Een volgende datum is nog niet bekend. Wanneer je interesse hebt neem dan contact via de chat of via email met de adviseur.
De toekomst van Food & Technology
5e editie: 1 december 2022 in Jaarbeurs Utrecht
Dat gepersonaliseerde voeding en een gezonde levensstijl de druk op de zorg kunnen verlagen en gezonde jaren opleveren is aangetoond; maar hoe kunnen we een daadwerkelijke gedragsverandering in gang zetten? Hoe kunnen we met food & technology gaan versnellen en opschalen? En wat zijn de huidige mogelijkheden en nieuwste ontwikkelingen?
Op 1 december wordt kennis & ervaring gedeeld en hoor je Gamechangers, Koplopers en cases uit de praktijk!
AanmeldenMet o.a. de volgende topsprekers:
Prof. dr Régine PM Steegers-Theunissen,
Hoogleraar Periconceptie-Epidemiologie, Erasmus MC
Dr. Guido Camps
Onderzoeker AI & Data Science in Nutrition bij Wageningen University & Research en OnePlanet Research center
Robert Jan Koens
Manager Foodcoach, Jumbo Supermarkten
Innovatie, kansen en co-creatie
Op het Health Food & Technology congres ontmoeten bedrijven, overheden, zorginstellingen en kennisinstituten elkaar om te komen tot innovaties, business kansen en co-creatie. Van koplopers hoor je wat de laatste (technologische) ontwikkelingen & inzichten zijn en ga je samen met andere stakeholders in gesprek.
Naar het programmaHoor én ontmoet de changemakers en koplopers op gebied van:
- (datadriven) Personalised Nutrition
- Data, Technology & Innovatie
- Publiek-Private samenwerking
- Business Modellen in voeding & gezondheid
- Preventie & Duurzame gedragsverandering

Programma Health Food & Technology 2022
09:00 – 09:30
Ontvangst met koffie en thee
09:30 – 09:35
OPENING DOOR DE DAGVOORZITTER

Maaike de Vries
Gezondheidswetenschapper
09:30 – 09:50
INTRODUCTIE
- De ambitie dat leefstijl de zorg overneemt in plaats van andersom om de zorg bemensbaar te houden
- Gezondheid als een totaalplaatje van lichaam, geest, omgeving, behoeften en relaties.
- De visie op gezonde voeding en stapsgewijze gedragsverandering van Zilveren Kruis
- De gewenste inzet en brede samenwerking op preventie in Health, Food & Technology

Jeroen Kemperman
Senior Manager Strategy & Business Development, Zilveren Kruis
09:50 – 10:15
Samenwerking uit de Praktijk:
HET INSTITUTE 4 PREVENTIVE HEALTH (I4PH) VAN DE ALLIANTIE TU/E, WUR, UU EN UMCU
Om een gezonde leefstijl effectief te bevorderen, is brede samenwerking op vele terreinen essentieel. Het Institute 4 Preventive Health (i4PH) stimuleert samenwerking op het gebied van preventieonderzoek en -onderwijs. Het UMC Utrecht richt zich, naast de patiëntenzorg, ook op samenwerking in de regio om ziekte te voorkomen en gezondheid te bevorderen. Martine van der Mast (i4PH) en Lilian van der Ven (UMC Utrecht) delen hun ervaringen met en visie op succesvol samenwerken aan preventie en een gezondere leefstijl.

Martine van der Mast
Programma Director Institute 4 Preventive Health of the Alliance between TU/e, WUR, UU and UMCU

Lilian van der Ven
Preventiecoördinator, UMC Utrecht
10:15 – 10:40
Keynote speech
DE ONTWIKKELING EN IMPLEMENTATIE VAN LEEFSTIJLZORGPADEN
De ontwikkeling en implementatie van leefstijlzorgpaden vanaf de vroege levensloop voor een duurzame gezondheidszorg.

Prof. dr Régine PM Steegers-Theunissen
Hoogleraar Periconceptie-Epidemiologie, Erasmus MC
10:40 – 11:10
Panelgesprek
“PERSONALISED NUTRITION”
Gesprek geleid door Nard Clabbers, Chief Science Officer, Happ met:

Jovanka Vis
Voedingscentrum

Saskia Timmer
Directeur, tBureau

Marian de van der Schueren
Professor of Nutrition, Dietetics and Lifestyle, WUR

Nard Clabbers
Chief Science Officer, Happ

Dr. Femke Hoevenaars
Senior Scientist nutritional physiology & metabolism, TNO
11:10 – 11:40
HEALTHY BREAK
11:40 – 12:15
BREAK-OUT SESSIES
De break-out sessies worden 1 keer gehouden en gegeven in een kleinere setting waarbij er ruimte is om vragen te stellen en het publiek betrokken kan worden
-
Workshop Design Based Research: Opleiden van veranderaars in Food & Health
Marjan de Boer, Programme leader Masterprogramme Food Systems Innovation &
Eva Lems, Onderzoeker, Aeres Hogeschool Almere
-
“More power and lowering the mountain slope”
The Foodcoach story of Team Jumbo Visma
Robert Jan Koens – Directeur Foodcoach,Team Jumbo Visma
-
Acht uitdagingen voor de wetenschap van voedingsgedrag en -perceptie.
Duurzaamheid en gezondheid zijn twee van de meest in het oog springende problemen voor de toekomst, die een duidelijke link met voeding hebben. Aanpassingen van het voedselsysteem zal belangrijk kunnen bijdragen aan de oplossing van deze problemen. Het is dan wel nodig dat de nodige vernieuwingen worden omarmd door consumenten. De consument blijkt niet altijd van zins vernieuwing op de voedselmarkt en innovaties in voedseltechnologie zonder meer te accepteren. Ook staat de consument niet altijd centraal in onderzoek naar deze vernieuwing, de technologie lijkt vaak op de voorgrond te staan. Wanneer het consumentengedrag wel een centrale plaats in onderzoek inneemt, is het vaak nog maar de vraag of dit in voldoende mate leidt tot een succesvolle invoering van de veranderingen.
Garmt Dijksterhuis, Psychological Scientist Expertise Leader, WUR
12:15 – 12:45
BREAK-OUT SESSIES
De break-out sessies worden 1 keer gehouden en gegeven in een kleinere setting waarbij er ruimte is om vragen te stellen en het publiek betrokken kan worden
-
Gezondheidsongelijkheid: een gegeven of te veranderen
Valentijn Visch gaat aan de hand van discussie stellingen rond het thema ‘Gezondheidsongelijkheid: een gegeven of te veranderen?’ in gesprek
Dr. Valentijn Visch, Technische Universiteit Delft (faculty of design)
-
Voed je Beter - gepersonaliseerd voedingsadvies op de polikliniek Cardiologie
Voedingsadvies is veelal onderbelicht en geen onderdeel van de behandeling of van zelfmanagement. Het is belangrijk om in de spreekkamer voeding en leefstijl te agenderen, welke tools kunnen worden ingezet en hoe helpen die bij doorverwijzen. De online tool Eetscore wordt in Ziekenhuis Gelderse Vallei ingezet, zowel in e-zorg als in de VoedjeBeter-projecten. Hoe bevordert dit zelfmanagement en hoe sluit dit aan op voedingszorgbehoefte van patiënten?
Tessa de Smit, diëtist Ziekenhuis Gelderse Vallei, praktijkonderzoeker Alliantie Voeding in de Zorg
Tom van Loenhout, cardioloog en voorzitter Alliantie Voeding in de Zorg
-
Gepersonaliseerde voeding in de zorg met een app
We nemen je mee in de reis van de patiënt door middel van een aantal persona's:
• De Ondervoede Patiënt
• De Duitse Patiënt
• De Thuiszorg Patiënt
Cor Oldenkamp, Consultant FoodCare, Nexus
Leendert van Kempen, Product Manager FoodCare, Nexus
Martin Koch, Account Manager, Nexus
12:45 – 13:45
HEALTHY LUNCH
13:45 – 14:15
BETERE EETKEUZES MET VOLLEDIG GEPERSONALISEERDE MAALTIJDINSPIRATIE
Elke voedingskeuze heeft impact op de persoonlijke gezondheid en die van de planeet. Verdify kondigt in deze sessie een compleet nieuw concept aan dat binnenkort miljoenen mensen in staat stelt en aanmoedigt om betere eetkeuzes te maken.

Jochem Bossenbroek
CEO & Founder, Verdify
14:15 – 14:55
BREAK OUT SESSIES
De break-out sessies worden 1 keer gehouden en gegeven in een kleinere setting waarbij er ruimte is om vragen te stellen en het publiek betrokken kan worden.
- Het Jaar van mijn Hartoperatie. Het juiste moment voor een gezonde leefstijl
- Digitale prehabilitatie in de Hartchirurgie
- Hoge prevalentie van behandelbare risicofactoren (roken, overgewicht, etc.)
- Hoe bereiken we de meest kwetsbare patiënten?
Bart Scheenstra, Cardioloog MUMC+ Zorgpadcoördinator Hartchirurgie - Meten wat we eten: Nieuwste technolgoie op het gebied van meten van inname en consumptie-gedrag.
Dr. Guido Camps, onderzoeker AI & Data Science in Nutrition bij WUR en OnePlanet Research center
14:55 – 15:25
BREAK OUT SESSIES
De break-out sessies worden 1 keer gehouden en gegeven in een kleinere setting waarbij er ruimte is om vragen te stellen en het publiek betrokken kan worden.
- Waarom de werkomgeving een vruchtbare bodem is voor gedragsverandering en verbetering van de leefstijl en gezondheid
Voeding heeft de grootste impact op onze gezondheid. Het verbeteren van onze leefstijl hangt sterk samen met bewustzijn, kennis en vaardigheden op dit vlak en het vermogen om het eigen gedrag aan te passen. Inzicht in hoe gedragsverandering werkt en aansluiten op de persoonlijke voorkeuren zijn doorslaggevend of een verandering slaagt. De werkomgeving is heel vruchtbaar voor het bevorderen van een gezondere leefstijl mits dit verstandig wordt ondersteund door de werkgever. De opbrengst is groot voor zowel werknemer (gezondheid en energie) als werkgever (productiviteit en inzetbaarheid) en de business case is sterk.
Luuk Simons, Oprichter, Health Coach Program -
Persoonlijk leefstijl advies en het belang van gedragsverandering
Het verstrekken van een gezondheidsadvies op basis van persoonlijke gezondheids- en leefstijl data is een eerste stap om mensen op weg te helpen richting een gezondheidsbestemming. Het belang van coachende ondersteuning blijkt tijdens deze reis een cruciaal onderdeel om dit te realiseren want onderweg zijn er veel ineffectieve prikkels die de koers zouden kunnen wijzigen.
Femke Hoevenaars, Senior Scientist nutritional physiology & metabolism, TNO
Pepijn van Empelen, Senior Researcher behavior change,TNO
15:25 – 15:55
HEALTHY BREAK
15:55 – 16:20
Keynote speech
EFFECTIEVE GEPERSONALISEERDE VOEDING IN DE GEZONDHEIDZORG DOOR TECHNOLOGIE

Eric van Kooten
Director Sales and Marketing, Nexus Nederland
16:20 – 16:45
Keynote speech
DESIGNING TECHNOLOGY ENABLED LIFESTYLE PROGRAMS FOR CARDIAC REHABILITATION
There are physical, mental and environmental barriers to healthy-lifestyle participation despite its positive influence on chronic disease management. In this speech, I would like to discuss how a recent developed technological platform for the measurement, monitoring and interventions of lifestyle behaviors of cardiovascular patients addresses these barriers.

Lu Yuan
Associate Professor in Systemic Change, department of Industrial Design (ID), Eindhoven University of Technology
16:45 – 17:00
WRAP UP

Maaike de Vries
Dagvoorzitter / Gezondheidswetenschapper
17:00 – 18:00
HEALTHY BORREL & BITES
Wie ontmoet je?
- Rijk, provincies, gemeenten
- Ziekenhuizen, zorginstellingen
- Onderwijs en wetenschap
- ICT en technologie bedrijven
- Adviesbureaus
- Voedingsorganisaties: producenten, retail
- Gezondheidsorganisaties
- Farmaceutische organisaties
- Verzekeraars
Algemene Informatie
Datum: 1 december 2022
Tijd: 09.00 - 17.00 uur
Locatie:
Jaarbeurs Utrecht | MediaPlaza
Jaarbeursplein 6
Utrecht
Jouw investering
Ticket | Ticketprijs Health Food & Technology |
---|---|
Congres | € 399,- |
Opleiding op maat
Zou jij samen met jouw collega's één van onze opleidingen willen volgen, maar dan gericht op de eigen organisatie, situatie en wensen? Dan is Incompany zeker interessant! Samen stellen we een programma op en bepalen we datum/data, dagindeling(en) en locatie.
Waarom Incompany
- De inhoud van deze opleiding wordt afgestemd op jullie organisatie en leerbehoeften
- Ga met elkaar in gesprek (ook over lastige situaties)
- De onderlinge betrokkenheid en motivatie stijgen aantoonbaar
- Er is individuele benadering en ruimte voor persoonlijke vragen
- Per opleiding wordt gezocht naar de best passende docent(en)
- Het hele team is in één keer op hetzelfde kennisniveau
- Planning van de cursus wanneer het jullie uitkomt
- Mogelijk: individuele coaching on the job om doelen te complementeren
Vragen of meer informatie?
Lees meer over onze Incompany trainingen of neem vrijblijvend contact op met:

Guusje Verhoeven
Adviseur Incompany trainingen
E-mail:
guusje.verhoeven@sbo.nl
Tel:
+31 40 29 74 980
Vul hier het wachtwoord in wat je per mail hebt ontvangen.
Partners:
Partner worden van Health Food & Technology?
Maak deel uit van dit unieke event met je organisatie
Wil je zelf ook aanwezig zijn dan kun je contact opnemen om vrijblijvend de mogelijkheden door te spreken. Er zijn diverse en opvallende profileringsmogelijkheden om je organisatie marketing, - communicatie,- en PR technisch te presenteren voorafgaande, en tijdens het congres Health Food & Technology. Je kun hierbij denken aan logovermeldingen, advertenties, aanbieden van het ontbijt, de lunch en borrel en andere eye-openers.
Contact
Om te sparren over je mogelijkheden, of voor meer informatie kun je contact opnemen met:
Igor Dirkx
Business Leader Healthcare
M: 06-29524428
Houd mij op de hoogte
Inschrijven is (nog) niet mogelijk. Via onderstaand formulier houden we je graag op de hoogte.

Persoonlijk advies nodig?
Wil je meer inhoudelijke informatie?
Neem vrijblijvend contact op met mij.