Verdiepende opleiding Taalcoördinator PO

Speciaal voor taalcoördinatoren met ervaring; op zoek naar meer verdieping

 • Er wordt dieper ingegegaan op visies op taalonderwijs
 • Taalvaardigheid, schrijven en taalbeleid komt uitgebreid aan bod
 • Gegeven door 2 topdocenten met veel ervaring

Deze opleiding is bestemd voor:

Zorg voor kwalitatief goed taalonderwijs op uw school!

De verdiepende opleiding Taalcoördinator PO is geschikt voor taalcoördinatoren die al enkele jaren werkzaam zijn binnen deze functie en op zoek zijn naar meer verdieping! Tijdens de verdiepende opleiding Taalcoördinator PO wordt dieper ingegaan op visies op taalonderwijs, het domein mondelinge taalvaardigheid, schrijven en taalbeleid.

Bekijk het programma

 

Voor wie is de verdiepende opleiding Taalcoördinator PO bestemd?

 • Taalcoördinatoren die in het verleden de 5-daagse basisopleiding Taalcoördinator PO hebben gevolgd
 • Taalcoördinatoren die op zoek zijn naar meer verdieping en al enkele jaren werkzaam zijn binnen deze functie

 

Heeft u de basisopleiding Taalcoördinator nog niet gevolgd?

De basisopleiding Taalcoördinator kenmerkt zich door een praktijkgerichte insteek. Met behulp van literatuur, diverse huiswerkopdrachten en uw praktijkopdracht gaat u direct aan de slag met de vertaalslag van theorie naar praktijk. Tegelijk verbetert u het taal-/leesonderwijs binnen uw eigen onderwijsinstelling.

Kijk hier voor meer informatie over de basisopleiding Taalcoördinator

 

Beperkt deelnemersaantal verdiepende opleiding Taalcoördinator PO

Omdat wij een interactieve en leerzame omgeving willen faciliteren, is de groepsgrootte maximaal 18. In het verleden zijn de inschrijvingen erg snel gegaan, het is dan ook aan te raden tijdig in te schrijven.

 

Certificaat

Na afronding van deze opleiding krijgt u een certificaat mee naar huis. Hierop staat dat u de Verdiepende opleiding tot Taalcoördinator PO met succes heeft voltooid.

 

Ook interessant voor u:

Bent u op zoek naar meer uitdaging? Kijk dan eens naar de volgende opleidingen:

Niet op zoek naar verdieping maar basiskennis?

De Verdiepende opleiding Taalcoördinator PO is geschikt voor taalcoördinatoren die op zoek zijn naar meer verdieping. Bent u juist op zoek naar een opleiding met wat meer basiskennis? Volg dan (eerst) onze Basisopleiding Taalcoördinator PO!

Of volg de combinatie van de basiscursus én de verdiepende opleiding Taalcoördinator PO en ontvang €200,- korting. Meld u direct aan!

Programma verdiepende opleiding Taalcoördinator PO

Iedere dag start om 09.30 uur (ontvangst om 09.00 uur) en eindigt om 16.30 uur

 

Dag 1

Visies op taalonderwijs

Ochtend: De ochtend staat in het teken van het bekijken en bespreken van verschillende visies op taalonderwijs. Welke visies zijn er? Wat zijn overeenkomsten en verschillen en hoe ziet dat er in de praktijk uit? Hoe wordt er binnen de verschillende visies aan de kerndoelen en de referentieniveaus gewerkt?

Middag: In de middag vertalen we de kennis van de ochtend naar de praktijk. Wat zou kansrijk zijn voor de eigen school? Wat zou (niet) passen en waarom? We kijken naar de verschillende visiedocumenten van deelnemers van hun eigen school. Hoe wordt er op de eigen school gewerkt aan de kerndoelen en de referentieniveaus? Als je kansen ziet om het een en ander te versterken, hoe zou je dat als taalcoördinator aanpakken?


Dag 2

Mondelinge taalvaardigheid

Ochtend: In het ochtendgedeelte gaan we in op het belang van onderwijs in mondelinge taalvaardigheid, niet alleen voor taal, maar voor de algehele ontwikkeling. Wat is de relatie tussen kennis, denken en de ontwikkeling van de mondelinge taalvaardigheid? Hoe kunnen we de mondelinge taalvaardigheid van kinderen verder stimuleren? We verkennen verschillende interactiepatronen en komen terug op de hogere orde denkvaardigheden die ook bij begrijpend lezen en luisteren aan de orde zijn geweest.

Middag: In de middag vertalen we de kennis van de ochtend naar de eigen praktijk. We zoomen in op en oefenen met interactievaardigheden en op het voeren van denkgesprekken. Daarnaast kijken we naar het onderwijsaanbod in de eigen school en wat vanuit het referentiekader aan bod zou moeten komen. We leggen een relatie naar de 21st Century Skills en gaan in op de vaardigheid ‘presenteren’.


Dag 3

Schrijven van teksten (stellen)

Ochtend: Het onderwijs in het schrijven van teksten (stellen) is het ondergeschoven kindje van het taalonderwijs. Dit stiefkindje heeft echter, juist nu, potentie om uit te groeien tot de oogappel van het taalonderwijs. We zoomen in op de ingrediënten die nodig zijn om groeipotentieel ten volle te benutten, zodat kinderen uit kunnen groeien tot schrijvertjes in de dop.

Middag: In de middag vertalen we de kennis naar de eigen praktijk. We kijken naar het aanbod van het schrijven in de (eigen) methode(s). Wat is goed, waar liggen kansen voor versterking? Wat zijn aanbevelingen van de inspectie en wat zou er vanuit de referentieniveaus aan bod moeten komen? Hoe kunnen nieuwe media ingezet worden ter versterking van de functionaliteit van het schrijfonderwijs. Ten slot wordt een relatie gelegd met een van de 21st Century Skills: het publiceren. 


 

Tijdschema

09.00: ontvangst met koffie en thee
09.30: start opleidingsdag
12.30: pauze met een luxe lunchbuffet
13.30: vervolg opleidingsdag
16.30: einde opleidingsdag
Tijdens het ochtend- en middagprogramma is er tijd voor een koffie- en theepauze

 

 

Uw topdocenten: 

Harald Weessies is zelfstandig taal- en onderwijsadviseur.

 Hij studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, met als specialisatie taalvaardigheidsontwikkeling in het onderwijs.
 Daarvoor studeerde hij aan de Maharaya Sayajirao Universiteit Baroda in India. 

Van 2005 tot en met 2007 was hij als manager onderwijs verbonden aan de lerarenopleiding voor voortgezet onderwijs van de Hogeschool Utrecht.
 In 2007 was hij lid van de kenniskring Lesgeven in de Multiculturele School en betrokken bij de oprichting van het Landelijke Expertisecentrum Opleidingen Nederlands en Diversiteit (LEONED)
. 

Vanaf september 2007 is hij als zelfstandig onderwijsadviseur gevestigd en werkte o.a. als taal-leesexpert voor de PO-raad (projectbureau Kwaliteit), als projectbegeleider in het landelijke project Onderwijstijdverlenging (Oberon/ OCW) en als lid van de toetswijzercommissie voor de Centrale Eindtoets (College voor Toetsen en Examens).

 

Tjalling Brouwer is oprichter van en drijvende kracht achter Impact Educatief

Tjalling Brouwer is oprichter van en drijvende kracht achter Impact Educatief. Werkte 15 jaar als leerkracht en directielid op een school. Volgde diverse vervolgopleidingen waaronder een studie Onderwijskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Studeerde af op het gebied van het stelonderwijs en specialiseerde zich in het taal-leesonderwijs.

Tjalling werkte ruim 12 jaar bij een schoolbegeleidingsdienst in het zuiden van het land en werkt sinds 2007 landelijk als zelfstandig onderwijsadviseur. Hij begeleidt veel scholen bij het optimaliseren van hun taal- en leesonderwijs. Daarnaast wordt hij veel gevraagd om lezingen en workshops te geven op studiedagen in Nederland en Vlaanderen. Tjalling werkt(e)  daarnaast vaak op projectbasis voor instanties als SLO en de Nederlandse Taalunie  en deed voor die organisaties ondermeer projecten op het gebied van stellen en taal bij zaakvakken. 

Tjalling is voorzitter van de Vereniging van Taalspecialisten. Deze vereniging organiseert twee keer per jaar conferenties voor taalspecialisten. Daarnaast behartigt de vereniging de belangen van taalspecialisten in Nederland, Vlaanderen en Suriname.

 

Algemene informatie verdiepende opleiding Taalcoördinator PO

 

Data & locatie

12 april, 24 mei en 21 juni 2019

Locatie

Meeting Plaza Utrecht
Godebaldkwartier 20
3511 DX Utrecht
Routebeschrijving

 

Uw investering

De kosten van deze opleiding bedragen €1.599,- (excl. btw) per persoon. Dit bedrag is inclusief koffie, thee, lunches en toegang tot de online leeromgeving.

 

Studiebelastinguren

Het aantal studiebelastinguren voor deze opleiding bedraagt ongeveer 40 uren inclusief contacturen.

 

Voor wie bestemd?

 • Taalcoördinatoren die in het verleden de 5-daagse basisopleiding Taalcoördinator PO hebben gevolgd
 • Taalcoördinatoren die op zoek zijn naar meer verdieping

 

Niet op zoek naar verdieping maar basiskennis?

De Verdiepende opleiding Taalcoördinator PO is geschikt voor taalcoördinatoren die op zoek zijn naar meer verdieping. Bent u juist op zoek naar een opleiding met wat meer basiskennis? Volg dan (eerst) onze Basisopleiding Taalcoördinator PO!

Of volg de combinatie van de basiscursus én de verdiepende opleiding Taalcoördinator PO en ontvang €200,- korting. Meld u direct aan!

 

Persoonlijk Opleidingsadvies

Heeft u inhoudelijke vragen over deze opleiding? Neem dan gerust, geheel vrijblijvend, contact op met:

Mariska Korewijk
Opleidingsadviseur
Tel: 040 - 297 27 51

 

Ook interessant voor u:

Bent u op zoek naar meer uitdaging? Kijk dan eens naar de volgende opleidingen:


Belastingvoordeel

N.B. Betaalt u dit programma (gedeeltelijk) zelf? Maak gebruik van het belastingvoordeel en vraag tot bijna 50% van de studiekosten terug van de Belastingdienst! Meer informatie en tips

Incompany training

Heeft u, samen met uw collega's, interesse in één van onze opleidingen, maar dan gericht op uw organisatie, uw situatie en uw wensen? Dan is een incompany training zeker interessant! Wij denken graag met u mee, zodat de gezamenlijke leerdoelen van u en uw collega's gerealiseerd worden. In overleg bepalen we de inhoud, datum/data, dagindeling(en) en locatie.

Voordelen

 • De inhoud van deze opleiding wordt afgestemd op jullie organisatie
 • Ga met elkaar in gesprek (ook over lastige situaties)
 • De onderlinge betrokkenheid en motivatie stijgen aantoonbaar
 • Er is individuele benadering en ruimte voor persoonlijke vragen
 • Per opleiding wordt gezocht naar de best passende docent(en)
 • Het hele team is in één keer op hetzelfde kennisniveau
 • Planning van de cursus wanneer het jullie uitkomt
 • Mogelijk: individuele coaching on the job om doelen te complementeren

Vragen of meer informatie?

Lees meer over onze incompany trainingen of neem vrijblijvend contact op met:

Guusje verhoeven Incompany Advies
Guusje Verhoeven
Adviseur Incompany trainingen
Email: g.verhoeven@Euroforum.nl
Telefoon: 040 297 49 77 / 06 516 18 303

Ja, ik meld me aan voor de verdiepende opleiding Taalcoordinator PO die start op 12 april 2019.

Download de Brochure

Voor een compleet overzicht van het programma raden wij je aan om de brochure te downloaden. Ter informatie: Verdiepende opleiding Taalcoördinator PO start op 12 april, 24 mei en 21 juni 2019 in Meeting Plaza Utrecht!

Heeft u vragen? Neem voor meer informatie contact op met:

Onze privacy-policy

Inlogcode:

Algemene Informatie

Type: Opleiding
Prijs: €1599,- excl. btw
Datum: 12 april, 24 mei en 21 juni 2019
Locatie: Meeting Plaza Utrecht

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief

Aanmelden

Opleidingsadvies

Wilt u meer inhoudelijke informatie? 
Neem contact op met:

Mariska Korewijk  

Opleidingsadviseur
Mariska Korewijk

  

040 - 297 27 51