Congressen, cursussen & opleidingen voor en door professionals.
Als leidinggevende in het onderwijs heb je een belangrijke rol. Je bent de ‘kartrekker’ op vele fronten en zorgt ervoor dat er dingen gebeuren in je team, afdeling of school. Als bijna vanzelfsprekend heb jij een mooie passie voor het onderwijs. Ondanks je drukke baan zie je waar het beter kan: koersvast blijven, onderwijzend en ondersteunend personeel motiveren, coachen en stimuleren, teams versterken, didactische visie ontwikkelen en uitdragen, leerresultaat omhoog etc.
Dat vraagt om authentiek leiderschap en om leidinggevenden met een sterk uitgedragen visie en een concreet plan voor de komende jaren. De opleiding Educational Leadership geeft je hiervoor de inzichten en handvatten. De ‘leermeesters’ in deze opleiding zijn mensen uit de praktijk en weten waar ze het over hebben. Ze geven je verhelderende inzichten. En ze leren je tevens je ideeën ‘handen en voeten’ te geven, zodat je het op een stimulerende manier kunt overdragen aan je team, je school of je afdeling. Ons doel is om jou én je organisatie verder te helpen via deze opleiding.
Deze opleiding biedt een stevige basis en handvatten voor de eigen praktijk. Iedere deelnemer krijgt persoonlijke feedback en begeleiding. De (hoofd)docent bezoekt tevens elke deelnemer in de eigen school/organisatie, wat leidt tot een individueel advies op persoonlijk vlak en/of de organisatie.
Visie op toekomstgericht onderwijs
Strategische positionering
Verandermanagement en organisatieontwikkeling
Kwaliteitszorg, toezicht en inspectie
Onderwijs Finance voor Non-Financials
Professionalisering
Authentiek Leiderschap
De opleiding Educational Leadership leidt op voor:
De school als maatschappelijke organisatie staat in het centrum van de snelle veranderingen in de samenleving. Soms vooroplopend (voor welke beroepen gaan we onze leerlingen opleiden?), soms wat trager meebewegend (de 50-weken school is nog een uitzondering), maar altijd gericht op het leveren van toegevoegde waarde voor leerlingen, ouders en de samenleving.
Een duurzame, eigen plaats in de samenleving begint met een krachtige schoolidentiteit; weten waar je als school/ onderwijsorganisatie voor gaat en staat. Weten ook wat je unieke kracht is en wat jou onderscheidt van andere scholen.
Een school is een maatschappelijke onderneming en wordt daardoor vrijwel dagelijks geconfronteerd met de dynamiek die eigen is aan onze hedendaagse maatschappij. Soms wordt die dynamiek veroorzaakt door ‘Den Haag’, soms door ontwikkelingen in de directe omgeving van de school. Het vermogen daarmee adequaat om te gaan is daarom een belangrijke voorwaarde voor iedere onderwijsprofessional.
In alle onderwijssectoren neemt de plan- en verantwoordingslast af; dit is ten minste de bedoeling van de overheid. Overheidsbeleid en organisatiewetenschappen benadrukken juist het belang van een levende kwaliteitscultuur in schoolteams.In de praktijk blijkt het een flinke uitdaging om de procedurehandboeken, kwaliteitsregistraties en -verslagen beknopter te krijgen.
Voor goed onderwijs en een sterk personeelsbeleid dien je jouw financiën op orde te hebben. Je dient financiële overzichten te kunnen lezen, interpreteren en toe te passen in jouw dagelijkse praktijk. Tijdens deze module krijg je de basiskennis en goede handvatten om inzicht en grip te krijgen op alle financiële zaken binnen jouw school, afdeling en/of het team.
Het vak van ‘leraar’ is recentelijk binnen de beroepsgroep opnieuw omschreven en bekwaamheidseisen zijn in 2017 opnieuw gedefinieerd en vastgesteld. De brede professionele basis omvat onder andere een reflectieve en onderzoekmatige houding, kunnen samenwerken en samen leren. En de kern van het beroep is beknopt samen te vatten in: vakinhoudelijk bekwaam, vakdidactisch bekwaam en (ped-)agogisch bekwaam. De enorme snelheid waarmee de samenleving en de wetenschappen zich ontwikkelen, stellen hoge eisen aan de professionalisering van docenten.
Leidinggevenden in het onderwijs hebben een uitdagende baan, door een grote variatie aan verantwoordelijkheden waarvan vele mentaal en/of emotioneel belastend zijn. Om op lange termijn vitaal en bevlogen te zijn in zo’n functie, is het cruciaal dat je een hoge mate van zelfkennis hebt op de bewustzijnsniveaus ‘ego’ en ‘authenticiteit’. Daarop kun je je professionele identiteit verder uitbouwen, blijf je bevlogen en kun je goed omgaan met verantwoordelijkheden, invloed en macht.
Bert is een zeer ervaren opleider van schoolleiders. Tegenwoordig werkt hij als freelance docent. Hij is vooral goed thuis in organisatiekunde – m.n. organisatiecultuur – en verandermanagement. Daarnaast schrijft hij regelmatig over managementliteratuur voor Managementboek Magazine, de VO Raad (VO Magazine) en de VO Academie. (Actuele) theorie en praktijk vormen door dit alles steeds een hechte en vooral functionele twee-eenheid in zijn colleges.
10, 17 & 31 maart
14 & 21 april
19 mei
2, 9 & 16 juni
22 & 29 september
6 & 13 oktober
Het programma start om 9.00 en eindigt om 16.30 uur.
La Vie Utrecht
St Jacobsstraat 61
3511 BP Utrecht
De kosten van deze verkorte opleiding bedragen €8.999,- (excl. btw) per persoon. Dit bedrag is inclusief koffie, thee, lunches en toegang tot de online leeromgeving.
Het aantal studiebelastinguren voor deze opleiding bedraagt ongeveer 196 uren inclusief contacturen.
Deze verkorte opleiding is speciaal ontwikkeld voor ambitieuze leidinggevenden, managers en directeuren, die zich verder willen ontwikkelen tot excellent leider.
Wil je meer weten over deze inspirerende Verkorte Opleiding Educational Leadership?
Je bent van harte welkom bij onze gratis voorlichtingsbijeenkomst op woensdag 20 januari 2021 (van 9.00 - 10.30 uur). Deze editie zal online plaatsvinden. Dit heeft als voordeel dat je vanuit je eigen locatie aan kunt sluiten en toch al je vragen kunt stellen aan de docenten van de verkorte opleiding Educational Leadership.
Tijdens deze bijeenkomst krijg je aanvullende informatie over de opleiding, waarbij ruim aandacht is voor de inhoud, studiebelasting, vooropleidingseisen en financiën. Tevens ontvang je informatie over aansluiting op de Master Innovation & Leadership in Education (MILE).
Meld je direct aan via deze link.
Neem voor vragen en toelichting contact op met opleidingsadviseur Sandra Donkers | T: 040-29 72 770 | sandra.donkers@sbo.nl
MMI staat voor ‘My Motivation Insights’. Een instrument om zicht te krijgen op drijfveren van onderwijsprofessionals en onderwijsteams en hoe deze doorwerken in het professioneel handelen en in samenwerkingsrelaties. Op basis van het gedachtegoed van Jung, Beck, Cowan en Graves is de My Motivation Insights test ontwikkeld. Zeven kleuren representeren zeven waardenclusters die voor ieder mens tot een unieke combinatie van waarden, persoonlijke normen, motieven en drijfveren leiden. Daardoor krijg je beter zicht op het ‘waarom’ achter je eigen gedrag in je werk.
De MMI-test maak je vóór de start van de opleiding. Een aantal weken voor de start van de opleiding ontvang je een itnodiging om de test te maken. Tijdens een persoonlijke telefonische intake (telefoon of via skype) bespreken we het MMI-rapport.
Opzet MMI-test:
Heb jij, samen met jouw collega's, interesse in één van onze opleidingen, maar dan gericht op jullie organisatie, jouw situatie en wensen? Dan is een incompany training zeker interessant! Wij denken graag met je mee, zodat de gezamenlijke leerdoelen van jou en jouw collega's gerealiseerd worden. In overleg bepalen we de inhoud, datum/data, dagindeling(en) en locatie.
Of wil je een incompany voorstel? Neem dan contact op met Guusje Verhoeven.
Via onderstaande knop kun je veilig, eenvoudig en snel inschrijven. Verzeker jezelf van deelname door op de onderstaande button te klikken.
Leg je deelname vast!
Voor een compleet overzicht van het programma raden wij je aan om de brochure te downloaden. Ter informatie: Verkorte opleiding Educational Leadership start op Start 10 maart 2021 in La Vie Utrecht!
Heb je een vraag? Neem voor meer informatie contact op met:
Type: | Opleiding |
Prijs: | €8999,- excl. btw |
Datum: | Start 10 maart 2021 |
Locatie: | La Vie Utrecht |
Wil je meer inhoudelijke informatie?
Neem contact op met:
![]() |
Opleidingsadviseur |
![]() |
|
040 - 2 972 770 |