Next Higher Education

13 december 2018 | Jaarbeurs Beatrixgebouw Utrecht

De Onderwijsvragen van Morgen


vraagtekenblauw

 

Wat betekent flexibilisering voor het HO?

vraagtekengroen

 

Hoe komt gepersonaliseerd onderwijs tegemoet aan de behoefte van de student?

vraagtekenoranje

 

Op welke manier wordt innovatief en leerwegonafhankelijk toetsen geïmplementeerd in het HO?

vraagtekenrood

 

Welke technologische vernieuwingen spelen een rol in de bovenstaande vragen?

Waarom je dit congres niet mag missen!

 

Wat is er nodig in het Hoger Onderwijs om de student voor te bereiden op de snel veranderende en complexe wereld waarin je terecht komen?

  • Ontdek op dit congres op welke manieren verschillende Hogescholen en Universiteiten in Nederland en op de wereld omgaan met De Onderwijsvragen anno 2018
  • Laat je inspireren door de changemakers in vernieuwend, flexibel en persoonlijk onderwijs
  • Op deze dag kun je kiezen uit verschillende vormen van workshops zoals greenrooms, ronde tafels of een verdiepende workshop over creativiteit en leiderschap

Meld je nu aan!


Laat je inspireren:

 

Cees van der Vleuten

Professor of Education at Maastricht University

Marjolein de Jong

YoungInspiration

Peter Merry

Chief Innovation Officer at Ubiquity University


Bekijk alle sprekers


Heb je vragen?

Wil je meer weten over het congres, het programma en het aanmeldproces? Of wil je juist meewerken aan het programma? Neem dan contact op met onze congresadviseur of programmamanager.


Wendy Bekkers

Congresadviseur

w.bekkers@sbo.nl

📞040 - 297 27 60

Marit Spek

Programmamanager

m.spek@sbo.nl


Take the Next Step! Een congres over de onderwijsvragen van morgen. Hieronder vind je een uiteenzetting van de indeling van de dag. Voor meer informatie over de sprekers klik hier.

Het programma is ingedeeld in vier kleuren, elke kleur correspondeert met een van de centrale onderwijsvragen. 


08.45

Inloop en registratie

Ophalen badge met info dagprogramma


09.15

Opening door de dagvoorzitter Anna Heijker

Anna Heijker heeft meer dan tien jaar ervaring als dagvoorzitter en gespreksleider. Anna leidt wekelijks bijeenkomsten, strategische sessies en brainstorms voor het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs. Ze is scherp en zakelijk, op een toegankelijke manier.


Keynotes

Laat u inspireren door presentaties van internationale en Nederlandse sprekers en wees co-creator door vragen te stellen via uw smartphone.

10.00

Innovatief toetsen

Cees van der Vleuten, professor at Maastricht University


11.30

The future of education: personalized. Modular. Stackable.

Peter Merry, Chief Innovation Officer at Ubiquity University12.15

Greenroom sessie

Kies 1 van de greenrooms en ga ‘backstage’ in gesprek met de keynote. Deze sessie wordt verzorgt in samenwerking met een praktijkspreker. Hoe breng je de visionaire ideeën in de praktijk?


The future of education: personalized. Modular. Stackable.
Cees van der Vleuten, professor at Maastricht University
Harold Bok , Assistant professor, Utrecht University

The future of education: personalized. Modular. Stackable.
Peter Merry, Chief Innovation Officer at Ubiquity University
Jeroen Bos, bouwer jaarprogramma Bildung Academie


13.00

Lunch


14.00

Maak je keuze uit stroming A of stroming B

Stroming A: 5 ronde tafels

In twee interactieve sessies van 35 minuten ga je de diepte in samen met een praktijkdeskundigen. Na een korte introductie heb je de kans om de spreker al je vragen voor te leggen.

Inspectie over de pilots flexibilisering

Erik Martijnse, Directeur Hoger Onderwijs Inspectie


Experiment flexstuderen Hogeschool Windesheim

Henk Hagoort, Voorzitter College van Bestuur, Hogeschool Windesheim


Stroming B: 3 workshops

Een interactieve sessie van 90 minuten waarin je uitgedaagd wordt om out of the box na te denken over de onderwijsvragen van morgen.


Betrek de student bij het onderwijs

Marjolein de Jong, Jongerenspecialist & Founder van Young Inspiration


15.40

Inspirerende afsluiting met Nicolien Sauerbreij

Professioneel snowboardster, Olympisch kampioen, sportmasseur, motiverende spreker en ambassadeur van de Nederlandse skivereniging


Onze dagvoorzitter:

Anna Heijker

Dagvoorzitter

Biografie

Anna Heijker heeft meer dan tien jaar ervaring als dagvoorzitter en gespreksleider. Anna leidt wekelijks bijeenkomsten, strategische sessies en brainstorms voor het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs. Ze is scherp en zakelijk, op een toegankelijke manier. Opdrachtgevers waarderen Anna’s gestructureerde manier van werken, energie en enthousiasme. Anna denkt vooraf graag mee over een zo effectief en interessant mogelijk programma en heeft een groot scala aan werkvormen in haar pakket. Anna bereidt zich altijd goed voor en dit zorgt ervoor dat zij tijdens de bijeenkomst zelf snel kan schakelen. Met Anna bent u verzekerd van nuttige interactie en een goede sfeer. Al vroeg in haar carrière is Anna naar het buitenland gegaan en dit heeft ervoor gezorgd dat ze zich snel kon ontwikkelen. Zo presenteerde ze in de vier jaar dat zij in Boekarest woonde diners met 150 C-level executives uit het Nederlandse bedrijfsleven, pitchevenementen en zakelijke seminars over uiteenlopende onderwerpen zoals macro-economische perspectieven tot employee engagement. Anna is veelzijdig en kan ingezet worden voor zowel Engels- als Nederlandstalige opdrachten. Anna heeft een master Nederlands (cum laude). Tijdens haar studie heeft ze wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het geven en krijgen van feedback na presentaties. Deze kennis, en haar podiumervaring, komt goed van pas wanneer Anna professionals en ondernemers traint en coacht in het creëren van een sterke boodschap en hoe je deze met impact presenteert.

Cees van der Vleuten

Professor of Education at Maastricht University

Biografie

Prof. Dr. C.P.M. van der Vleuten studeerde psychologie aan de Universiteit van Tilburg. Sinds 1982 werkt hij aan de Universiteit Maastricht, sinds 1996 als hoogleraar in de onderwijskunde. In 2005 werd hij wetenschappelijk directeur van de Graduate School of Health Professions Education (www.maastrichtuniversity.nl/she). Zijn specialisatie is toetsing van professionele competenties, maar is breed betrokken bij onderzoek en ontwikkeling dat vooral gericht is op leren in het gezondheidszorgdomein. Hij heeft uitgebreid gepubliceerd, diverse prijzen verkregen voor de kwaliteit van zijn werk, inclusief diverse loopbaanprijzen, een koninklijke onderscheiding (in 2010) en de Karolinska prijs voor Research in Medical Education (in 2012). Hij is een mentor van veel onderzoekers, zowel nu als in het verleden. Een volledig curriculum vitae is te vinden op: www.ceesvandervleuten.com

Harold Bok

Ass. Professor Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht

Biografie

Harold Bok (PhD/DVM) is in 2005 afgestudeerd als dierenarts aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Momenteel is hij werkzaam als universitair docent binnen de leerstoel Kwaliteitsbevordering Diergeneeskundig Onderwijs. In 2014 is hij gepromoveerd op het proefschrift getiteld: Competency-based Veterinary Education: An integrative approach to learning and assessment in the clinical workplace. Zijn onderzoeksinteresse ligt op het gebied van werkplekleren en -beoordelen en programmatisch toetsen. Binnen dit onderzoeksdomein is Harold projectleider van diverse projecten en copromotor van verschillende promovendi. Ga voor een uitgebreider profiel en een overzicht van zijn publicaties naar zijn LinkedIn of Google Scholar accounts.

Peter Merry

Chief Innovation Officer at Ubiquity University

Biografie

Peter Merry is a social entrepreneur and education innovator. He is experienced in leadership and change processes for organizations and large-scale systems. In recent years he has specialised in education, co-founding the new global online Ubiquity University as its Chief innovation Officer, and supporting the development of the innovative secondary education stream Agora in the Netherlands. He also founded the Center for Human Emergence and related consulting company Synnervate. He is a popular public speaker, plays guitar and sings in anglo-celt folk band Maggies Wedding and is the author of the book Evolutionary Leadership.


Jeroen Boss

Bildung Academie: het Bildung jaarprogramma!


Marjolein de Jong

YoungInspiration

Biografie

Marjolein de Jong is dé jongerenspecialist. Zij is in 2009 gestart met Young Inspiration. Sindsdien werkt zij samen met organisaties in met name het onderwijs en de publieke sector aan de goede manieren om met jongeren samen te werken. Marjolein weet middelen te kiezen om jongeren te bereiken en betrekken. Zij vindt het belangrijk dat iedereen die met jongeren werkt of wil werken zich uitdaagt door de ogen van jongeren te kijken. Bij al haar projecten staan jongeren dan ook centraal. Marjolein heeft in het mbo en hbo veel ervaring met het opzetten van de goede aanpak van studentparticipatie. Hoe zorg je dat studenten meedenken met de keuzes die je maakt? Voor welke vormen van participatie loopt de student van nu nog warm? “Het is mijn drive om de stem van jongeren te laten horen. Niet omdat het moet, maar omdat het je zoveel oplevert.”

Nicolien Sauerbreij

Olympisch kampioen snowboarden

Biografie

Olympisch kampioen snowboarden Nicolien Sauerbreij wint in Vancouver in 2010 een gouden medaille op de reuzenslalom met het snowboard. Dit betekende de 100ste gouden medaille voor Nederland in de geschiedenis van de Olympische Spelen. In februari 2015 beëindigde Nicolien haar lange en imposante carrière.


Erik Martijnse

Directeur Hoger Onderwijs Inspectie


Henk Hagoort

Voorzitter College van Bestuur, Hogeschool WindesheimDatum

Donderdag 13 december 2018

Locatie

Utrecht
Locatie wordt t.z.t. bekendgemaakt

Investering

 

 Next Higher Education

 Tot 5 november 2018

 Na 5 november 2018

   € 599,- € 699,-


Groepskorting vanaf 4 personen:

Informeer bij Wendy voor speciale groepskortingen vanaf 4 personen.

Meld je nu aan!


Heb je vragen?

Wil je meer weten over het congres, het programma en het aanmeldproces? Of wil je juist meewerken aan het programma? Neem dan contact op met onze congresadviseur of programmamanager.


Wendy Bekkers

Congresadviseur

w.bekkers@sbo.nl

📞040 - 297 27 60

Marit Spek

Programmamanager

m.spek@sbo.nlBelastingvoordeel

N.B. Betaalt u dit programma (gedeeltelijk) zelf? Maak gebruik van het belastingvoordeel en vraag tot bijna 50% van de studiekosten terug van de Belastingdienst! Meer informatie en tips

Ben je nog niet helemaal zeker van deelname maar wil je graag op de hoogte gehouden worden van dit congres? Vul dan het onderstaande formulier in en wij houden je op de hoogte via de mail.

Onze privacy-policy

Student meets Professional

Op de SBO onderwijscongressen gaat de student in gesprek met de onderwijsprofessional. In onderwijsland werken we hard aan innovatie, maar wat merkt de student hier eigenlijk van? En wat vindt de student hiervan?


Agora Onderwijs

Sjef Drummen

Onderwijskunstenaar, directielid en co-founder Niekée en Agora

Beluister de podcast

Ubiquity University

Peter Merry

Chief Innovation Officer at Ubiquity University

Beluister de podcast

De Bildung Academie

Michiel Tolman

Directeur en onderwijsontwikkelaar van De Bildung Academie

Beluister de podcast

 


The future of technology in learning

Ashley Wheaton

Principal and Chief Executive Officer UCEM

Beluister de podcast

Pilot flexibilisering (HAN)

Fokke Aukema

Sectorhoofd Staf Politie academie

Beluister de podcast

Knowmads alternative business school

Pieter Spinder

Initiator & Storyteller Knowmads

Beluister de podcast

 


Via onderstaande knop kunt u zich veilig, eenvoudig en snel inschrijven voor dit congres. Verzeker u van deelname door op de onderstaande button te klikken.

 

Leg uw deelname vast!
Next Higher Education
Inlogcode: