Health, Food & Technology Event

Tijdens deze dag laten we voorbeelden zien van organisaties die van (alledaagse) data, waardevolle kennis maken op het gebied van gezondheid en nieuwe technieken toepassen. Ook besteden we aandacht aan technologie-investeerders die via toepassingen ook de foodmarkt betreden. Laat u inspireren en praat mee. Het Health, Food & Technology Event is een jaarlijks terugkerend platform!

Download de brochure Schrijf direct in

Sprekers 2018

Leon Meijer

Wethouder food, gemeente Ede

Prof. Harm R. Haak

Hoogleraar acute interne geneeskunde Maastricht Universitair Medisch Centrum, HRH Diabetes Games SugarVita

Jaap Seidell

Universiteitshoogleraar VU Amsterdam, Voedingswetenschapper en epidemioloog gericht op emancipatie van kwetsbare groepen

Dr. Alie de Boer

Voedingswetenschapper gefascineerd door recht, Food Claims Centre Venlo, Maastricht University

Bekijk alle sprekers


 

 

Van de makers van Mobile Healthcare

 



Thema's van Health, Food & Technology 2018

De thema’s van het Health Food & Technology congres zijn:

1. Technologie / data
  • Verkrijgen eerlijke voedingsinformatie en invloed op gezondheid
  • Impact data op onderzoek naar voeding, gezondheid en gedrag
  • Snel inzicht in persoonlijke waarden door revolutie in technologie
2. Gepersonaliseerde voeding
  • Combinatie data en kennis maakt voedingsadvies nog persoonlijker
  • Fysieke gesteldheid en sociale omgeving bepalend voor voedingskeuze
  • Gezonde leefstijl individu logisch gevolg van integratie apps en wearables 
3. Verandering van gedrag en verandering van de omgeving
  • Creëren bewustwording hele keten op verantwoording gezonde keuze
  • Mindset individu en omgeving cruciaal voor verandering  
  • Empower het individu in juiste keuze gezond gedrag

 


Aanwezig op Health, Food & Technology 2017 waren o.a.:

O.a. de professionals van: Intrakoop - Livelife B.V. - UMC Utrecht - De Friesland Zorgverzekeraar - Rijnstate - Mediq Tefa - GGZ Rivierduinen - Reade - Siza - Van Hoeckel - Menzis - Universiteit Utrecht - Albron Nederland - Sint Antoniusziekenhuis - 's Heeren Loo Zorggroep - Mealsupply - ZON Fruit & Vegetables - Heliomare - Wageningen University


Contact

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het congres Health, Food & Technology?
Neem dan contact op met onze congresadviseur

Suzanne van Kol
Tel: 040 – 2 972 797
E-mail: s.van.kol@sbo.nl

Op Health, Food & Technology ontmoet u innovators uit de IT, food en zorg. Hieronder vindt u het programma óf download hiernaast de congresbrochure!

 

Onderstaand programma is van Health, Food & Technology 2018

Download

Voor een compleet overzicht van het programma raden wij u aan de brochure te downloaden

Download (PDF)

 

09.00
Ontvangst

09.30
Opening dagvoorzitter
Irene Mommers, BeBright

09.40
Gezond eetgedrag stimuleren: inzetten op individu én publieke omgeving
Meer informatie
  • Hoe bereik je iedereen? Ervaringen van het Voedingscentrum, o.a. Eetmeter, Kies Ik Gezond? App, Gezonde Schoolkantine
  • Rol gemeenten bij gezonder maken van de publieke omgeving
  • Internationale versterking door oprichting European Public Health Nutrition Alliance

Gerda Feunekes, directeur Voedingscentrum Nederland

10.00
Eerste wethouder Food van NL
Leon Meijer, Wethouder food, gemeente Ede

 


10.20
Best Practice van een gezond dorp
Spreker wordt nader bekend gemaakt

10.40
Setting the table
Interview door dagvoorzitter Irene Mommers, Bebright, met het volgende panel van experts:
  • Gerda Feunekes, directeur Voedingscentrum
  • Nard Clabbers, TNO
  • Jaap Seidell, gezondheidswetenschapper Vrije Universiteit Amsterdam
  • Leon Meijer, Wethouder food, gemeente Ede
  • Professor Harm R. Haak, Hoogleraar acute interne geneeskunde Maastricht Universitair Medisch Centrum, HRH Diabetes Games Sugervita
  • Jeroen Kemperman, Senior Manager Strategie Zilveren Kruis
   

11.00
Netwerkmoment

11.30
Bootcamps
3 bootcamps met elk een eigen thema. In elke bootcamp hoort u twee inspirerende sprekers / praktijkcases waarna u met de experts en collega’s kunt discussiëren over de mogelijkheden en uitdagingen behorend bij het thema.
Maak een keuze uit één van de volgende bootcamps:


Bootcamp | Voeding en omgeving

Hoe kun je een verpakking gebruiken om een gezonde keuze te maken?
Meer informatie
  • Op voedingsproducten mag informatie gegeven worden over de gezondheidseffecten die het heeft. Hoe gebruikt men wetenschappelijke gegevens om een dossier te maken over het gezondheidseffect van een product?
  • Een voedingsproduct mag met zo’n claim niet gaan lijken op een medicijn. Voeding kan slechts bijdragen aan het verlagen van risico’s op ziekte. Hoe kan een gezondheidseffect dan helder gecommuniceerd worden naar een consument?
  • Als consument kun je deze informatie zelf gebruiken om een gezonde keuze te maken. Maar hoe doe je dat nu als consument, en hoe kun je daar als arts of diëtist een patiënt in informeren?
Alie de Boer, voedingswetenschapper gespecialiseerd in voeding en levensmiddelenrecht, Maastricht University

 


Koen Nouws, directeur Diverzio
Irene Mommers, voorzitter bootcamp
Bootcamp | Een gezonde samenleving

Jaap Seidell, gezondheidswetenschapper Vrije Universiteit Amsterdam

 


Maatschappelijke beweging die Nederland gezonder en vitaler maakt
Meer informatie

Als onderdeel van het Nationaal Programma Preventie brengt Alles is gezondheid... een maatschappelijke beweging op gang die Nederland gezonder en vitaler maakt, via acties op school, in de wijk, op het werk en in de zorg. Het uiteindelijke doel is een vermindering van de groei van het aantal mensen met een chronische ziekte en het verminderen van sociaaleconomische gezondheidsverschillen tussen groepen mensen. Om die doelstellingen te behalen zal de koers naar een intensievere en meer domeinoverschrijdende samenwerking verder worden ingezet. Initiatieven met een praktische bundeling van kennis en vaardigheden vanuit verschillende hoeken zullen de toekomst gaan uitmaken en nodig zijn om een next level te kunnen bereiken.

Ferry Koper, Accountmanager zorg, Alles is gezondheid... Onderdeel van Nationaal Programma Preventie

 


Menrike Menkveld, voorzitter bootcamp

 

Bootcamp | Gezondheid en technologie

Helping consumers incorporate personalized nutrition into their daily lives
Meer informatie
  • To make technology innovations in the context of healthy nutrition a success, we need to have deep understanding of the consumer experience
  • Healthy nutrition is means for most people changing current behavior, which is not an easy thing to achieve
  • To increase the likelihood of behavior change it is key to understand how people perceive benefits, costs and barriers
Jettie Hoonhout, Senior Scientist, Philips Research Eindhoven

 


Joost Plattel, data strategist, quantified self
Nard Clabbers, TNO (voorzitter bootcamp)

 

13.00
Gezonde lunchpauze + beleving

14.00
Life is a serious game: play for change
Meer informatie
  • Verslaafd raken aan gezond leven
  • Veilig leren leven met diabetes in virtual reality
  • SugarVita is een digitaal gezelschapsspel
  • Wetenschappelijke onderbouwde diabetes simulator voorspelt bloedglucose in SugarVita
  • Coaching apps brengen de verbinding naar de werkelijkheid
  • Diabetes educatie gaat rigoureus veranderen met SugarVita en coaching apps

Professor Harm R. Haak, Hoogleraar acute interne geneeskunde Maastricht Universitair Medisch Centrum, HRH Diabetes Games SugarVita

 


14.40
Workshops ronde 1
Kies een van de 4 workshops die het beste past bij uw praktijk

 

1. Briljante businessmodellen in food voor de toekomstige markt van 2 miljoen alleenstaande senioren

Jeroen Kemperman, Senior Manager Strategie Zilveren Kruis

 

2. Voedingsadvies op maat realiseren - Nutriprofiel

Meer informatie
  • Persoonlijke voedingsadviezen op basis van bloedwaarden van vitamines en de voedingsinname
  • Doel is om meer vitamines uit de voeding te halen, en supplementen effectief toe te passen
  • Adviezen zijn voor patiënten maar zijn ook beschikbaar voor consumenten
  • NutriProfiel ondersteunt de arts en patiënt bij de diagnostiek en advisering over voeding, en draagt hierdoor bij aan herstel en preventie
Michiel Balvers, onderzoeker Ziekenhuis Gelderse Vallei en WUR

 

3. GO! Gezond Onderweg – Succesvolle netwerkaanpak voor kinderen met overgewicht!

Meer informatie
  • Een tweejarig wijkgericht behandelprogramma gericht op leefstijlverandering van kinderen met ernstig overgewicht en hun ouders/gezin
  • Coachen op beweging, voeding en rust
  • Netwerk van organisaties en zorg- en hulpverleners, zoals ziekenhuis, zorgverzekeraar, gemeente, GGD, huisartsen, paramedici, wijkteams. Belangrijke rol voor voedings- en beweegpartners
  • Drie succesvolle pilots in regio Arnhem, een landelijke proeftuin en een serious game om de aanpak te optimaliseren

Marc Rinkes, Rijnstate en Karin Ruiter, projectmanager Go!

 

4. Workshop

Hanno Pijl, LUMC & TNO

15.20
Netwerkmoment

15.50
Workshops ronde 2
Kies een van de 3 workshops die het beste past bij uw praktijk

 

1. Van kwetsbaar naar gezond

Meer informatie
  • Hoe groeien we toe naar een gezonde generatie, juist ook onder de kwetsbare groepen?
  • Het goede nieuws is dat er steeds meer kennis, technologie en ervaring ter beschikking komt, waarmee baanbrekende oplossingen kunnen worden ontwikkeld. Welke rol kan technologie spelen?
  • Purpose deelt haar opgedane expertise hoe gezondheid onder kwetsbare groepen kan worden bevorderd

Leonie Braskamp, consultant, verantwoordelijk voor het thema fysieke gezondheid Purpose

 

2. ProMuscle in de praktijk

Esmee Doets

 

3. DIY workshop

Iris de Hoog en André Borgsma (WUR & TNO)

16.40
Slotkeynote - Een wetenschappelijke kijk op gezond gedrag
Spreker wordt nader bekend gemaakt

17.00
Afsluitend woord door dagvoorzitter
Irene Mommers, BeBright

17.05
Borrel + healthy snack

Sprekers 2018

Dr. Alie de Boer

Voedingswetenschapper gefascineerd door recht, Food Claims Centre Venlo, Maastricht University

Jaap Seidell

Universiteitshoogleraar VU Amsterdam, Voedingswetenschapper en epidemioloog gericht op emancipatie van kwetsbare groepen

Nard Clabbers

Senior Business Developer Personalized Nutrition and Health, TNO

Jeroen Kemperman

Senior Manager Strategie & Business Development Zilveren Kruis


dr. Michiel Balvers

Onderzoeker, Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen Universiteit

Lees het interview met Michiel Er is veel te weinig aandacht voor voeding én bewegen in de zorg

Menrike Menkveld

Manager Alliantie Voeding, Gelderse Vallei

Lees het interview met Menrike over Voeding, gezondheid en technologie

Karin Ruiter

Projectmanager GO!

Ferry Koper

Accountmanager zorg,

Gerda Feunekes

Directeur Voedingscentrum

Leon Meijer

Wethouder food, gemeente Ede

Professor Harm R. Haak

Hoogleraar acute interne geneeskunde Maastricht Universitair Medisch Centrum, HRH Diabetes Games SugarVita

Marc Rinkes

Programmamanager GO!


Leonie Braskamp

Consultant, verantwoordelijk voor het thema fysieke gezondheid Purpose

Jeroen de Lange

Senior Consultant Purpose

Jettie Hoonhout

Senior Scientist, Personal Care and Wellness Department Philips Research

Michiel Balver

Onderzoeker Ziekenhuis Gelderse Vallei en WUR


Datum en locatie

30 mei 2018

Congrescentrum Achmea Zeist
Handelsweg 2
3707 NH Zeist
Routebeschrijving

Let op!!
Vanwege beperkte parkeergelegenheid bij het Achmea Congrescentrum Zeist dient u te parkeren bij een alternatieve parkeerplaats, namelijk: Kohnstammplein. Vanaf deze parkeerplaats zullen de gehele dag pendelbusjes worden ingezet om u naar de locatie te brengen (en weer terug).

Het adres van de alternatieve parkeergelegenheid is:
Kohnstammplein
3706 CA Zeist


Voor wie?

Primaire doelgroep, toegangsprijs €399,-

Health, Food & Technology faciliteert kennisoverdracht, nieuwe business kansen, interactie en samenwerking voor professionals werkzaam in:

  1. Zorginstellingen: Cure, Care, GGZ
  2. Directie en Management van Patiëntenverenigingen: kanker, diabetes, hartfalen
  3. Onderwijs en wetenschap: Universiteit Wageningen, HAS
  4. Overheid

In een van de volgende functies:

  • Functies: C-Level/topmanagers, directie, RvB, artsen, innovatie managers, business analisten, marketing (technology) managers, marketing (intelligence) managers.

Secundaire doelgroep, toegangsprijs €799,- voor:

  1. Food Fabrikanten, zoals: Unilever, Mars, Friesland Campina, Nestlé, Danone.
  2. Food Service (o.a. catering/leveranciers aan zorginstellingen)
  3. Overige doelgroepen

Tijdschema 

09.00 uur |Ontvangst

09.30 uur | Start programma

13.00 uur | Healthy lunch

17.00 uur | Borrel & healthy bites



Health, Food & Technology 6 ABAN accreditatiepunten wordt momenteel aangevraagd!

Deelname aan het Health, Food & Technology 2017 kon BIG-geregistreerde zorgprofessionals accreditatiepunten opleveren. Het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN) kent 6 punten toe op het gebied van niet-vakinhoudelijke nascholing. Zorgprofessionals kunnen maximaal 6 accreditatiepunten behalen. Momenteel zijn wij druk bezig met het aanvragen van deze ABAN accreditatiepunten.


Contact

Marloes Hogervorst
Programma Manager

Lianne Lokker
Sr. Project Coördinator

Igor Dirkx
Business Leader Healthcare
06 - 29 52 44 28

 


Contact

Meer informatie

Als congresadviseur maak ik deel uit van het ‘Health, Food & Technology’ team. Graag informeer ik u over het event of over de kortingsregeling wanneer u met meerdere collega’s het congres wilt bezoeken.

Heeft u vragen, suggesties of interesse in deelname? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op, ik denk graag met u mee!

Suzanne van Kol
Tel: 040 - 2 972 797
Email: s.van.kol@sbo.nl



Belastingvoordeel

N.B. Betaalt u dit programma (gedeeltelijk) zelf? Maak gebruik van het belastingvoordeel en vraag tot bijna 50% van de studiekosten terug van de Belastingdienst! Meer informatie en tips

Official host

Partners 

             


Partner worden van Health, Food & Technology 2018?

Maak deel uit van dit unieke event met úw organisatie

Download het samenwerkingsvoorstel en neem contact op met Igor Dirkx voor meer informatie.

Ontmoetingen en netwerken

De netwerkmarkt op Health Food and Technology Event is bij uitstek de plek om elkaar te ontmoeten. Bent u op zoek naar een oplossing of heeft u expertise in huis die u wilt delen? De netwerkmarkt biedt dé gelegenheid om kennis uit te wisselen en in een rustige en ontspannen setting uw netwerk te vergroten. Dit event biedt een platform om deze hoogwaardige marktspecialisten te ontmoeten.

Ook deelnemen als partner?

Wilt u zelf ook aanwezig zijn op de netwerkmarkt , dan kunt u contact opnemen om vrijblijvend de mogelijkheden door te spreken. Naast aanwezigheid op de netwerkmarkt zijn er ook aanvullende en opvallende profileringsmogelijkheden om uw organisatie marketing, - communicatie,- en PR technisch te presenteren voorafgaande, en tijdens het Health Food and Technology Event. U kunt hierbij denken aan logovermeldingen, advertenties, aanbieden van het ontbijt, de lunch en borrel en andere eye-openers.

Contact

Om te sparren over uw mogelijkheden, of voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Igor Dirkx
Business Leader Healthcare
T: 040-2974872 | M: 06-29524428


 

Terugblik 2017

Bekijk de foto's:

Foto's Health, Food & Technology Congres 2017

Bekijk alle foto's van het Health, Food & Technology Congres 2017*

(*Deze foto’s mogen vanwege publicatierechten niet verspreid worden of gebruikt worden zonder toestemming van het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid.)


Congresverslag Health, Food & Technology door Skipr

Het verbinden van voeding, leefstijl en techniek met zorg, kan de zorg beter maken, maar kent ook gevaren. "Geen tomaten op doktersrecept", aldus Norbert Hoogers, divisievoorzitter Zilveren Kruis. "Het is niet goed het dagelijkse leven te medicaliseren. De vraag is hoe zorgen we dat leefstijlkeuzes in het domein van het dagelijks leven blijven en niet in het domein van de zorg belanden." Hoogers deed zijn uitspraken tijdens het congres Health, Food & Technology dat op 15 juni in Zeist werd gehouden.

Lees het volledige congresverslag op skipr.nl

Bron: Skipr, Zog en voeding combineren is geen 'tomaat op doktersrecept', door Philip van de Poel, 19 juni 2017.


Via onderstaande knop kunt u zich veilig, eenvoudig en snel inschrijven voor dit congres. Verzeker u van deelname door op de onderstaande button te klikken.

 

Leg uw deelname vast!
Congres Health, Food & Technology

Download de Brochure

Voor een compleet overzicht van het programma raden wij u aan om de brochure te downloaden. Congres Health, Food & Technology start op 30 mei 2018 in Congrescentrum Achmea Zeist!

Congres Health, Food & Technology

Heeft u vragen? Neem voor meer informatie contact op met:

Inlogcode: