Health, Food & Technology Event
3e editie | 11 december 2019 | WTC Rotterdam

Het platform waar de stakeholders rond gezondheid, voeding, zorg & IT samenkomen

 

 

Sta je tegenover vraagstukken die gaan over voeding, zorg, gezondheid en (zorg)technologie? Wil je weten hoe je kunt bijdragen aan een gezonde en vitale samenleving?

Tijdens het Health, Food & Technology congres hoor je alles over nieuwe (technologische) ontwikkelingen en kansen om voeding, zorg en gezondheid te verbinden. Het congres brengt innovators uit voeding, zorg en IT samen.

Het programma is sector overschrijdend zodat je leert en ervaart van de hele sector waaronder: gezondheidsorganisaties, zorginstellingen overheden en voedingsorganisaties. Je gaat deze dag naar huis met nieuwe inzichten, ideeën en waardevolle nieuwe contacten.

 

Download de brochure!

Sprekers 2019 zijn o.a.

Dr. Päivi Sillanaukee,

Permanent Secretary, Ministry of Social Affairs and Health, Finland

Piret Hirv,


Health Technology Division Manager at Tallinn Science Park Tehnopol

Charles Wijnker

Directeur Voeding, Gezondheidsbescherming en Preventie, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Cathy van Beek

Dagvoorzitter Health, Food & Technology Kwartiermaker Duurzame Zorg, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport & voormalig bestuurslid Radboud UMC

Bekijk alle sprekers

Key topics Health, Food & Technology congres zijn o.a.:

 

1. Duurzame gedragsverandering: 

 nudging, branding, bewustwording

2. Huidige en nieuwe technologieën:

apps, virtual reality, artificial intelligence, data

3. Voedingstrends en innovaties:

nieuwe voedingsconcepten, retailing, educatie

 


Volg ons op social media!

Wij houden je graag op de hoogte van de actuele ontwikkelingen rondom o.a. het Health, Food & Technology event. Kom in contact met je vakgenoten en deel je kennis en ervaring!

Praat mee onder #healthfoodtech of volg ons via @Gezondheidszorg.


Official Hosts:

 Van de makers van Mobile Healthcare 


 

Raad van Advies

Het programma is samengesteld in nauw overleg met experts uit de voeding, gezondheid en technologie sector (lees het blog).
De volgende adviesraadleden zijn hier o.a. bij betrokken:

  • Jettie Hoonhout, Senior Scientist, Philips
  • Floor Burgers, Adviseur Strategie en Business Development, Zilveren Kruis
  • Inge Mohede, Senior Medical Affairs Manager, Nutricia
  • Pjer Vriens, Policy Consultant eHealth, Gemeente Rotterdam
  • Fred Bergmans, Carezzo
  • Manon van den Berg, Theme leader nutrition, Dietician/researcher, Radboudumc
  • Laura M’Rabet, Business Development Life Sciences, Utrecht Science Park
  • Nard Clabbers, Senior Business Developer Personalized Nutrition & Health, TNO
  • Leonie Braskamp, Consultant, Purpose
  • Eva van der Want, Consultant, Purpose
  • Jan Pieter Meijering, Marketing Communications, i3b
  • Bram Kool, CEO, Sugarvita
  • Klaas de Jong, Account Manager, Nexus
  • Rudolf Scholte, Founder, Quantib
  • Judith van den Bosch, Owner, Pallas Health Research and Consultancy
  • Marije Vroom, CSR Manager, Vermaat Groep
  • Gerda Feunekes, Executive Director, Voedingscentrum
  • Karin de Jager, Senior Beleidsadviseur Gezondheidsbevordering, Gemeente Rotterdam

 


 

Contact

Meer informatie

Wil je meer informatie over het congres Health, Food & Technology?
Neem dan contact op met onze congresadviseur

Nicole Vonk
Tel: 040 – 2 972 740
E-mail: n.vonk@sbo.nl

Het programma is sector overschrijdend zodat je leert en ervaart van de hele sector waaronder: gezondheidsorganisaties, zorginstellingen overheden en voedingsorganisaties. Je gaat deze dag naar huis met nieuwe inzichten, ideeën en waardevolle nieuwe contacten.

Download

Voor een compleet overzicht van het programma raden je aan de brochure te downloaden

Download (PDF)

 

Programma Health, Food & Technology 2019

 

09.00
Ontvangst

09.30
Opening door de dagvoorzitters
Cathy van Beek, Kwartiermaker Duurzame Zorg, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport & voormalig bestuurslid Radboud UMC.
En welkom namens official host Gemeente Rotterdam

09.50
Keynote: Toekomstbeeld van voeding en gezondheid
  • Ambities en samenwerking in de sector
  • Het verschil maken in de samenleving

Charles Wijnker, Directeur Voeding, Gezondheidsbescherming en Preventie, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

10.15
Keynote: gezondheid, voeding & technology: de nieuwe gouden driehoek?
  • Gezondheid, voeding en zorginnovaties: de combinatie met technologie
  • Voorbeelden van impactvolle technologische innovaties
  • Hoe maken we gedragsverandering persoonlijk?

Lucien Engelen, CEO Transform.Health & Edge Fellow, Deloitte Center for the Edge

10.35
Healthy Break

Break out sessies
Meer break out sessies worden binnenkort bekendgemaakt


Ronde 1: 11.05 - 11.35

1. Het gezondheidsbeleid in Rotterdam
Gemeente Rotterdam
2. Digitale gedragsverandering
  • Hoe kunnen sociale netwerk interventies gezondheid en vitaliteit promoten?
  • Hoe bereik je de massa?
  • De rol van influencers, bloggers en overheden

3. Creatieve oplossingen voor het voorkomen van overgewicht
  • Gamification voor gezonde leefstijl
  • Healthy Story Telling
  • Eetgedrag monitoren met eHealth
  • Virtual agents helpen ouderen met gezond voedingspatroon
Simone de Graaf, Programmamanager van deze 4 projecten binnen het programma Create Health, ZonMW
Ronde 2: 11.35 - 12.05

1. Slimme innovaties en samenwerkingen in gezondheid
  • Samenwerken met de creatieve industrie en zorg aan impactvolle oplossingen
  • Blik van een financieringsinstituut op slimme innovaties zonder stijgende zorgkosten
Ronde 1: 11.05 - 11.35

1. Optimale voeding rondom ziekenhuisopname: hoe doen we dat?

  • De rol van voeding voor, tijdens en na de behandeling in het ziekenhuis
  • Wat geef je patiënten aan voeding mee voor en na een ziekenhuisbezoek
  • Secundaire preventie door middel van gezonde voeding
Manon van den Berg, Themaleider voeding/diëtist/wetenschappelijk onderzoeker, Radboud UMC en
Barend Heeren, Programa Manager, REshape Innovation Center, Radboud UMC

 


2. Gezondheidseffecten in kaart brengen met kunstmatige intelligentie

  • De ontdekkingstocht door 150.000 wetenschappelijke artikelen naar de gezondheidseffecten van voedingssupplementen
  • Wat zijn de effecten van voedingsmiddelen op gezondheid?
Joost Vos, Founder/Content Analytics Architect, TXT Insight
Henk van Essen, Chief Operations Officer, TXT Insight

 

Ronde 2: 11.35 - 12.05

1. Gezonder eten bij een chronische aandoening – signaleren, motiveren, activeren

  • In gesprek met patiënt over persoonlijke voedingsbehoefte
  • Learnings inzet Eetscore in het ziekenhuis, de eerste lijn en door de diëtist
  • Van succesvol implementatieproject naar bestendiging in e-health en Preventie Coalitie
Menrike Menkveld-Beukers, directeur Alliantie Voeding in de Zorg en Wageningen Universiteit
Anne Slotegraaf, projectleider Eetscore bij Alliantie Voeding in de Zorg en Wageningen Universiteit

 


2. Naar extra gezonde jaren door gezonde voeding en een vitale leefstijl

  • Hoe voorkomen letterlijk en figuurlijk beter dan genezen wordt
  • Samenwerken aan gezondheid in een breder ecosysteem dan verzekeren en zorg
  • Vertaling naar leefstijlprogramma’s en inbedding in financieringsmogelijkheden
Jeroen Kemperman, Senior Manager Strategy & Business Development, Zilveren Kruis

 

Ronde 1: 11.05 - 11.35

1. De transformatie van Retail

  • Hoe gaat retail zich ontwikkelen?
  • Wat betekent het veranderende consumentengedrag?
  • Nieuwe kansen binnen gezonde voeding

 

Ronde 2: 11.35 - 12.05

1. Consument van de toekomst

  • Wat betekent het voor de business als mensen meer gaan meten?
  • Hoe laat je mensen een advies volgen?
  • Hoe bepaal je de juiste data-strategie?

 

12.10
Keynote: eHealth: the Estonian way

  • Een blik op de toekomst van eHealth
  • Samenwerking met stakeholders
  • Lessons learned

Piret Hirv, Health Technology Division Manager at Tallinn Science Park Tehnopol

12.35
ASK ME ANYTHING: Een bijzonder preventieprogramma: resultaten en co-creatie

  • Een gericht beweegprogramma, voedingsvoorlichting en sociale ondersteuning voor kwetsbare ouderen
  • Krachten bundelen in preventie: samenwerking met partners
  • De resultaten: langer vitaal en zelfstandig wonen

Inge Mohede, Nutricia
Gemeente Rotterdam

13.00
Healthy Lunch

14.00
Keynote: Psychologie achter gezond gedrag

 

  • Gedragsverandering bereiken: hoe doen we dat?
  • Waar en wanneer moet de overheid ingrijpen? Waar leggen we de grens?
  • Bedrijven en consumenten zelf stappen laten zetten

Wendy van Lippevelde, Assistant Professor, Onderzoeksgroep Consumentengedrag, Onderzoekt de promotie van duurzame en gezonde voeding bij gezinnen, met aandacht voor kwetsbare groepen, Universiteit Gent

 


Ronde tafel sessies
Meer ronde tafelsessies sessies worden binnenkort bekendgemaakt


Ronde 1: 14.20 - 14.50
Ronde 2: 14.20 - 14.50

Bekijk alle tafelsessies


1: Nieuwe inzichten over gedragsverandering
  • De kijk van een gedragspsycholoog op gezond eten en bewegen
  • Het bereiken en binden van mensen aan een gezonde en vitale leefstijl
Johnny Buivenga, eigenaar, De Beweegreden
2. Samenwerken aan gezondheid en geluk
  • Gelukkig en gezond leven voor iedereen bereikbaar in 2030
  • Samenwerking met zorgprofessionals, onderzoekers, beleidsmakers, ontwerpers, ondernemers

3. Ervaringen en visie op gezonder eten van een start up
  • Een verantwoorde leefstijl met verantwoorde snacks
  • Samenwerking tussen influencers, retail, producenten en de rol van de overheid
  • Een toekomstvisie op gezond eten
Lean Schieving, Founder, The Leann
Ronde 1: 11.05 - 11.35

Optimale voeding rondom ziekenhuisopname: hoe doen we dat?

  • De rol van voeding voor, tijdens en na de behandeling in het ziekenhuis
  • Wat geef je patiënten aan voeding mee voor en na een ziekenhuisbezoek
  • Secundaire preventie door middel van gezonde voeding
Manon van den Berg, Themaleider voeding/diëtist/wetenschappelijk onderzoeker, Radboud UMC en
Barend Heeren, Programa Manager, REshape Innovation Center, Radboud UMC

 


Gezondheidseffecten meten met kunstmatige intelligentie

  • De ontdekkingstocht met 150.000+ ongestructureerde databronnen
  • Een correlatieanalyse tussen voedingspatronen en de gevolgen op gezondheid
  • Wat zijn de effecten van voedingsmiddelen op gezondheid?
Joost Vos, Founder/Content Analytics Architect, TXT Insight

 

15.35
Healthy Break


15.55
Keynote: Hoe kijkt retail naar duurzame gedragsverandering?

  • Visie en kijk van een supermarkt op gezondheid en voeding
  • Hoe verrijk je de online customer journey met gezondheid?
  • Toekomstige ontwikkelingen

Afgevaardigde Retail/voedingsproducent
16.15

Keynote: Zorgsysteem: wat kunnen we leren van Finland?

  • Nieuw paradigma: niet ziekte bekostigen, maar gezondheid
  • Een aanpak op preventie en leefstijl
  • De integratie van een nieuw financieringsstelsel

Dr. Päivi Sillanaukee, Permanent Secretary, Ministry of Social Affairs and Health, Finland

16.40
Healthy Snacks, Drinks & Networking

Dr. Päivi Sillanaukee,

Permanent Secretary, Ministry of Social Affairs and Health, Finland

Piret Hirv,


Health Technology Division Manager at Tallinn Science Park Tehnopol

Wendy van Lippevelde,

Senior researcher, Research groep Health Promotion, Public Health Department, Faculty of Medicine, Universiteit Gent

Charles Wijnker,

 
Directeur Voeding, Gezondheidsbescherming en Preventie, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

 


Gerda Feunekes


Directeur Voedingscentrum

Lees het interview met Gerda: Kennis en verleiding vergroten kans op gezond eetgedrag

Inge Mohede


Senior Medical Affairs Manager, Nutricia

Manon van den Berg

Dr. Manon van den Berg, Themaleider voeding/diëtist/wetenschappelijk onderzoeker, Radboudumc

Lucien Engelen


CEO Transform.Health & Edge Fellow, Deloitte Center for the Edge


Menrike Menkveld-Beukers

Directeur Alliantie Voeding in de Zorg en Wageningen Universiteit

Anne Slotegraaf


Projectleider Eetscore bij Alliantie Voeding in de Zorg en Wageningen Universiteit

Jeroen Kemperman


Senior Manager Strategy & Business Development, Zilveren Kruis

Johnny Buivenga


Eigenaar, De Beweegreden


Lean Schieving

Founder, The Leann

Joost Vos

Founder/Content Analytics Architect, TXT Insight

Henk van Essen

Chief Operations Officer, TXT Insight


Datum en locatie

11 december 2019

WTC Rotterdam
Beursplein 37
3011 AA Rotterdam
Routebeschrijving

 

Je investering

 

Zorginstellingen, gezondheidszorg, patiëntenverenigingen, onderwijs, wetenschap, overheid* €299,-*
Food fabrikanten, food service, consultants & adviseurs, farmaceuten, zorgverzekeraars, retail ICT-(toe)leveranciers € 699,-

Dit bedrag is inclusief koffie, thee, lunch en borrel na het congres.
Daarnaast ontvang je toegang tot een waardevolle digitale syllabus die je als naslagwerk kunt gebruiken

*Je inschrijving is pas definitief na goedkeuring door de organisatie. Wij controleren of je aan de gestelde criteria voldoet.

*Opdrachtgevers via partners betalen €99,-


Bestemd voor:

Het Health, Food & Technology congres is ontwikkeld voor iedereen die wilt bijdragen aan gezondheid, voeding, technologie en zorg, waaronder:

    • Rijk, provincies, gemeenten
    • Ziekenhuizen, zorginstellingen
    • Onderwijs en wetenschap
    • ICT en Technologie bedrijven
    • Adviesbureaus
    • Brancheorganisaties
    • Voedingsorganisaties, producenten, retail
    • Gezondheidsorganisaties
    • Farmaceutische organisaties
    • Verzekeraars

Een greep uit de aanwezigen in 2018:
Gemeente Utrecht ⚫︎ Gemeente Ede ⚫︎ Gemeente Helmond ⚫︎ HAS Den Bosch ⚫︎ Meander Medisch Centrum ⚫︎ Provincie Noord-Brabant ⚫︎ Rijnstate ziekenhuis ⚫︎ St. Anthonius Ziekenhuis ⚫︎ UMC Utrecht ⚫︎ Radboud UMC ⚫︎ VU Amsterdam ⚫︎ Wageningen Universiteit ⚫︎ Ziekenhuis Gelderse Vallei ⚫︎ Rabobank ⚫︎ Maastricht UMC ⚫︎ Achmea ⚫︎ Zilveren Kruis ⚫︎ Albron ⚫︎ TNO ⚫︎ Carezzo ⚫︎ Voedingscentrum | Philips


Tijdschema 

09.00 uur |Ontvangst

09.30 uur | Start programma

13.00 uur | Healthy lunch

17.00 uur | Borrel & healthy bites



Contact

Jessie Vossen
Programma Manager

Floor Jentjens
Sr. Project Coördinator

Igor Dirkx
Business Leader Healthcare
06 - 29 52 44 28

 


Contact

Meer informatie

Als congresadviseur maak ik deel uit van het ‘Health, Food & Technology’ team. Graag informeer ik je over het event of over de kortingsregeling wanneer je met meerdere collega’s het congres wilt bezoeken.

Heb je vragen, suggesties of interesse in deelname? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op, ik denk graag met je mee!

Nicole Vonk
Tel: 040 - 2 972 740
Email: n.vonk@sbo.nl




Official hosts 2019:

Partners 2019:


Partner worden van Health, Food & Technology 2019?

Maak deel uit van dit unieke event met je organisatie

Ontmoetingen en netwerken

De netwerkmarkt op Health Food and Technology Event is bij uitstek de plek om elkaar te ontmoeten. Ben je op zoek naar een oplossing of heb je expertise in huis die je wil delen? De netwerkmarkt biedt dé gelegenheid om kennis uit te wisselen en in een rustige en ontspannen setting je netwerk te vergroten. Dit event biedt een platform om deze hoogwaardige marktspecialisten te ontmoeten.

Ook deelnemen als partner?

Wil je zelf ook aanwezig zijn op de netwerkmarkt, dan kun je contact opnemen om vrijblijvend de mogelijkheden door te spreken. Naast aanwezigheid op de netwerkmarkt zijn er ook aanvullende en opvallende profileringsmogelijkheden om je organisatie marketing, - communicatie,- en PR technisch te presenteren voorafgaande, en tijdens het Health Food and Technology Event. Je kunt hierbij denken aan logovermeldingen, advertenties, aanbieden van het ontbijt, de lunch en borrel en andere eye-openers.

Contact

Om te sparren over je mogelijkheden, of voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Igor Dirkx
Business Leader Healthcare
T: 040-2974872 | M: 06-29524428


 

Via onderstaande knop kun je veilig, eenvoudig en snel inschrijven voor dit congres. Verzeker jezelf van deelname door op de onderstaande button te klikken.

 

Leg je deelname vast!
Congres Health, Food & Technology

Download de Brochure

Voor een compleet overzicht van het programma raden wij je aan om de brochure te downloaden. Ter informatie: Congres Health, Food & Technology start op 11 december 2019 in WTC Rotterdam!

Congres Health, Food & Technology

Heb je een vraag? Neem voor meer informatie contact op met:

  • Nicole Vonk
  • Per telefoon: 040–2972740
  • Via een e-mail: n.vonk@sbo.nl

Onze privacy-policy

Inlogcode:

Congres | 2019-12-11