT Insight
Henk van Essen, Chief Operations Officer, TXT Insight
Ronde 2: 11.35 - 12.05

1. Consument van de toekomst
  • Wat betekent het voor de business als mensen meer gaan meten?
  • Hoe laat je mensen een advies volgen?
  • Hoe bepaal je de juiste data-strategie?
Nard Clabbers, Senior Business Developer, Personalised Nutrition & Health, TNO

 

12.10
Keynote: eHealth: the Estonian way

  • Een blik op de toekomst van eHealth
  • Samenwerking met stakeholders
  • Lessons learned

Piret Hirv, Health Technology Division Manager at Tallinn Science Park Tehnopol

12.35
TOM (Thuis Onbezorgd Mobiel) – uniek valpreventieprogramma met voeding, beweging en sociale interactie

  • Een gericht beweegprogramma, voedingsvoorlichting en sociale ondersteuning voor kwetsbare ouderen
  • Krachten bundelen in preventie: samenwerking met partners
  • De resultaten: langer vitaal en zelfstandig wonen

Inge Mohede, Nutricia
Nicole van Winden, Beleidsadviseur Gezondheid, Gemeente Rotterdam

13.00
Healthy Lunch

14.00
Keynote: Psychologie achter gezond gedrag

 

  • Gedragsverandering bereiken: hoe doen we dat?
  • Waar en wanneer moet de overheid ingrijpen? Waar leggen we de grens?
  • Bedrijven en consumenten zelf stappen laten zetten

Wendy van Lippevelde, Assistant Professor, Onderzoeksgroep Consumentengedrag, Onderzoekt de promotie van duurzame en gezonde voeding bij gezinnen, met aandacht voor kwetsbare groepen, Universiteit Gent

 


Ronde tafel sessies

Ronde 1: 14.20 - 14.50
Ronde 2: 14.50 - 15.20

Bekijk alle tafelsessies


1: Nieuwe inzichten over gedragsverandering
  • De kijk van een gedragspsycholoog op gezond eten en bewegen
  • Het bereiken en binden van mensen aan een gezonde en vitale leefstijl
Johnny Buivenga, eigenaar, De Beweegreden
2. Toekomstbeeld: De virtuele mens voor de veiligheid van voeding en voor bepaling van een gezonde voedingsstatus

Nieuwe ontwikkelingen in stamcel biologie, diagnostiek, chemische analyse, kunstmatige intelligentie en wearables maken het mogelijk om een virtuele mens, je eigen avatar of digitale tweeling te bouwen. Dat geeft ook de mogelijkheid om je individuele gezondheid en persoonlijk overal te illustreren op elk moment.

  • Het gebruik van de virtuele mens in de preventieve zorg
  • De veiligheid en effectiviteit van voedingscomponenten. Versnelt de virtuele mens de innovatie van nieuwe voedingsconcepten?
Laura M’Rabet, Slim2 and Business Developer Utrecht Life Science and Chemistry, Lectoraat Innovative testing, Hogeschool Utrecht
3. Ervaringen en visie op gezonder eten van een start up
  • Een verantwoorde leefstijl met verantwoorde snacks
  • Samenwerking tussen influencers, retail, producenten en de rol van de overheid
  • Een toekomstvisie op gezond eten
Lean Schieving, Founder, The Leann
4. Hoe verleiden we consumenten tot meer verantwoorde en gezonde keuzes?

(inclusief behouden van de vrijheid voor de consument om ook andere keuzes te kunnen maken)

  • Trends in retail en on the go
  • Ontwikkelingen bij leveranciers
Sander Turk, Senior Category Manager, NS
5. Supereters: de blended-care oplossing om te werken aan een gezonde leefstijl
  • De rol van een digitale interventie in het stimuleren van een gezonde leefstijl
  • Het betrekken van de eindgebruiker in de ontwikkeling van een preventie aanpak
  • Gedragsverandering bereiken achter de voordeur
Claire Suurmond, User Experience Designer, Dio agency

Wendy Scholtes-Bos, Zorgondernemer & mede-eigenaar kinderfysiotherapie regio Westland


6. All you can eat enough
  • Hoe beïnvloeden eetpatronen zich in de praktijk?
  • Op welke manier kunnen we gezond eetgedrag stimuleren?
  • Chew on it! Proef, kauw en doe mee met de maatschappelijke case: het “All you can eat enough” restaurant
  • Samen gaan we in op de vraag: hoe kunnen we genoeg eten?
Katja Gruijters, Directeur, foundation Feed Your Mind

Randy Topp, Interim commercieel directeur, Foundation Feed Your Mind


7. De toekomst van voeding: leren van eigen persoonlijke data?
  • Wat hebben we nodig aan data-infrastructuur voor een “personal health data marketplace”?
  • Wat gebeurt er als burgers zelf controle over hun eigen data hebben?
  • Welke invloed heeft deze data-infrastructuur op voeding in relatie tot gezondheid?
Dr. Andre Boorsma, Senior researcher life sciences, TNO
8. Gezonde voeding & gezond gedrag
  • Waarom is het voor veel consumenten toch zo lastig om gezond te eten?
  • Hoe betrek je burgers bij gezonde programma’s?
  • Wat helpt bij het effectief volhouden van gezond gedrag?
  • Pratijkvoorbeelden over gezonde voeding & gedrag
Dr. Machiel Reinders, Senior onderzoeker consumentengedrag en marketing, WUR
9. Een succesvol beleid op duurzaam & gezond bij bedrijven en gemeenten: hoe doe je dat?
  • Wat zijn de belangrijkste en meest impactvolle thema’s waar duurzaamheid en gezondheid samenkomen?
  • Hoe betrek je burgers bij gezonde programma’s?
  • Hoe faciliteer je medewerkers, burgers of gasten in het vertonen duurzamer en gezonder gedrag?
  • Inspiratie voor een integraal beleid op duurzaam&gezond
Natascha Kooiman, Founder & CEO, Smaackmakers
15.25
Healthy Break


15.55
Keynote: Gezonde voeding en gedragsverandering bij een online food retailer

  • Visie van een online food retailer op gezonde voeding
  • Wat kan de retailer doen om gezond gedrag te stimuleren?
  • Een blik op de toekomstige ontwikkelingen

Susan Lagerweij, Director Trading, Picnic supermarkets

16.15
Keynote: Zorgsysteem: wat kunnen we leren van Finland?

  • Nieuw paradigma: niet ziekte bekostigen, maar gezondheid
  • Een aanpak op preventie en leefstijl
  • De integratie van een nieuw financieringsstelsel

Dr. Päivi Sillanaukee, Permanent Secretary, Ministry of Social Affairs and Health, Finland

16.40
Healthy Snacks, Drinks & Networking

Dr. Päivi Sillanaukee,

Permanent Secretary, Ministry of Social Affairs and Health, Finland

Piret Hirv,


Health Technology Division Manager at Tallinn Science Park Tehnopol

Wendy van Lippevelde,

Senior researcher, Research groep Health Promotion, Public Health Department, Faculty of Medicine, Universiteit Gent

Charles Wijnker,

 
Directeur Voeding, Gezondheidsbescherming en Preventie, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

 


Gerda Feunekes


Directeur Voedingscentrum

Lees het interview met Gerda: Kennis en verleiding vergroten kans op gezond eetgedrag

Inge Mohede


Senior Medical Affairs Manager, Nutricia

Manon van den Berg

Dr. Manon van den Berg, Themaleider voeding/diëtist/wetenschappelijk onderzoeker, Radboudumc

Lucien Engelen


CEO Transform.Health & Edge Fellow, Deloitte Center for the Edge


Menrike Menkveld-Beukers

Directeur Alliantie Voeding in de Zorg en Wageningen Universiteit

Anne Slotegraaf


Projectleider Eetscore bij Alliantie Voeding in de Zorg en Wageningen Universiteit

Jeroen Kemperman


Senior Manager Strategy & Business Development, Zilveren Kruis

Johnny Buivenga


Eigenaar, De Beweegreden


Lean Schieving

Founder, The Leann

Joost Vos

Founder/Content Analytics Architect, TXT Insight

Henk van Essen

Chief Operations Officer, TXT Insight

Sander Turk

Senior Category Manager, NS


Claire Suurmond

User Experience Designer, Dio agency

Wendy Scholtes

zorgondernemer & mede-eigenaar kinderfysiotherapie regio Westland

Laura M'Rabet

Slim2 and Business Developer Utrecht Life Science and Chemistry, Lectoraat Innovative testing, Hogeschool Utrecht

Nicole van Winden

Beleidsadviseur Gezondheid, Gemeente Rotterdam

 


Katja Gruijters

Directeur, foundation Feed Your Mind

Randy Topp

Interim commercieel directeur, Foundation Feed Your Mind

Dr. Machiel Reinders

Senior onderzoeker consumentengedrag en marketing, WUR

Nard Clabbers

Senior Business Developer, Personalised Nutrition & Health, TNO
 
 

Natascha Kooiman

Founder & CEO, Smaackmakers

Susan Lagerweij

Director Trading, Picnic supermarkets

Jan-Willem Kruijt

Beleidsmedewerker Gezondheidsbevordering, Gemeente Rotterdam

Datum en locatie

11 december 2019

WTC Rotterdam
Beursplein 37
3011 AA Rotterdam
Routebeschrijving

 

Je investering

 

Zorginstellingen, gezondheidszorg, patiëntenverenigingen, onderwijs, wetenschap, overheid* €299,-*
Food fabrikanten, food service, consultants & adviseurs, farmaceuten, zorgverzekeraars, retail ICT-(toe)leveranciers € 699,-

Dit bedrag is inclusief koffie, thee, lunch en borrel na het congres.
Daarnaast ontvang je toegang tot een waardevolle digitale syllabus die je als naslagwerk kunt gebruiken

*Je inschrijving is pas definitief na goedkeuring door de organisatie. Wij controleren of je aan de gestelde criteria voldoet.

*Opdrachtgevers via partners betalen €99,-


Accreditatiepunten

Deelname aan het Health Food & Technology event levert voor BIG-geregistreerde zorgprofessionals weer 5 accreditatiepunten op!


Bestemd voor:

Het Health, Food & Technology congres is ontwikkeld voor iedereen die wilt bijdragen aan gezondheid, voeding, technologie en zorg, waaronder:

    • Rijk, provincies, gemeenten
    • Ziekenhuizen, zorginstellingen
    • Onderwijs en wetenschap
    • ICT en Technologie bedrijven
    • Adviesbureaus
    • Brancheorganisaties
    • Voedingsorganisaties, producenten, retail
    • Gezondheidsorganisaties
    • Farmaceutische organisaties
    • Verzekeraars

Een greep uit de aanwezigen in 2018:
Gemeente Utrecht ⚫︎ Gemeente Ede ⚫︎ Gemeente Helmond ⚫︎ HAS Den Bosch ⚫︎ Meander Medisch Centrum ⚫︎ Provincie Noord-Brabant ⚫︎ Rijnstate ziekenhuis ⚫︎ St. Anthonius Ziekenhuis ⚫︎ UMC Utrecht ⚫︎ Radboud UMC ⚫︎ VU Amsterdam ⚫︎ Wageningen Universiteit ⚫︎ Ziekenhuis Gelderse Vallei ⚫︎ Rabobank ⚫︎ Maastricht UMC ⚫︎ Achmea ⚫︎ Zilveren Kruis ⚫︎ Albron ⚫︎ TNO ⚫︎ Carezzo ⚫︎ Voedingscentrum | Philips


Raad van Advies

Het programma is samengesteld in nauw overleg met experts uit de voeding, gezondheid en technologie sector (lees het blog).
De volgende adviesraadleden zijn hier o.a. bij betrokken:

  • Jettie Hoonhout, Senior Scientist, Philips
  • Floor Burgers, Adviseur Strategie en Business Development, Zilveren Kruis
  • Inge Mohede, Senior Medical Affairs Manager, Nutricia
  • Pjer Vriens, Policy Consultant eHealth, Gemeente Rotterdam
  • Fred Bergmans, Carezzo
  • Manon van den Berg, Theme leader nutrition, Dietician/researcher, Radboudumc
  • Laura M’Rabet, Business Development Life Sciences, Utrecht Science Park
  • Nard Clabbers, Senior Business Developer Personalized Nutrition & Health, TNO
  • Leonie Braskamp, Consultant, Purpose
  • Eva van der Want, Consultant, Purpose
  • Jan Pieter Meijering, Marketing Communications, i3b
  • Bram Kool, CEO, Sugarvita
  • Klaas de Jong, Account Manager, Nexus
  • Rudolf Scholte, Founder, Quantib
  • Judith van den Bosch, Owner, Pallas Health Research and Consultancy
  • Marije Vroom, CSR Manager, Vermaat Groep
  • Gerda Feunekes, Executive Director, Voedingscentrum
  • Karin de Jager, Senior Beleidsadviseur Gezondheidsbevordering, Gemeente Rotterdam

 

Contact

Jessie Vossen
Programma Manager

Floor Jentjens
Sr. Project Coördinator

Igor Dirkx
Business Leader Healthcare
06 - 29 52 44 28


Contact

Meer informatie

Als congresadviseur maak ik deel uit van het ‘Health, Food & Technology’ team. Graag informeer ik je over het event of over de kortingsregeling wanneer je met meerdere collega’s het congres wilt bezoeken.

Heb je vragen, suggesties of interesse in deelname? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op, ik denk graag met je mee!

Niehk Senders
Tel: 040 - 2 974 951
Email: niehk.senders@sbo.nl



Official hosts 2019:

Partners 2019:



 Van de makers van Mobile Healthcare 


 


Partner worden van Health, Food & Technology 2019?

Maak deel uit van dit unieke event met je organisatie

Ontmoetingen en netwerken

De netwerkmarkt op Health Food and Technology Event is bij uitstek de plek om elkaar te ontmoeten. Ben je op zoek naar een oplossing of heb je expertise in huis die je wil delen? De netwerkmarkt biedt dé gelegenheid om kennis uit te wisselen en in een rustige en ontspannen setting je netwerk te vergroten. Dit event biedt een platform om deze hoogwaardige marktspecialisten te ontmoeten.

Ook deelnemen als partner?

Wil je zelf ook aanwezig zijn op de netwerkmarkt, dan kun je contact opnemen om vrijblijvend de mogelijkheden door te spreken. Naast aanwezigheid op de netwerkmarkt zijn er ook aanvullende en opvallende profileringsmogelijkheden om je organisatie marketing, - communicatie,- en PR technisch te presenteren voorafgaande, en tijdens het Health Food and Technology Event. Je kunt hierbij denken aan logovermeldingen, advertenties, aanbieden van het ontbijt, de lunch en borrel en andere eye-openers.

Contact

Om te sparren over je mogelijkheden, of voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Igor Dirkx
Business Leader Healthcare
T: 040-2974872 | M: 06-29524428


 

Laat hieronder je gegevens achter en wij houden je op de hoogte!

Wil je, naast dit event, ook op de hoogte blijven van onze praktische werktips, events en opleidingen op je vakgebied?

Onze privacy-policy

Inlogcode:

Congres | 2019-12-11