Congres Health, Food & Technology

  • Met veel innovaties, business kansen en co-creatie
  • Hoor de huidige mogelijkheden en nieuwste ontwikkelingen
  • Met diverse Gamechangers, Koplopers en cases uit de praktijk!

Aanmelden

Gezonder en vitaler leven

  • Congres
  • 1 december 2022
  • Jaarbeurs Utrecht - Mediaplaza
  • ,- (excl. btw)
  • Contact

De toekomst van Food & Technology

5e editie: 1 december 2022 in Jaarbeurs Utrecht


Dat gepersonaliseerde voeding en een gezonde levensstijl de druk op de zorg kunnen verlagen en gezonde jaren opleveren is aangetoond; maar hoe kunnen we een daadwerkelijke gedragsverandering in gang zetten? Hoe kunnen we met food & technology gaan versnellen en opschalen? En wat zijn de huidige mogelijkheden en nieuwste ontwikkelingen?

Op 1 december wordt kennis & ervaring gedeeld en hoor je Gamechangers, Koplopers en cases uit de praktijk!

Aanmelden

Met o.a. de volgende topsprekers:

Prof. dr Régine PM Steegers-Theunissen,
Hoogleraar Periconceptie-Epidemiologie, Erasmus MC
 

Dr. Guido Camps
Onderzoeker AI & Data Science in Nutrition bij Wageningen University & Research en OnePlanet Research center

Robert Jan Koens
Manager Foodcoach, Jumbo Supermarkten 

 

Bekijke alle sprekers

Innovatie, kansen en co-creatie

Op het Health Food & Technology congres ontmoeten bedrijven, overheden, zorginstellingen en kennisinstituten elkaar om te komen tot innovaties, business kansen en co-creatie. Van koplopers hoor je wat de laatste (technologische) ontwikkelingen & inzichten zijn en ga je samen met andere stakeholders in gesprek.

Naar het programma

Hoor én ontmoet de changemakers en koplopers op gebied van:

  • (datadriven) Personalised Nutrition
  • Data, Technology & Innovatie
  • Publiek-Private samenwerking
  • Business Modellen in voeding & gezondheid
  • Preventie & Duurzame gedragsverandering

Van de makers van: 

Programma Health Food & Technology 2022

Download de brochure

 

09:00 – 09:30

Ontvangst met koffie en thee

09:30 – 09:35

OPENING DOOR DE DAGVOORZITTER

Maaike de Vries

Gezondheidswetenschapper


09:30 – 09:50

INTRODUCTIE

  • De ambitie dat leefstijl de zorg overneemt in plaats van andersom om de zorg bemensbaar te houden
  • Gezondheid als een totaalplaatje van lichaam, geest, omgeving, behoeften en relaties.
  • De visie op gezonde voeding en stapsgewijze gedragsverandering van Zilveren Kruis 
  • De gewenste inzet en brede samenwerking op preventie in Health, Food & Technology

Jeroen Kemperman

Senior Manager Strategy & Business Development, Zilveren Kruis


09:50 – 10:15

Samenwerking uit de Praktijk:

HET INSTITUTE 4 PREVENTIVE HEALTH (I4PH) VAN DE ALLIANTIE TU/E, WUR, UU EN UMCU

Om een gezonde leefstijl effectief te bevorderen, is brede samenwerking op vele terreinen essentieel. Het Institute 4 Preventive Health (i4PH) stimuleert samenwerking op het gebied van preventieonderzoek en -onderwijs. Het UMC Utrecht richt zich, naast de patiëntenzorg, ook op samenwerking in de regio om ziekte te voorkomen en gezondheid te bevorderen. Martine van der Mast (i4PH) en Lilian van der Ven (UMC Utrecht) delen hun ervaringen met en visie op succesvol samenwerken aan preventie en een gezondere leefstijl.

Martine van der Mast

Programma Director Institute 4 Preventive Health of the Alliance between TU/e, WUR, UU and UMCU


Lilian van der Ven

Preventiecoördinator, UMC Utrecht


10:15 – 10:40

Keynote speech

DE ONTWIKKELING EN IMPLEMENTATIE VAN LEEFSTIJLZORGPADEN

De ontwikkeling en implementatie van leefstijlzorgpaden vanaf de vroege levensloop voor een duurzame gezondheidszorg.

Prof. dr Régine PM Steegers-Theunissen

Hoogleraar Periconceptie-Epidemiologie, Erasmus MC


10:40 – 11:10

Panelgesprek

“PERSONALISED NUTRITION”

Gesprek geleid door Nard Clabbers, Chief Science Officer, Happ met:

Jovanka Vis

Voedingscentrum


Saskia Timmer

Directeur, tBureau


Marian de van der Schueren

Professor of Nutrition, Dietetics and Lifestyle, WUR


Nard Clabbers

Chief Science Officer, Happ


Dr. Femke Hoevenaars

Senior Scientist nutritional physiology & metabolism, TNO


11:10 – 11:40

HEALTHY BREAK

11:40 – 12:15

BREAK-OUT SESSIES

De break-out sessies worden 1 keer gehouden en gegeven in een kleinere setting waarbij er ruimte is om vragen te stellen en het publiek betrokken kan worden

  1. Workshop Design Based Research: Opleiden van veranderaars in Food & Health
    Marjan de Boer, Programme leader Masterprogramme Food Systems Innovation & 
    Eva Lems, Onderzoeker, Aeres Hogeschool Almere 

     


     

  2. “More power and lowering the mountain slope”
    The Foodcoach story of Team Jumbo Visma
    Robert Jan Koens – Directeur Foodcoach,Team Jumbo Visma


     

  3. Acht uitdagingen voor de wetenschap van voedingsgedrag en -perceptie.
    Duurzaamheid en gezondheid zijn twee van de meest in het oog springende problemen voor de toekomst, die een duidelijke link met voeding hebben. Aanpassingen van het voedselsysteem zal belangrijk kunnen bijdragen aan de oplossing van deze problemen. Het is dan wel nodig dat de nodige vernieuwingen worden omarmd door consumenten. De consument blijkt niet altijd van zins vernieuwing op de voedselmarkt en innovaties in voedseltechnologie zonder meer te accepteren. Ook staat de consument niet altijd centraal in onderzoek naar deze vernieuwing, de technologie lijkt vaak op de voorgrond te staan. Wanneer het consumentengedrag wel een centrale plaats in onderzoek inneemt, is het vaak nog maar de vraag of dit in voldoende mate leidt tot een succesvolle invoering van de veranderingen.
    Garmt Dijksterhuis, Psychological Scientist Expertise Leader, WUR 

12:15 – 12:45

BREAK-OUT SESSIES

De break-out sessies worden 1 keer gehouden en gegeven in een kleinere setting waarbij er ruimte is om vragen te stellen en het publiek betrokken kan worden

  1. Gezondheidsongelijkheid: een gegeven of te veranderen
    Valentijn Visch gaat aan de hand van discussie stellingen rond het thema ‘Gezondheidsongelijkheid: een gegeven of te veranderen?’ in gesprek
    Dr. Valentijn Visch, Technische Universiteit Delft (faculty of design)


     

  2. Voed je Beter - gepersonaliseerd voedingsadvies op de polikliniek Cardiologie
    Voedingsadvies is veelal onderbelicht en geen onderdeel van de behandeling of van zelfmanagement. Het is belangrijk om in de spreekkamer voeding en leefstijl te agenderen, welke tools kunnen worden ingezet en hoe helpen die bij doorverwijzen. De online tool Eetscore wordt in Ziekenhuis Gelderse Vallei ingezet, zowel in e-zorg als in de VoedjeBeter-projecten. Hoe bevordert dit zelfmanagement en hoe sluit dit aan op voedingszorgbehoefte van patiënten? 
    Tessa de Smit, diëtist Ziekenhuis Gelderse Vallei, praktijkonderzoeker Alliantie Voeding in de Zorg
    Tom van Loenhout, cardioloog en voorzitter Alliantie Voeding in de Zorg


     

  3. Gepersonaliseerde voeding in de zorg met een app
    We nemen je mee in de reis van de patiënt door middel van een aantal persona's:
    •    De Ondervoede Patiënt
    •    De Duitse Patiënt
    •    De Thuiszorg Patiënt
    Cor Oldenkamp, Consultant FoodCare, Nexus
    Leendert van Kempen, Product Manager FoodCare, Nexus
    Martin Koch, Account Manager, Nexus

     

12:45 – 13:45

HEALTHY LUNCH

13:45 – 14:15

BETERE EETKEUZES MET VOLLEDIG GEPERSONALISEERDE MAALTIJDINSPIRATIE

Elke voedingskeuze heeft impact op de persoonlijke gezondheid en die van de planeet. Verdify kondigt in deze sessie een compleet nieuw concept aan dat binnenkort miljoenen mensen in staat stelt en aanmoedigt om betere eetkeuzes te maken.

Jochem Bossenbroek

CEO & Founder, Verdify


14:15 – 14:55

BREAK OUT SESSIES

De break-out sessies worden 1 keer gehouden en gegeven in een kleinere setting waarbij er ruimte is om vragen te stellen en het publiek betrokken kan worden.

  1. Het Jaar van mijn Hartoperatie. Het juiste moment voor een gezonde leefstijl
    - Digitale prehabilitatie in de Hartchirurgie
    - Hoge prevalentie van behandelbare risicofactoren (roken, overgewicht, etc.)
    - Hoe bereiken we de meest kwetsbare patiënten?
    Bart Scheenstra, Cardioloog MUMC+ Zorgpadcoördinator Hartchirurgie
  2. Meten wat we eten: Nieuwste technolgoie op het gebied van meten van inname en consumptie-gedrag.
    Dr. Guido Camps, onderzoeker AI & Data Science in Nutrition bij WUR en OnePlanet Research center 

14:55 – 15:25

BREAK OUT SESSIES

De break-out sessies worden 1 keer gehouden en gegeven in een kleinere setting waarbij er ruimte is om vragen te stellen en het publiek betrokken kan worden.

  1. Waarom de werkomgeving een vruchtbare bodem is voor gedragsverandering en verbetering van de leefstijl en gezondheid
    Voeding heeft de grootste impact op onze gezondheid. Het verbeteren van onze leefstijl hangt sterk samen met bewustzijn, kennis en vaardigheden op dit vlak en het vermogen om het eigen gedrag aan te passen. Inzicht in hoe gedragsverandering werkt en aansluiten op de persoonlijke voorkeuren zijn doorslaggevend of een verandering slaagt. De werkomgeving is heel vruchtbaar voor het bevorderen van een gezondere leefstijl mits dit verstandig wordt ondersteund door de werkgever. De opbrengst is groot voor zowel werknemer (gezondheid en energie) als werkgever (productiviteit en inzetbaarheid) en de business case is sterk.
    Luuk Simons, Oprichter, Health Coach Program
  2. Persoonlijk leefstijl advies en het belang van gedragsverandering
    Het verstrekken van een gezondheidsadvies op basis van persoonlijke gezondheids- en leefstijl data is een eerste stap om mensen op weg te helpen richting een gezondheidsbestemming. Het belang van coachende ondersteuning blijkt tijdens deze reis een cruciaal onderdeel om dit te realiseren want onderweg zijn er veel ineffectieve prikkels die de koers zouden kunnen wijzigen.  
    Femke Hoevenaars, Senior Scientist nutritional physiology & metabolism, TNO
    Pepijn van Empelen, Senior Researcher behavior change,TNO 

     

15:25 – 15:55

HEALTHY BREAK

15:55 – 16:20

Keynote speech

EFFECTIEVE GEPERSONALISEERDE VOEDING IN DE GEZONDHEIDZORG DOOR TECHNOLOGIE

Eric van Kooten

Director Sales and Marketing, Nexus Nederland


16:20 – 16:45

Keynote speech

DESIGNING TECHNOLOGY ENABLED LIFESTYLE PROGRAMS FOR CARDIAC REHABILITATION

There are physical, mental and environmental barriers to healthy-lifestyle participation despite its positive influence on chronic disease management. In this speech, I would like to discuss how a recent developed technological platform for the measurement, monitoring and interventions of lifestyle behaviors of cardiovascular patients addresses these barriers.

Lu Yuan

Associate Professor in Systemic Change, department of Industrial Design (ID), Eindhoven University of Technology


16:45 – 17:00

WRAP UP

Maaike de Vries

Dagvoorzitter / Gezondheidswetenschapper


17:00 – 18:00

HEALTHY BORREL & BITES

Dagvoorzitter

img-Maaike de Vries
Maaike de Vries

Gezondheidswetenschapper

Sprekers:

img-Jovanka Vis
Jovanka Vis

Voedingscentrum

img-Marjan de Boer
Marjan de Boer

Programme leader Masterprogramme Food Systems Innovation

img-Eva Lems
Eva Lems

Onderzoeker, Aeres Hogeschool Almere

img-Jeroen Kemperman
Jeroen Kemperman

Senior manager Strategy & Business Development Zilveren Kruis

📢 De visie op gezonde voeding en stapsgewijze gedragsverandering van Zilveren Kruis

img-Dr. Valentijn Visch
Dr. Valentijn Visch

Technische Universiteit Delft (faculty of design)

img-Robert Jan Koens
Robert Jan Koens

Directeur Foodcoach,Team Jumbo Visma

img-Dr. Guido Camps
Dr. Guido Camps

Onderzoeker AI & Data Science in Nutrition bij WUR en OnePlanet Research center

img-Martine van der Mast
Martine van der Mast

Programma Director Institute 4 Preventive Health of the Alliance between TU/e, WUR, UU and UMCU

img-Nard Clabbers
Nard Clabbers

Lead Foodvalley Position Paper Personalised Nutrition en Chief Science Officer, Happ

img-Garmt Dijksterhuis
Garmt Dijksterhuis

Senior Scientist ‘Food Consumer Behaviour and Perception’, Wageningen Food and Biobased Research en Wageningen University & Research

img-Saskia Timmer
Saskia Timmer

Directeur, tBureau

img-Marian de van der Schueren
Marian de van der Schueren

Professor of Nutrition, Dietetics and Lifestyle, WUR

img-Lu Yuan
Lu Yuan

Associate Professor in Systemic Change, department of Industrial Design (ID), Eindhoven University of Technology

img-Luuk Simons,
Luuk Simons,

Oprichter, Health Coach Programma

img-Prof. dr Régine PM Steegers-Theunissen
Prof. dr Régine PM Steegers-Theunissen

Hoogleraar Periconceptie-Epidemiologie, Erasmus MC

img-Lilian van der Ven
Lilian van der Ven

Preventiecoördinator, UMC Utrecht

img-Bart Scheenstra
Bart Scheenstra

Cardioloog MUMC+ Zorgpadcoördinator Hartchirurgie

img-Tessa de Smit
Tessa de Smit

Diëtist Ziekenhuis Gelderse Vallei, praktijkonderzoeker Alliantie Voeding in de Zorg

img-Tom van Loenhout
Tom van Loenhout

Cardioloog en voorzitter Alliantie Voeding in de Zorg

img-Jochem Bossenbroek
Jochem Bossenbroek

CEO & Founder, Verdify

img-Dr. Femke Hoevenaars
Dr. Femke Hoevenaars

Senior Scientist nutritional physiology & metabolism, TNO

img-Eric van Kooten
Eric van Kooten

Director Sales and Marketing, Nexus Nederland

img-Pepijn van Empelen
Pepijn van Empelen

Senior Researcher behavior change,TNO

img-Cor Oldenkamp
Cor Oldenkamp

Consultant FoodCare, Nexus

img-Leendert van Kempen
Leendert van Kempen

Product Manager FoodCare, Nexus

img-Martin Koch
Martin Koch

Account Manager, Nexus

Wie ontmoet je?

Het Health, Food, Technology congres is speciaal ontwikkeld voor diegene die wilt bijdragen aan gezondheid, voeding, technologie en zorg, waaronder:
 
  • Rijk, provincies, gemeenten
  • Ziekenhuizen, zorginstellingen
  • Onderwijs en wetenschap
  • ICT en technologie bedrijven
  • Adviesbureaus
  • Voedingsorganisaties: producenten, retail
  • Gezondheidsorganisaties
  • Farmaceutische organisaties
  • Verzekeraars

Algemene Informatie

 

Datum: 1 december 2022
Tijd: 09.00 - 17.00 uur

Locatie: 
Jaarbeurs Utrecht | MediaPlaza
Jaarbeursplein 6
Utrecht

 

Jouw investering

Ticket Ticketprijs Health Food & Technology
Congres € 399,-
Aanmelden

Opleiding op maat

Zou jij samen met jouw collega's één van onze opleidingen willen volgen, maar dan gericht op de eigen organisatie, situatie en wensen? Dan is Incompany zeker interessant! Samen stellen we een programma op en bepalen we datum/data, dagindeling(en) en locatie.

Waarom Incompany

  • De inhoud van deze opleiding wordt afgestemd op jullie organisatie en leerbehoeften
  • Ga met elkaar in gesprek (ook over lastige situaties)
  • De onderlinge betrokkenheid en motivatie stijgen aantoonbaar
  • Er is individuele benadering en ruimte voor persoonlijke vragen
  • Per opleiding wordt gezocht naar de best passende docent(en)
  • Het hele team is in één keer op hetzelfde kennisniveau
  • Planning van de cursus wanneer het jullie uitkomt
  • Mogelijk: individuele coaching on the job om doelen te complementeren

Vragen of meer informatie?

Lees meer over onze Incompany trainingen of neem vrijblijvend contact op met:

Guusje Verhoeven

Adviseur Incompany trainingen
E-mail: guusje.verhoeven@sbo.nl
Tel: +31 40 29 74 980

Download brochure

Onze privacy-policy

Partners:


Partner worden van Health Food & Technology?

Maak deel uit van dit unieke event met je organisatie

Wil je zelf ook aanwezig zijn dan kun je contact opnemen om vrijblijvend de mogelijkheden door te spreken. Er zijn diverse en opvallende profileringsmogelijkheden om je organisatie marketing, - communicatie,- en PR technisch te presenteren voorafgaande, en tijdens het congres Health Food & Technology. Je kun hierbij denken aan logovermeldingen, advertenties, aanbieden van het ontbijt, de lunch en borrel en andere eye-openers.

Contact

Om te sparren over je mogelijkheden, of voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Igor Dirkx
Business Leader Healthcare
M: 06-29524428

Via onderstaande knop kun je veilig, eenvoudig en snel inschrijven. Verzeker jezelf van deelname door op de onderstaande button te klikken.

 

Leg je deelname vast!
Veilig betalen

Persoonlijk advies nodig?

Wil je meer inhoudelijke informatie? 
Neem vrijblijvend contact op met mij.

040 - 297 27 40 nicole.vonk@sbo.nl

Productaanbod